7 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΑΚΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8.9.11


Ενα υπέροχο θέαμα προσφερε η μεταφορά της φλόγας της Αγάπης στα Σταυράκια με άλογα το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2011! Ο Αιματοκρήτης και η Τοπική Κοινότητα Σταυρακίων του Δήμου Ηρακλείου εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους για την μαζική συμμετοχή του κόσμου στη Λαμπαδηδρομία με μοναδικό σκοπό να μεταλαμπαδευτεί το μύνημα της εθελοντικής αιμοδοσίας και προσφοράς!

Με σύνθημα "Λίγα μέτρα ανθρωπιάς ο καθένας, να φωτίσουμε τη ζωή μας με λίγη αγάπη ακόμη!  μικροί και μεγάλοι λαμπαδηδρόμοι, ακολουθούσαν τα στολισμένα άλογα, περνώντας με αναμένες δάδες από τα γραφικά σοκάκια του χωριού και καταλήγοντας στην πλατεία των Σταυρακίων όπου η Τοπική κοινότητα υποδέχθηκε τους Λαμπαδηδρόμους σε ένα υπέροχα διακοσμημένο χώρο με κατασκευές από φωτισμένες κόκκινες καρδιές και μπαλόνια!

Ο ενθουσιασμός των Λαμπαδηδρόμων που συμμετείχαν, όχι μόνο από τα Σταυράκια αλλά και από το Ηράκλειο και τις γύρω περιοχές, απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι η εθελοντική αιμοδοσία δεν έχει γεωγραφικά όρια ούτε περιχαρακώνεται. "Η εθελοντική αιμοδοσία πρέπει να ενώνει" όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σταυρακίων Δ. Ηρακλείου  κος Χιωτάκης Μιχάλης. "Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός, γιορτή, επικοινωνία! Το να δίνεις αίμα, και μάλιστα σε τακτικό επίπεδο -και όχι τελευταία στιγμή όταν χρειαστεί κάποιος συγγενής- είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Το να μάθουν τα παιδιά από μικρή ηλικία για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και του εθελοντισμού γενικότερα, οπωσδήποτε, αποτελεί ένα λιθαράκι στο να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι".

Την εκδήλωση υποδοχής χαιρέτισε επίσης ο  εφημέριος των Σταυρακίων πατ. Δημήτριος Σέγγος ενώ ο πρόεδρος του Αιματοκρήτη κος Γιώργος Σπύρου αναφέρθηκε και στην  εθελοντική αιμοδοσία που με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στη μονάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μέσα από μια ακόμη συνεργασία του Αιματοκρήτη και της Ομάδας Φοιτητικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η βραδιά έκλεισε με τους ήχους του μαντολίνου και η "παρέα των αιμοδοτών" έμεινε ως αργά το βράδυ, τραγουδώντας και απολαμβάνοντας την τελαυταία ίσως καλοκαιρινή βραδιά, μια που το φθινόπωρο στην Κρήτη είναι προ των πυλών....
 
Το γλέντι για την υποδοχή της φλόγας κράτησε ως αργά και συνεχίστηκε με κανταδα με μαντολίνα στο χωριό τις πρωτες πρωινές ώρες!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του "Αιματοκρήτη" θα ήθελε από καρδιάς να ευχαριστήσει όλους τους κατοίκους των Σταυρακίων που βοήθησαν υλικά ή ηθικά στη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης καθώς και για τη φιλοξενία και την αγάπη με την οποία αγκαλιασαν τους εθελοντές του Αιματοκρήτη και την προσπάθεια τους. Ευχαριστεί επίσης το Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ, επίσημο χορηγό της φετινής Λαμπαδηδρομίας στο Νομό Ηρακλείου  καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης υποδοχής στα Σταυράκια: Εργαστήριο Μπολάκη-Χιωτάκη- Φούρνος "Τα Μαλεβιζιωτικα".

Ευχή όλων μας είναι να μη λειψει ποτέ από κανεναν αίμα, να μη λείψει ανθρωπιά!


Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες από αυτήν την καταπληκτική βραδιά!

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...