4 Αυγούστου 2011

Δομή-Εσωτερική Οργάνωση


Σύμφωνα με το καταστατικό, τον εσωτερικό κανονισμό και τον κανονισμό δεοντολογίας του Αιματοκρήτη:


 
-Τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν: εθελοντές αιμοδότες, δωρητές οργάνων σώματος, δωρητές μυελού ή δωρήτριες ομφάλιου αίματος που διαμένουν ή κατάγονται από την Κρήτη.

-Αρωγά μέλη (φίλοι του συλλόγου)μπορούν να γίνουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δώσουν αίμα ή ιστούς, λόγω υγείας αλλά επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά στο έργο του συλλόγου.

-Τα τακτικά μέλη απαρτίζουν τη Γενική Συνέλευση που συγκαλείται μία φορά κάθε χρόνο και έκτακτα αν χρειαστεί.

- Ο σύλλογος εκπροσωπείται από 5μελες Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ). Εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ και της 3μελούς Ελεγκτικής Επιτροπής, γίνονται κάθε 2 χρόνια. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς εντάξει τακτικά μέλη (συμβολική συνδρομή 5 ευρώ ετησίως).

-Το Διοικητικό Συμβούλιο διεκπεραιώνει τις διοικητικές υποθέσεις του συλλόγου, περιλαμβανόμενων θεμάτων επικοινωνίας και εκπαίδευσης εθελοντών, σε συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς, επιστημονικούς συνεργάτες ή εξειδικευμένα στελέχη του συλλόγου.

- Οι εθελοντές του Αιματοκρήτη είναι τα μέλη του συλλόγου που συμμετέχουν πιο ενεργά πλαισιώνοντας τις  δράσεις του Αιματοκρήτη, αφού έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα. Σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο της ομάδας τους μπορούν να συμμετέχουν σε συγκεκριμένες εθελοντικές εργασίες, ανάλογα με τις δυνατότητές  και την εμπειρία τους.

- Όλα τα μέλη του Αιματοκρήτη οφείλουν να τηρούν ορισμένους δεοντολογικούς κανόνες όπως την ευγενική συμπεριφορά απέναντι στους εθελοντές αιμοδότες, τους συνεργάτες εθελοντές στο σύλλογο ή άλλους φορείς και ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

Εάν θέλεις και εσύ να γίνεις μέλος του Αιματοκρήτη, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο τηλ. 2810 239773 ή μεσω email:aimatocritis@hotmail.com

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...