6 Αυγούστου 2011

Ποιός διαχειρίζεται το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη


Ο Αιματοκρήτης, σύμφωνα με το καταστατικό του, δε διατηρεί τράπεζα αίματος και δε διαχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο, το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει.

Ο Αιματοκρήτης είναι ένας εθελοντικός φορέας που ενημερώνει τον κόσμο, συνεργάζεται με τοπικούς φορείς και διοργανώνει ομαδικές αιμοληψίες, που γίνονται από τις μονάδες αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της Κρήτης. Συνεπώς, υπεύθυνα για τη διαχείρηση του αίματος που συλλέγεται  είναι αποκλειστικά τα νοσοκομεία της Κρήτης με τα οποία συνεργάζεται. 

Κάθε εθελοντής αιμοδότης που προσέρχεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει ο Αιματοκρήτης, με την πρώτη του αιμοληψία, αποκτά  μία κάρτα που αναγράφονται τα στοιχεία του, η ομάδα αίματός του, ο αριθμός των μονάδων αίματος (φιαλών) και η ημερομηνία που αιμοδοτεί. Σε κάθε μετέπειτα αιμοληψία η νέα μονάδα προστίθεται στην κάρτα.

 Η χρησιμότητά της κάρτας έγκειται στο ότι ο αιμοδότης μπορεί με την επίδειξή της, να "χρησιμοποιήσει" τον αντίστοιχο αριθμό μονάδων αίματος, με αυτές που έχει δώσει, για προσωπική του χρήση ή για συγγενικό του πρόσωπο.

Η κάρτα αιμοδότη ίσως είναι η ελάχιστη επιβράβευση για την πιο όμορφη πράξη του κόσμου...ακόμη και να μην τη χρειαστείς, δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι καλά, όταν τη βλέπεις να "γεμίζει"!

Ιούλιος 2018: Αιμοδοσίες&Δειγματοληψίες Σιέλου για Δωρεά Μυελού οστών σε Βαγιωνιά και Αυγενική!

Κυριακή 15 Ιουλίου 10:00-13:00 Εθελοντική Αιμοδοσία&Δειγματοληψία Σιέλου για Δωρεά Μυελού Οστών*στην Βαγιωνιά (στον χώρο και σε συνερ...