8 Αυγούστου 2011

ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ«Κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής»


Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

που υλοποιείται από τον Αιματοκρήτη με την ευγενική στήριξη του Επιτραπέζιου Νερού ΛΥΤΤΟΣ.

Προάγοντας το μήνυμα «κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής!" αναπτύσσονται πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν:
• στην ενημέρωση των πολιτών για τη αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας
• στην ευαισθητοποίηση σημαντικών κοινωνικών ομάδων όπως τα παιδιά, οι γονείς τους και οι νέοι, για την αξία και τη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, με απώτερο σκοπό την δημιουργία μελλοντικών εθελοντών αιμοδοτών και τη κατάρριψη όποιων «μύθων» αναστέλλουν την απόφαση για προσφορά αίματος.

Το πρόγραμμα «Κάθε σταγόνα, σταγόνα ζωής» πραγματοποιείται στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ επισκέπτεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και άλλες κεντρικές πόλεις της υπόλοιπης Κρήτης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δράσεις:

-Διοργάνωση τακτικών εθελοντικών αιμοδοσιών και προαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.
-Διεξαγωγή ημερίδων
-Ομιλίες στο ευρύ κοινό, από εξειδικευμένα στελέχη ή ιατρούς
-Υλοποίηση ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου όπου τα παιδιά λαμβάνουν τα πρώτα ερεθίσματα και θα εκπαιδευτούν από ειδική ομάδα εθελοντών του ΑιματοΚρήτη για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας που σώζει ζωές με «κάθε σταγόνα», μέσα από διαδραστικά έντυπα και παιχνίδια με πρωταγωνιστές το Σταγονούλη και τη Σταλίτσα
-Ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων
-Ενημερωτικές Δράσεις και Εθελοντικές Αιμοδοσίες σε Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των φοιτητών προς τη προσφορά αίματος.

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...