14 Νοεμβρίου 2010

Ενας γεμάτος Οκτώβρης...Ο Οκτώβρης του 2010 ήταν για τον "Αιματοκρήτη" πραγματικά γεμάτος από νέες εμπειρίες και πολλά και ενδιαφέροντα να αναφέρει κανείς.

Καταρχάς, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια ανάπτυξης της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό&Εξωραιστικού Σύλλόγο Αγίας Βαρβάρας।

Στην πρώτη συνάντηση φορέων της περιοχής είμασταν λίγοι...Όμως, σιγά σιγά ολοένα και περισσότεροι άρχισαν να αγκαλιάζουν την ιδέα. Ο πατέρας Ηρακλής από την Ενορία Αγίας Βαρβάρας μπροστάρης να γράφει κείμενα για την εθελοντική αιμοδοσία και να τα μοιράζει στους ενορίτες...Οι διευθυντές Λυκείου, Γυμνασίου, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της περιοχής φιλοξενούν τις επόμενες ημέρες τον Αιματοκρήτη. Για δέκα ημέρες, στις σχολικές τάξεις και στις αυλές τα παιδιά μαθαίνουν για το αίμα και την εθελοντική προσφορά του: Παίζουν και τραγουδούν συνθήματα, ζωγραφίζουν και βρίσκουν την αληθινή έννοια των πραγματων... Ακολουθούν ομιλίες στα χωριά.

Εκανε κρύο εκείνες τις μέρες αλλά η ζεστασιά του κόσμου ήταν πιο σημαντική. Νέα παιδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας "αγωνίζονται" μαζί μας: αφίσες παντού, μηνύματα και προσκλήσεις σε γνωστούς και φίλους...Η ημέρα της αιμοδοσίας 10.10.10 ήταν απλά μοναδική!!
Και ήταν μόνο η αρχή σε αυτόν τον απίστευτα φιλόξενο τόπο που όχι αδικαιολόγητα θεωρείται το κέντρο της Κρήτης...


Ο Οκτώβρης συνεχίζεται γεμάτος εθελοντική δουλειά. Ενημερώσεις εγκύων στο γραφείο μας στις Λούρες και στο Ηράκλειο.


Συμμετοχή στη συνεδρίαση Επιτροπών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στα Τρίκαλα Κορινθίας.

 

Στις 16 του μήνα είμαστε καλεσμένοι στην ομιλία καλωσορίσματος των πρωτοετών φοιτητών που διοργάνωσε η Φοιτητική Ενωση Κυπρίων Ηρακλείου.


  

  Ακολουθεί εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργανώθηκε με την Ομάδα Φοιτητικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μια προσπάθεια γεμάτη νεανικό ενθουσιασμό και κέφι!! Και ακόμη μια αιμοδοσία στη "θρυλική" Σοκαρά προς το τέλος του μήνα! Κουραστήκατε? Εμείς καθόλου!!

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος: 30-31 Οκτώβρη διοργανώθηκε σεμινάριο για τη δωρεά ομφάλιου αίματος και την ορθή τεχνική λήψης του σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών Κρήτης και η συμμετοχή των μαιών από όλη την Κρήτη ήταν συγκλονιστική!

Αναμφισβήτητα ήταν ένας γεμάτος Οκτώβρης! Γεμάτος από εκδηλώσεις, αιμοδοσίες και δράσεις. Γεμάτος από ανθρωπιά...Γεμάτος από όνειρα γιατί τελικά κάθε στιγμή ανακαλύπτει κανεις πως μέσα σε όλα αυτά, πίσω από όλα αυτά υπάρχει αγάπη...

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...