4 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ

Πραγματικά ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής συνάντησης των εθελοντών του Αιματοκρήτη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Εισηγητές ήταν η Nομική Σύμβουλος του Αιματοκρήτη κα Ευαγγελία Γεργιανάκη που ανέπτυξε το θέμα "Υποδοχή Εθελοντών Αιμοδοτών" καταρτίζωντας τους εθελοντές πάνω σε πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές όπως είναι οι δεοντολογικές αρχές, ο σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα των αιμοδοτών, επικοινωνιακές τακτικές, ψυχολογική προσέγγιση των αιμοδοτών και πολλά άλλα. Πραγματικά ήταν μια ομιλία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων, ακόμη και των παλαιότερων εθελοντών και πυροδότησε μια πολύ γόνιμη συζήτηση.

Ακολούθησε παρουσίαση του προέδρου του Αιματοκρήτη, κο Γιώργου Σπύρου, φυσικού, με θέμα "Καταχώρηση Εθελοντών Αιμοδοτών στη Βάση Δεδομένων". Οι εθελοντές είχαν μια πρώτη επαφή με την εισαγωγή στοιχείων στο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί ο Σύλλογος για την καταχώρηση των αιμοδοτών και τη σημασία της σωστής και προσεκτικής χρήσης του. Στο κλείσιμο της συνάντησης,  έγινε μια σύντομη παρουσίαση από την υπέθυνη της ομάδας GIVE κας Περάκη Τερέζας, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν στο Νομό Ηρακλείου σε είδη πρώτης ανάγκης σε σχετικά ιδρύματα, συσίτια και μεμονωμένες οικογένειες και ακολούθησε συζήτηση σχεδιασμού της νέας προσπάθειας του Αιματοκρήτη συγκέντρωσης τροφίμων και ρούχων στις αιμοδοσίες του.

 Η παραπάνω δίωρη συνάντηση έγινε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος των εθελοντών του Αιματοκρήτη που έχει σκοπό την απόκτηση  γνώσεων βασικών για την έγκυρη ενημέρωση εθελοντών αιμοδοτών και απόκτηση δεξιοτήτων για την διεκπεραίωση των εθελοντικών δραστηριοτήτων στο σύλλογο. Παράλληλα όμως και με θέα το υπέροχο Λιμάνι της πόλης μας η συνάντηση αυτή ήταν μια αφορμή να απολαύσουμε τον πρωινό Κυριακάτικο καφεδάκι μας, να γνωριστούν τα παλαιότερα με τα νεότερα μέλη και να ανταλλάξουμε απόψεις για την καλύτερη εξέλιξη της αιμοδοτικής μας προσπάθειας, του εθελοντισμού και γενικότερα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο μας. Ευχαριστούμε θερμά τόσο τους εισηγητές, όσο και τους εθελοντές του Αιματοκρήτη για το χρόνο, το μεράκι και την καλοσύνη τους να βοηθήσουν σε αυτόν τον αγώνα ζωής.

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...