22 Δεκεμβρίου 2011

"Ενα διαφορετικό μάθημα.."ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ 21.12.2011

Τα φώτα της τάξης έσβησαν αργά τη νύχτα. Σήμερα θα είναι όλα στη θέση τους: Μια κανονική σχολική τάξη με τους μαθητές να παρακολουθούν μαθήματα χημείας, βιολογίας, αγγλικών...Μόνο που στις 21 Δεκεμβρίου 2011 οι ρόλοι κάπως αντιστράφηκαν...Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Αλικαρνασσού έδωσαν, εκείνα σε μας,  ένα μεγάλο "μάθημα ζωής"...Αυτά τα παιδιά, σχεδόν ένα ολόκληρο μήνα προετοίμαζαν την αιμοδοσία που θα φιλοξενούσε το σχολείο τους...Στεκόταν τις Κυριακές έξω απο τις εκκλησίες και μοίραζαν φυλλάδια...βγήκαν στους δρόμους και έριχναν προσκλήσεις στα γραμματοκιβώτια...Ήταν αυτά τα παιδιά, που όταν πήγαμε στις τάξεις τους και τους μιλήσαμε για την εθελοντική αιμοδοσία, δεν έβγαιναν έξω όταν χτυπούσε το κουδούνι...15, 16, 17 χρονων που -αν και δεν μπορούσαν ακόμη να γίνουν αιμοδότες-, εμπνεύστηκαν τη "σταγόνα ελπίδας", μια μαθητική ομάδα εθελοντών, για να διαδώσει την ιδέα της προσφοράς...Μια σταγόνα ελπίδας, μια σταγόνα δάκρυ συγκίνησης που κύλησε στο πρόσωπο μας, όταν κλείσαμε την πόρτα του σχολείου, φεύγοντας..

Είχε πολυ τρέξιμο η προετοιμασία αυτής της αιμοδοσιας και αγωνία να πάνε όλα καλά και να μη μείνει κανεις χριστουγεννιάτικα χωρίς αίμα....Η αλήθεια είναι ότι κατα βάθος όλοι εμπιστευτηκαμε το ένστικτο των παιδιών....και εκείνα δεν κανουν ποτέ λαθος...

58 μονάδες αίματος...Ηταν απλώς η αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε ότι η νέα γενιά αιμοδοτών είναι εδώ...μια απόδειξη οτι η Νεα Αλικαρνασσός, σε πείσμα των καιρών, ενώθηκε σε αυτην την πρώτη προσπάθεια όπου  ήταν παρόντες ΟΛΟΙ: νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσιο, λύκεια, ενορίες, πολιτιστικοί σύλλογοι, τα γραφεια σχολικων δραστηριοτητων της πρωτοβαθμιας και της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης του Νομού Ηρακλείου...Οχι στα χαρτιά...Ηταν εκεί...όλοι....

Η ικανοποίηση στα μάτια των παιδιών του ΓΕΛ δεν κρυβόταν όταν έβλεπαν να δίνουν αίμα οι δάσκαλοι τους, οι φίλοι τους, οι μαθητες που ειχαν αποφοιτήσει τις προηγουμενες χρονιές...αλλά και το 3ο ΕΠΑΛ με δυναμική παρουσία, ετοιμάζεται ήδη για την επομενη αιμοδοσία! Όμως πραγματικά από όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και κάθε φορέα της Αλικαρνασσού ήρθαν να αιμοδοτήσουν ή απλά περνούσαν να μας δουν και να δουν πως παει η αιμοδοσία "μας".

Οι εκπαιδευτικοί και οι ιερείς με σηκωμένα τα μανίκια ήταν εκεί για να μας θυμίσουν την πλευρά της παιδείας και της εκκλησίας που θελουμε όλοι...και ταα παιδιά από το Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας για να μας θυμίσουν με το χαμόγελό τους πως ο αγώνας δεν πρέπει να τελειώνει ποτέ....

