5 Οκτωβρίου 2011

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ Α-ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β-ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στα πλαίσια της επεξεργασίας «Πρώτες Βοήθειες» οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης – Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Ηρακλείου και ο Παγκρήτιος Εθελοντικός Σύλλογος ΑιματοΚρήτης διοργάνωσαν Ημερίδα, με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία» για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του νομού Ηρακλείου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο αμφιθέατρο των 53ου & 54ου Δημ. Σχολείων (Παλαιά Ακαδημία) στις 26 Οκτωβρίου 2011 το απόγευμα. Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους του Κέντρου Ευρωπαικής Πληροφόρησης (Europe Direct) της Περιφέρειας Κρήτης- που υποστήριξε χορηγικά την εκδήλωση- ο κος Καμάρης και εκ μέρους των διοργανωτών φορέων η κυρία Στεφανάτου Εύα (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) η οποία είχε και την ιδέα της σημαντικής αυτής διοργάνωσης και  η κυρία Ζαχαράτου (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις της ιατρου-επιστημονικής συμβούλου του Αιματοκρήτη με θέμα "Εθελοντική Αιμοδοσία: Ιατρική και Κοινωνική Διάσταση" και του προέδρου του Αιματοκρήτη κου Σπύρου με θέμα "Το σήμερα και το αύριο της εθελοντικής αιμοδοσίας". Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση πάνω στο ζήτημα της προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας και ειδικά σχετικά με την ενημέρωση των μαθητών και προέκυψαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα για τους τρόπους συνεργασίας των φορέων. Η ημερίδα αυτή ουσιαστικά σηματοδότησε το ξεκίνημα  της δυνατότητας ένταξης του ζητήματος της εθελοντικής αιμοδοσίας στα προγράμματος αγωγής υγείας και εθελοντισμού που θα υλοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο Νομό Ηρακλείου.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου χορηγήθηκε βεβαίωση συμμετοχής διανεμήθηκε
κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό σχετικό για την προώθηση του Εθελοντισμού.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Νομού Ηρακλείου που ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την προσπάθεια ώστε από κοινού να μπορέσουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας τις έννοιες της ανθρωπιάς και της κοινωνικής αλληλεγγύης που κατά βάση πρεσβεύει η εθελοντική αιμοδοσία.

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...