22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ-14 ΙΟΥΝΙΟΥ


Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου  2010, ο «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τα 13ο και 42ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, πραγματοποίησε εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου. Οι μικροί μαθητές ήταν οι πρωταγωνιστές σε αυτήν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης.

Εξάλλου, η σχολική χρονιά πλησίαζε προς το τέλος και η ατμόσφαιρα ήταν ήδη εορταστική.

Τα παιδιά της πρώτης Δημοτικού ζωγράφισαν γράμματα και διασκέδασαν πολύ, όταν έπρεπε να σχηματιστεί ένα «πάζλ» που αποκάλυπτε το «14 ΙΟΥΝΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ». Οι μαθητές της δεύτερης τάξης γέμισαν την αυλή με μπαλόνια ενώ η τρίτη παρουσίασε δρώμενα με κατακόκκινες κορδέλες. Ένα πανέμορφο πανό με ευχές από τα τμήματα της τετάρτης και πολύχρωμες χειροτεχνίες από την πέμπτη τάξη μας εντυπωσίασαν όλους! Η έκτη παρουσίασε ένα μικρό σκετσάκι ενώ είχε ήδη αρχίσει να σχηματίζει το εξωτερικό «περίγραμμα» μιας σταγόνας η οποία «γεμίζε» με τα παιδιά που ενθουσιασμένα φώναζαν συνθήματα για την εθελοντική αιμοδοσία. Σε λίγα λεπτά, 360 παιδιά, ντυμένα με κόκκινα μπλουζάκια είχαν σχηματίσει ένα μωσαϊκό που φαινόταν από ψηλά σαν μια σταγόνα από αίμα.


Με σύνθημα «Μια μικρή σταγόνα μπορεί να κάνει τη διαφορά» η φετινή εκδήλωση πραγματικά μας γέμισε αισιοδοξία και ζήσαμε για λίγο σε ένα διαφορετικό κλίμα από εκείνο του προβληματισμού για τις ανεπάρκειες του συστήματος εθελοντικής αιμοδοσίας στον τόπο μας.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας. Χρωματίστε τον κόσμο κόκκινο ήταν το σύνθημα! Ο Αιματοκρήτης βρέθηκε στον παδικό σταθμό-νηπιαγωγείο ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ στο Ηράκλειο όπου μιλήσαμε με τα παιδιά, φουσκώσαμε κόκκινα μπαλόνια και ζωγραφίσαμε με κόκκινες μπογιές...

Τι να σας πουμε για τα παιδιά αυτα..Ετσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα!!!!
"Τι χρώμα έχει το αίμα?
-Κόκκινο όπως το τριαντάφυλλο
-Γιαυτό και το χαρίζουμε... (από τη συνομιλία με παιδιά 4-5 χρονών...)


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...