16 Αυγούστου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε για την επιτυχία που σημείωσε η Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Βαρβάρα την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011 το απόγευμα στο χώρο του πρώην Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας

Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη αιμοδοσία ήταν διαίτερα σημαντική μια που τώρα το καλοκαίρι οι ανάγκες είναι αυξημένες γιαυτό ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν και φυσικά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας για τη συνδιοργάνωση μιας ακόμη πετυχημένης προσπάθειας και την αξέχαστη φιλοξενία του. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε στα τοπικά κανάλια τα οποία ευχαριστούμε για τα αναλυτικά ρεπορτάζ και την τηλεοπτική κάλυψη των αιμοδοσιών!!!

 Λίγα λόγια για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα:
Η ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, "το κέντρο της Κρήτης" φημίζεται πλέον όχι μόνο για τη φιλοξενία της αλλά και για την αιμοδοτική της προσφορά. Η προσπάθεια του Αιματοκρήτη στην περιοχή ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο -αρχικά μέσα από τη συνεργασία μας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας- αλλά σύντομα αγκαλιάστηκε από πάρα πολλούς ανθρώπους και φορείς, όπως τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τις ενορίες, πολιτιστικούς συλλόγους της Δημοτικής Ενότητας της Αγίας Βαρβάρας, το Δήμο Γορτύνης κ.α. και συνεχώς προστίθενται και νέοι «συνεργάτες».

Το πρόγραμμα που έχει αρχίσει να υλοποιείται εκεί αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος ενημερώσεων και αιμοδοσιών του Αιματοκρήτη και έχει να επιδείξει αρκετά σημαντικά αποτελέσματα. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του χρόνου, έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση των μαθητών σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο-Λύκειο της περιοχής, ώστε να μάθουν τα παιδιά μέσα από κατάλληλη ενημέρωση και μέσα από φυλλάδια που δόθηκαν ανάλογα με την ηλικία τους, για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και του εθελοντισμού γενικότερα. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, κατά την προετοιμασία των αιμοδοσιών, πολλές συναντήσεις φορέων και φυσικά ενημερωτικές ομιλίες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Με τη βοήθεια του κινητού συνεργείου αιμοληψιών του Βενιζελείου Νοσοκομείου έχουν ήδη γίνει τρεις αιμοδοσίες στην Αγία Βαρβάρα και μια στον Άγιο Θωμάμε πολύτιμη βοήθεια από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Θωμά-, οι οποίες ωστόσο προσέλκυσαν αιμοδότες από όλους τους γύρω οικισμούς.

Εξάλλου, ο Αιματοκρήτης δεν διατηρεί τράπεζα αίματος και δε διαχειρίζεται το αίμα που συλλέγεται, με οποιονδήποτε τρόπο. Κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει σε μελλοντική ανάγκη, δική του ή συγγενή του.

Αυτό που πρέπει ίσως να τονιστεί και αυτό που κάνει την προσπάθεια αυτή ξεχωριστή, είναι πως στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, έχει γίνει πράξη η ιδέα ότι «η εθελοντική αιμοδοσία μας χρειάζεται όλους μαζί». Ο καθένας από την πλευρά που μπορούσε, ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα ζωής, που πέρα από την αιμοδοσία, ένωσε με πραγματική φιλία και εκτίμηση μεταξύ τους, τους εθελοντές του Αιματοκρήτη και τους ανθρώπους από όλους τους φορείς της περιοχής και φυσικά τους εθελοντές αιμοδότες που χάρισαν απλόχερα την αγάπη τους στον πάσχοντα συνάνθρωπο.


Ευχαριστούμε απο καρδιάς για τη στήριξη του "ονείρου" μας να μη λείπει αίμα από κανέναν τη δύσκολη ώρα της ανάγκης....
  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας
  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Θωμά "Ο Λόγιος"
  • Τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς που «φιλοξένησαν» τον Αιματοκρήτη στις σχολικές τάξεις
  • Την Ενορία Αγίας Βαρβάρας
  • και ιδιαίτερα το χορηγό μας Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ

     αλλά και όλους τους φορείς και ανθρώπους που είναι πλαι μας...καθένας βάζει το λιθαράκι του για να είμαστε σήμερα υπερήφανοι και να συνεχίζουμε ....

Σας προσκαλούμε όλους, είτε κατάγεστε από την Αγία Βαρβάρα είτε όχι, να συμμετέχετε και εσείς στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται εκεί περίπου κάθε τρεις μήνες και να ζήσετε από κοντά τον παλμό της μεγάλης αυτής γιορτής!!!

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...