27 Αυγούστου 2011

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ


O "Αιματοκρήτης" είναι ένας εθελοντικός φορέας που η δράση του αφορά στην ενημέρωση του κόσμου και στη διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών κατά κύριο λόγο στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές πληροφορίες  για όσους απο εσάς επιθυμείτε να συμμετέχετε στις αιμοδοσίες μας:
 • Γίνονται 6-8 αιμοδοσίες το μήνα στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου ή στο Ηράκλειο. Οι ημερομηνίες των αιμοδοσιών ανακοινώνονται από τα τοπικα ΜΜΕ, το ιστολόγιο μας ή τη σελίδα μας στο facebook.
 • Οι αιμοληψίες γίνονται από τις μονάδες αιμοδοσιών του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).
 • Ο Αιματοκρήτης δεν εχει τράπεζα αίματος και δεν διαχειρίζεται με οποιοδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει.
 • Κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για τον ίδιο ή συγγενή του σε πιθανή μελλοντική ανάγκη. Εάν αιμοδοτείτε στις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη , σας ενημερώνουμε κάθε φορά εμείς με sms ή τηλεφωνικά όταν μπορείτε να ξανα-αιμοδοτήσετε.
 • Για να έρθετε στην αιμοδοσία δε χρειάζετε να είστε ή να γίνετε μέλος του Αιματοκρήτη. Εάν δίνατε ως τώρα σε συγγενείς, ή για όσους δίνουν για πρώτη φορά θα εκδοθεί ατομική κάρτα αιμοδότη. Εάν έχετε κάρτα αιμοδότη από οποιοδήποτε νοσοκομείο να την κρατάτε μαζί, για να καταχωρηθεί η μονάδα που θα δώσετε.
 • Θυμίζουμε ότι αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνθρωπος από 18-62 ετών.
 • Για όσους δίνουν για πρώτη φορά ή θέλουν να ενημερωθούν για τη διαδικασία, τις προυποθέσεις κτλ. υπαρχουν πολλά άρθρα στο ιστολόγιο μας στην ενότητα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
 • Σε περίπτωση που είστε φορέας, συλλογος κτλ και σας ενδιαφέρει να προωθήσετε το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στον τόπο σας μη διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Βασική προυπόθεση συνεργασίας είναι η μη διαχείριση αίματος (τράπεζα αίματος). Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο "προγραμμα ανάπτυξης της εθελοντικής αιμοδοσίας Αιματοκρήτη 2016-2017. #αιμοδοτούμε μαζί
 • Εάν θέλετε να γίνετε και εσείς εθελοντής και να βοηθήσετε τη δράση μας το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή σας διάθεση! Πρέπει να παρακολουθήσετε κάποιο σύντομο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ανάλογα με τις επιθυμίες σας και τις ανάγκες του συλλόγου μπορείτε να ασχοληθείτε με κάποια από τις δράσεις μας.
 • Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον Αιματοκρήτη: τηλ. 2810 239773 ή aimatocritis@hotmail.com ή στο Fb.

23 Αυγούστου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου του Ηρακλείου στην  Εθελοντική Αιμοδοσία που έκτακτα πραγματοποίησε ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιματοκρήτης τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 λόγω των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν σε αίμα την καλοκαιρινή περίοδο.
Η αιμοδοσία έγινε μέσα χώρο της μονάδας αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) το οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία.

Από καρδιάς ευχαριστούμε όλους τους Ηρακλειώτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Λαμπαδηδρομία του Εθελοντή Αιμοδότη: ΛΕΥΚΩΜΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ

Η Λαμπαδηδρομία του Εθελοντή Αιμοδότη αποτέλεσε για αρκετά χρόνια μια από τις μεγάλες διοργανώσειςτου Αιματοκρήτη. Οι στιγμές ανθρωπιάς ήταν αμέτρητες....Χιλιάδες λαμπαδηδρόμοι και ανάμεσά τους πολλά παιδιά μετέφεραν τη φλόγα της αγάπης από ένα άκρο της Κρήτης στο άλλο, μεταφέροντας παντού το μύνημα και την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς. Καραβάκια, ποδήλατα, ιππείς, μοτοσυκλέτες, ακόμη και...τρακτέρ έχουν μεταφέρει τη φλόγα στον τόπο μας! Δείτε φωτογραφίες από τα χωριά και τις πόλεις που πέρασε, αφήνοντας ίσως μια σπίθα...

Λαμπαδηδρομία 2010
Γουβες-Χερσόνησος- Ανισσαράς 22/8/2009


Με μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού....

και δικυκλιστές όλων των ηλικιών....
μεταφέραμε τη φλόγα, αναβοντας την σαν κεράκι στην μνήμη του Γιάννη, που χάθηκε άδικα πριν τρία χρόνια σε τροχαίο σε αυτό το σημείο στη Χερσόνησο...κι ανάψαμε τον βωμό της αγάπης, με την ελπίδα να μην χυθεί άλλο αίμα στην άσφαλτο..Μαζί μας ο διοικητής της τροχαίας Ηρακλείου, η δημοτική αρχή Χερσονήσου, τα μέλη του Π.Σ Ανισσαρά, η οικογένεια και φίλοι του Γιάννη.


