8 Νοεμβρίου 2011

"Φωτογραφίζοντας μια αιμοδοσία" 15.11.11 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση για τους εθελοντές του Αιματοκρήτη με θέμα "Φωτογραφίζοντας μια αιμοδοσία" πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011, με εισηγήτρια  την κα Μαρία Φραγκιαδάκη, Έρασιτέχνη καλλιτεχνικό φωτογράφο-Μέλους της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης.
Οι εθελοντές του συλλόγου που το παρακολούθησαν ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές φωτογράφησης, λειτουργίας των φωτογραφικών μηχανών ακόμη και την εκπληκτική ιστορία εξέλιξης τους! Μάθαμε πως πρέπει να κρατάμε σωστά τη μηχανή και πολλά άλλα μυστικά που πραγματικά ήταν πολύ ενδιαφέροντα.
Για όσους από εμάς πρέπει να "καλύψουμε" φωτογραφικά μια αιμοδοσία ή μια εκδήλωση, είχαμε παντα πολλά ερωτήματα:
Ποιές είναι οι στιγμές εκείνες που πρέπει να αποθανατίσει ο φωτογραφικός φακός? Πως να πάρουμε μια καλή φωτογραφία που κυρίως σέβεται τη στιγμή του ανθρώπου που δίνει αίμα? Πως μπορείς να καλύψεις φωτογραφικά μια ενημερωτική εκδήλωση ή μια μεγάλη διοργάνωση όπως η Λαμπαδηδρομία?
Αυτά και άλλα συζητήθηκαν στο πρώτο αυτό μάθημα που σίγουρα θα έχει συνέχεια μια που λίγες ώρες δεν ήταν αρκετές!!
Επίσης μια ευχάριστη έκλπληξη μας περίμενε από την εκπρόσωπο του Σωματείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες Κρήτης που είχε έρθει από τα Χανιά και με την οποία είχαμε μια σύντομη κουβέντα σχετικά με τις δράσεις του συλλόγου τους ενώ μας χάρισε ένα υπέροχο ημερολόγιο για το 2012!

Ευχαριστούμε θερμά όσους παρευρέθησαν στην ενημερωτική αυτή συνάντηση, που εντάσσεται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του συλλόγου για τα στελέχη και τους εθελοντές του.  Όσοι από εσάς θέλετε να ασχοληθείτε με τη φωτογράφηση των αιμοδοσιών και των εκδηλώσεων του Αιματοκρήτη και γενικότερα να μας βοηθήσετε εθελοντικά, σε αυτόν τον τομέα είστε πάντα ευπρόσδεκτοι!

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...