10 Σεπτεμβρίου 2011

Για φορείς που επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Αιματοκρήτη

Σας ευχαριστούμε για τον ενδιαφέρον σας να συνεργαστείτε με τον Αιματοκρήτη για να  διοργανωθεί στον τόπο σας μια εθελοντική αιμοδοσία!

O Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" σκοπεύοντας να επεκτείνει σε νέες περιοχές το πρόγραμμα ανάπτυξης της εθελοντικής αιμοδοσίας που υλοποιεί, προσκαλεί Δήμους, Τοπικές Κοινότητες, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Ενορίες, Σχολεία και όποιον άλλο φορέα από την Κρήτη ενδιαφέρεται, να ενημερωθεί και να συμμετέχει. Είναι πολύ σημαντικό να αγκαλιάσουν αυτή τη διαδικασία όσο γίνεται περισσότεροι, αφού η εθελοντική αιμοδοσία μας χρειάζεται όλους και κανείς δεν περισσεύει από την προσπάθεια αυτή. Παρακάτω θα δείτε ορισμένες πληροφορίες για τους βασικούς άξονες δράσεις του Αιματοκρήτη και πως μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Λίγα λόγια για το "Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας #aimodotoume_mazi" του Αιματοκρήτη

Πρόκειται για μια καμπάνια που έχει ξεκινήσει από το 2008 με σκοπό την αύξηση των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών και την ευαισθητοποίηση του κόσμου και ειδικά των νέων ανθρώπων στο θέμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Υλοποιείται ήδη σε αρκετές περιοχές  του Νομού Ηρακλείου (στους Δήμους Ηρακλείου, Γορτύνης, Χερσονήσου, Μαλεβυζίου και Αρχανών-Αστερουσίων). Σκοπός είναι κάθε χρόνο όλο και περισσότερες νέες περιοχές να αναπτύσσουν το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων όπως ομιλίες για την εθελοντική αιμοδοσία για το ευρύ κοινό, παρουσιάσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων (από Νηπιαγωγεία μέχρι Λύκεια), διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού κ.α, ώστε σε πρώτο χρόνο να ενημερωθεί ο κόσμος για την Eθελοντική Aιμοδοσία.

Σε συνέχεια της ενημερωτικής καμπάνιας, διοργανώνονται Εθελοντικές Αιμοδοσίες σε τακτική βάση, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής να αιμοδοτούν κοντά στον τόπο διαμονής τους. Οι αιμοληψίες γίνονται από τις μονάδες αιμοδοσίας των νοσοκομείων. Σημειώνουμε ότι κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει τη νέα ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη. Ο Αιματοκρήτης και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν διαχειρίζονται με κανένα τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες.

Σε όλη αυτή την διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος υπάρχει στενή συνεργασία με όσο γίνεται περισσότερους τοπικούς φορείς και συλλόγους επιθυμούν από κάθε περιοχή. Η συνεργασία αυτή είναι βασικό συστατικό για να συνδιαμορφωθεί το πρόγραμμα ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε τόπου και να σχεδιαστεί από κοινού η καμπάνια και οι αιμοδοσίες. Όλα τα παραπάνω γενικότερα γίνονται σε μια οργανωμένη βάση, ώστε να υπάρχει μια μακρόχρονη και ουσιαστική ανάπτυξη του θεσμού αιμοδοσίας.

Αν είστε φορέας, σύλλογος ή ομάδα ανθρώπων στην Κρήτη, που σας ενδιαφέρει να προωθήσετε το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην περιοχή σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να υπάρξει μια πιο λεπτομερής ενημέρωση και συζήτηση, ώστε να διερευνηθούν από κοινού οι δυνατότητες δράσης που υπάρχουν στην περιοχή σας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειάζεσθε μην διστάσετε να μας τηλ. στο 2810 239773 ή 6978247010

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...