1 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟ ΑΣΗΜΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4.9.11

Η «καρδιά της εθελοντικής αιμοδοσίας χτύπησε δυνατά» στο Ασήμι του Δήμου Γορτύνης την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011.Το πρωί πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία στο χώρο του πρ. Δημαρχείου Ασημίου, με τη βοήθεια της κινητής μονάδας αιμοληψιών του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Ήταν η αιμοδοσία με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ως σήμερα στο Ασήμι, με αιμοδότες τόσο από το Ασήμι όσο και από όλα τα γειτονικά χωριά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η Λαμπαδηδρομία του Εθελοντή Αιμοδότη. Πρόκειται για την 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία η οποία υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου 2011από τα Σέρβια Κοζάνης το ταξίδι της σε όλη τη χώρα.

Ο Αιματοκρήτης υποδέχθηκε τη φλόγα του εθελοντή αιμοδότη στο Νομό Ηρακλείου, ξεκινώντας από τη Δημοτική Ενότητα Κόφινα όπου διοργανώθηκε μια πραγματικά εκπληκτική λαμπαδηδρομία σε συνεργασία με το Δήμο Γορτύνης, το Τοπικό Διαμέρισμα Ασημίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασημίου , την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Μεσσαράς και φυσικά με τη βοήθεια 80 λαμπαδηδρόμων, κυρίως νέων παιδιών που συμμετείχαν.

Η εκκίνηση των λαμπαδηδρόμων έγινε από το προαύλιο του πρώην Δημαρχείου Ασημίου. Η φλόγα πέρασε από τους Στόλους, τις Λούρες, το Σοκαρά και το Αποίνι. Η λήξη έγινε στην πλατεία Ασημίου, όπου πραγματοποιήθηκε το άναμμα του βωμού. Ακολούθησε σύντομη εκδήλωση υποδοχής της φλόγας με χαιρετισμούς από τους διοργανωτές φορείς και βραβεύσεις εθελοντών αιμοδοτών: Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Δήμου Γορτύνης ο αντιδήμαρχος κος Ξυλούρης.

Οι εθελοντές αιμοδότες με τη μεγαλύτερη προσφορά σε αίμα στις αιμοδοσίες που διοργάνωσε ο Αιματοκρήτης στην περιοχή της ΔΕ Κόφινα και οι οποίοι βραβεύτηκαν είναι: Κωστάκης Ιωάννης-Σαράντης Σαράντης-Μοχιανάκης Κων/νος-Φουντουλάκης Ιωάννης-Ψωμάς Κων/νος-Σαριδάκης Ιωάννης-Αγγελιδάκης Ελευθέριος-Δημητράκης Γεώργιος-Μουντράκης Μιχαήλ.


Επίσης ανακοινώθηκαν οι τρεις καλύτερες μαντινάδες που μοιράστηκαν την πρώτη διάκριση στο διαγωνισμό μαντινάδας με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία:


ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΟ.....ΣΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ.....ΓΙΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΩΡΙΖΟΥΜΕ....ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ.........(Έρικα Τσαγκαράκη)Αίμα κι αν είναι δίνω το..όργανα τα δωρίζω.. και νιώθω υπερήφανη ΖΩΗ απου χαρίζω (Μαρία Σέγκου) ... "όλα κοστίζουν ακριβά.......σ΄αυτη την κοινωνία....... εκτός από το χρόνο μας......... για μια αιμοδοσια......(Μαρία Μυλοποταμιτάκη

Η Εκδήλωση Υποδοχής έκλεισε με γιορτή για τους νέους Λαμπαδηδρόμους και την ευχή όλων να συνεχιστεί απρόσκοπτα η προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Γορτύνης.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΣΗΜΙ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

Ας γίνουμε όλοι Λαμπαδηδρόμοι της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος! Για να μη λείψει ποτέ από κανέναν η ανθρωπιά!

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...