21 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

Εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων


Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008, νέοι εθελοντές από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Δωρητών Οργάνων Σώματος «ο Αιματο-κρήτης» διένειμαν ενημερωτικά έντυπα, στο κέντρο του Ηρακλείου και στις Αρχάνες, σε συνεργασία με μέλη του Συλλόγου Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φiλων των Μεταμοσχεύσεων «Συνεχiζω». Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε χοροεσπερίδα. Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 παράλληλα με αιμοδοσία που έγινε στο Σοκαρά Δήμου Κόφινα, υπήρχαν ενημερωτικά περίπτερα και διανομή πληροφοριακού υλικού και αιτήσεων δωρητών οργάνων.

Η 1η Νοεμβρίου ήταν μια αφορμή για να προτρέψουμε τη συζήτηση για τη Δωρεά Οργάνων. Για να εκφράσουμε την υποστήριξη μας, προς όλους τους ασθενείς που περιμένουν να μεταμοσχευτούν και φυσικά για να θυμηθούμε τους «ήρωες» δότες και τις οικογένειές τους. Η 1η Νοεμβρίου κυρίως ήταν μια ευκαιρία για να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους εθελοντές του Συλλόγου μας οι οποίοι, όπως εξάλλου και εκατοντάδες εθελοντές των Συλλόγων που ασχολούνται με τη Δωρεά Οργάνων σε όλη την Ελλάδα, προάγουν την Ιδέα, κάθε μέρα του χρόνου, αθόρυβα και αδιάκοπα, εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε εδώ φωτογραφίες

Πανελλήνια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων-2009

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα για τη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις ο "Αιματοκρήτης" βρέθηκε πάλι στο κέντρο του Ηρακλείου για να μοιράσει ενημερωτικό υλικό. Παρά τη βροχή και το κρύο, ήταν ένα "ζεστό" από ανθρωπιά μεσημέρι. Οι Ηρακλειώτες απέδειξαν ακόμη μια φορά την ευαισθησία τους γεμίζοντας μας δύναμη με τα καλά τους λόγια και τονίζοντας πόσο ευρεια αποδοχή έχει πια ο θεσμός της "ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ" στην πόλη μας!!
Δείτε εδώ φωτογραφίες

Πανελλήνια Ημερα Μεταμοσχεύσεων-2010

Η Πανελλήνια Ημέρα για τη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις γιορτάσθηκε και φέτος στο Ηράκλειο με σειρά εκδηλώσεων.


Στις 30-31 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Δωρεά Ομφάλιου Αίματος-Ορθή Τεχνική Λήψης» το οποίο διοργανωθηκε από τον Αιματοκρήτη και το Σύλλογο Μαιών Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος Αθήνας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Oμιλήτρια ήταν η κα Βασιλική Γκιόκα στέλεχος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Η συμμετοχή των μαιών από όλη την Κρήτη, δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια, νοσοκομεία και κέντρα υγείας μας εξέπληξε ευχάριστα όλους και τις ευχαριστούμε θερμά.

Η 1η Νοεμβρίου αφιερώθηκε στην ενημέρωση του κοινού για τη δωρεά οργάνων. Με τη βοήθεια του τηλεοπτικού καναλιού ΚΡΗΤΗ TV που έβαλε στην οθόνη του το οπτικό σύμβολο των μεταμοσχεύσεων ολόκληρη την ημέρα και ιδιαίτερα της εκπομπής «Καλό Μεσημέρι» που είχε αφιέρωμα στη δωρεά οργάνων οι συμπολίτες μας ευαισθητοποιήθηκαν και υπήρξε ιδιαίτερη απήχηση. Εξάλλου η ημέρα είχε εορταστικό χαρακτήρα και «κρητικό άρωμα» μια που ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός μαντινάδας που είχε διοργανώσει ο Αιματοκρήτης.

Διακρίθηκαν οι παρακάτω τρεις μαντιναδες:

«Θέλω να γίνω δωρητής τα μάτια μου σαν κλείσω, με το δικό μου θάνατο ανθρώπους
ν αναστήσω» (Ροδουσάκη Αρτεμις Χανιά)

Όταν θα φύγω απ' τη ζωή δωρίστε το νεφρό μου, να ζήσει ένας άνθρωπος μέσα από το χαμό μου (Μαριος Μαρκόπουλος, Ηράκλειο)

Εχει αγαπη και ανθρωπια μα και μεγαλοσύνη ανθρωπος που απ το θάνατο ζωή θελει να δινει (Μαρια Σκουλά Ηράκλειο).

Με τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στο ΚΡΗΤΗ ΤV ειδικα στην εκπομπή Καλό Μεσημέρι για τη συμβολή του στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων με αφορμή την Πανελλήνια Ημερα για τη Δωρεά Οργάνων ευχόμαστε σε όλους η επόμενη 1η Νοεμβρίου να μας βρει με μικρότερες λίστες αναμονής, περισσότερη ανθρωπιά και αισιοδοξία για το μέλλον των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.

Δείτε εδώ φωτογραφίες

Μια ακόμη αιμοδοσία από την καρδιά μας!

Στην καρδιά του Ηρακλείου, μια αιμοδοσία από την καρδιά μας! "Αιματοκρήτης"-Δήμος Ηρακλείου-Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού και...