Και όλα αυτά σε ένα απιστευτα εορταστικό και χαρούμενο κλίμα, παρόλο που στην αίθουσα υποδοχής υπήρχε το αδιαχώρητο....Οι εθελοντές του Αιματοκρήτη στα κέφια τους, να μοιράζουν χριστουγεννιάτικες ευχές, ντυμένοι Αη Βασίλης, ξωτικά,"τάρανδοι" ! Η χορωδία του σχολείου να μας λεει τα κάλαντα, στην εισοσο παζάρι για να ενισχύσουν εθελοντικές οργανώσεις, όλοι να δοκιμαζουν από το μπουφέ που ηταν γεμάτος καλούδια! ΤΌση Χριστουγεννιάτικη φασαρία δεν ξαναγινε!!!!

Μα πιο δυνατή ηταν η σιωπή της αγάπης, της αγκαλιάς, της αλήθειας....και μιας παιδικής ζωγραφιάς απο ένα μικρό κοριτσάκι που παρακολουθούσε όλη την ώρα την αιμοδοσια: ανθρωποι να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου...Τελικά, τα παιδιά βλέπουν αυτο που υπάρχει ή θα έπρεπε να υπάρχει στην πραγματικότητα!

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Αιματοκρήτη τις πιο θερμές μας ευχαριστίες:

-Στο Γενικό Λύκειο Αλικαρνασσού και προσωπικά στους εκπαιδευτικούς, το Λυκειάρχη και ειδικά την κυρία Φανιουδάκη, καθηγήτρια Αγγλικών. Γονείς, φίλους, παλιούς μαθητές του σχολείου που συνέβαλλαν σε αυτή την υπέροχη γιορτή Το πιο μεγάλο μας βέβαια ευχαριστώ στην Σταγόνα ζωής, την μαθητική ομάδα για τη διαδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.
 -Το 3ο ΕΠΑΛ και προσωπικά τον Διευθυντή-και αιμοδότη- κο Στογιαννόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια
-Ολα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσιο της περιοχής, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, την Ενωση Γονέων Αλικαρνασσού, τη Σχολική Επιτροπή, τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της πρωτοβαθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης. Ξεχωριστά και προσωπικά την κυρία Ευα Στεφανάτου για την ουσιαστική και ειλικρινή στήριξη της προσπάθεια μας από την αρχή του σχολικού έτους στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
-Τις ενορίες Αγίου Νικολάου και Παναγίας Καμαριανής και τους ιερείς προσωπικά.
-Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καρτερού, Αγίου Γεωργίου, Πρασσάς.
-Το χορηγό μας Επιτραπέζιο Νερό Λυττος
-τα τοπικα ΜΜΕ που κάλυψαν την εκδήλωση
-το προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Παγνη και προσωπικά την αιμοτολόγο κα Βανα Λυδάκη
-τους εθελοντές του Αιματοκρήτη: Δήμητρα και Βούλα Αποστολάκη, Κατερίνα Γιαννουλάκη, Εβίνα Γεργιανακη, Ελένη Καμαριανάκη, Ερατώ Καπετανάκη, Μαρία Κοντάκη, Βενετία Νικολακοπούλου, Ηρακλή Παχιαδάκη, Λευτέρη Χαραλαμπάκη, Μαριάνθη Ψαράκη που υποστηριξαν την αιμοδοσία με αστειρευτο κέφι.
-πανω απο όλα τους εθελοντές αιμοδότες που χαρισαν ζωή.
Ευχόμαστε σε όλους να έχουν την υγεία τους να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας και ειδικά στον "τυχερό" αιμοδοτη της βραδιάς που έδωσε την 1000η μονάδα για φέτος, τον Κοκολάκη τον Μανώλη, ένα νεαρό παιδί που ήρθε να αιμοδοτήσει για πρώτη φορά, "επειδή ειχε σπάνια ομάδα αίματος και σκέφτηκε πόσο πολύτιμο θα ηταν για καποιον μέσα στις γιορτές..."
Καλά Χριστούγεννα....


Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...