9 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ του Μάριου Μαρκόπουλου

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών είναι ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο που ξεκίνησε το 1998 από μια μικρή ομάδα νεφροπαθών (αιμοκαθαιρομένων και μεταμοσχευμένων). Τα μόνα μας εφόδια ήταν το πάθος για ζωή, η αγάπη για τον αθλητισμό και η διάθεση να μοιραστούμε με άλλους νεφροπαθείς, χαρές και συγκινήσεις, που μόνο ο αθλητισμός προσφέρει.

Στόχος του Σ.Α.Ν. είναι η διάδοση της αθλητικής ιδέας στους αιμοκαθαιρόμενους και μεταμοσχευμένους συνανθρώπους μας καθώς και μέσα από τον αγώνα ζωής που δίνουμε καθημερινά, η προώθηση της ιδέας της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.

Οι δραστηριότητές μας κινούνται στο τρίπτυχο

Άθληση – κοινωνική παρέμβαση – πολιτιστική έκφραση

Για την πραγματοποίηση των στόχων και των φιλοδοξιών μας, έχουμε αναλάβει αξιόλογες και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, σε θεσμικό, αγωνιστικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Σ. Α. Ν. κατόρθωσε να ενεργοποιήσει ένα αθλητικό δυναμικό 70 και πλέον αιμοκαθαιρόμενων και μετταμοσχευμένων αθλητών, από όλη την επικράτεια. Καλλιεργούμε κυρίως Ολυμπιακά αθλήματα, όπως, στίβου, κολύμβησης, επιτρ. Αντισφαίρισης και bowling. Οι αθλητές μας, άνδρες και γυναίκες, παίρνουν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων και στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες αιμοκαθαιρόμενων & μεταμοσχευμένων κάθε 2 χρόνια, τοποθετώντας την Ελλάδα μέσα στις πρώτες χώρες σε μετάλλια σε κάθε διοργάνωση. Με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού διοργανώνουμε αυτόνομους ετήσιους Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαιρόμενων & Μεταμοσχευμένων.

Είμαστε από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση ανάλογης δραστηριότητας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, με την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ομοσπονδίας για αιμοκαθαιρόμενα και μεταμοσχευμένα άτομα, (European Transplant & Dialysis SPORTS Federation), το 2000 και την καθιέρωση του θεσμού των Πανευρωπαϊκών Αγώνων (www.etdsf.org)

Παρά το ότι είμαστε αμιγώς αθλητικό σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ.Α. σύμφωνα με το Ν.Δ. 2725/99, εντούτοις με δυναμικές κοινωνικές παρεμβάσεις επιδιώκουμε να εξοικειώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την Ελληνική κοινωνία στο μήνυμα και την Ιδέα της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ για μεταμοσχεύσεις. Για την πραγματοποίηση των στόχων και των φιλοδοξιών μας, συνεργαζόμαστε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, όπως και με φορείς και υπηρεσίες που εκδηλώνουν ανάλογο ενδιαφέρον.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Σ.Α.Ν. μπορείτε να βρείτε στο site
 http://www.san.gr/ και θα χαρούμε πολύ να γίνετε φίλοι μας στο FACEBOOK.


Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...