  
  
ΛΕΥΚΩΜΑ-ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ 2009 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Για το 2011 το έργο του Αιματοκρήτη στηρίζει το Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ μέσω του προγράμματος Κάθε Σταγόνα Σταγόνα Ζωής Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ-Coca Cola 3EΕνα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους μεγάλους χορηγούς μας για την πολύτιμη βοήθειά τους στο έργο του συλλόγου μας.

Από καρδιάς ευχαριστούμε επίσης όλους όσοι συνέβαλαν σημαντικά στην προσπάθειά μας τα τελευταία χρόνια, ειδικά στο ξεκίνημα μας που κάθε βοήθεια ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη:


Δήμοι Ηρακλείου, Κόφινα, Επισκοπής, Χερσονήσου

Φαρμακείο Γιάννη και Νίκου Δασκαλάκη Χάρακα

Έντεχνο Έπιπλο "Καρπαθιωτάκης"

ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ Α.Ε Γενικές Επιχειρήσεις Στάβγιες Μονοφατσίου

 ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΧΑΤΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ ΑΣΗΜΙ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΟΚΟΛΑΚΗ ΑΣΗΜΙ
ΕΝΟΡΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Παγκρήτια Συμπόσια (Φόρουμ) για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων

Τα Παγκρήτια Συμπόσια (Φόρουμ) για την εθελοντική αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων ξεκίνησαν να διοργανώνονται από το 2004. Γίνονται μια φορά το χρόνο και πλέον αποτελούν κεντρική εκδήλωση στην Κρήτη γύρω από αυτά τα θέματα.

4ο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων

5ο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων

6ο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά ΟργάνωνΕνημερωτικές εκδηλώσεις

2009-

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ/ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

4, 5 και 6ο Παγκρήτια Συμπόσια για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους Εθελοντές Αιματοκρήτη 2011-2012


ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ: Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Βαγιωνιάς και το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Δέκα, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσιο Δ. Κόφινα, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσιο και Λύκειο Δ. Αγίας Βαρβάρας, Δημοτικά ανω Χερσονήσου και Λύκειο Χερσονήσου, Μουσικό Γυμνάσιο Γουβών, Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου:13ο, 42ο, 37ο, Αγίας Μαρίνας Τσαλικάκι, Λύκειο Αλικαρνασσού.


ΟΜΙΛΙΕΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
5/1/11 Συνάντηση Φορέων του Αη Γιάννη (Κνωσσού)
29/11/11 Ενημερωτική Εκδήλωση στη Φόδελε
Ομιλία σε εκδήλωση καλωσορίσματος φοιτητών Ηρακλείου από τη Φοιτητική Ενωση Ηρακλείου (16/10/10)Συναντήσεις φορέων και Καμπάνια για την Εθελοντική αιμοδοσία στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας: Οκτώβρης 2010

      Ομιλία για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού Οστών (Ανισσαράς Χερσονήσου 20 Αυγούστου 2010)  
Ομιλία για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων (Χάρακας 16 Ιουλίου 2010)
 Ομιλία στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Τμήμα Ηρακλείου) στις 22 Φεβρουαρίου 2010 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

 
Συνάντηση φορέων στα Αιτάνια (Φεβρουάριος 2010)

2η Συνάντηση φορέων στο Δήμο Κόφινα-Τιμητικοί έπαινοι στους πρώτους αιμοδότες (8/2/2009)

Καμπάνια για την εθελοντική αιμοδοσία στο ΔήμοΧερσονήσου: Δεκέμβριος 2009
Συναντήσεις φορέων
Ομιλίες για την Εθελοντική Αιμοδοσία, τη Δωρεά Μυελού των Οστών και τη Δωρεά Ομφαλικού Αίματος(«βλαστοκυττάρων») την στις 15 Δεκεμβρίου 2009 στο Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Χερσονήσου και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημαρχείο Χερσονήσου.

Ομιλία στις 21 Νοεμβρίου 2009 στη Βαγιωνιά σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος.

Συνάντηση για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σγουροκεφάλι (Οκτώβριος 2009)

Καμπάνια για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Επισκοπής: Ιουλιος 2009

Γαλίφα και τη Γάλιπε (2/07/09)

Καινούριο Χωριό, Σκόπελα (3/07/09)Ομιλία για την Εθελοντική Αιμοδοσία στην Επισκοπή (6/07/09)
Ενημερωτική Συνάντηση στους Στόλους (1/06/09) και Ομιλία για την Εθελοντική Αιμοδοσία (15/06/09)


22 Αυγούστου 2011

Μα τι γίνεται επιτέλους με τη δωρεά οργάνων???


Πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ για την εκ νέου, έντονη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδας μετά τη ψήφιση του Νέου Νομοσχεδίου για τις Μεταμοσχεύσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου: "Κατόπιν της ψηφίσεως του Νομοσχεδίου για την δωρεά οργάνων και την εικαζομένη συναίνεση χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν καν οι θέσεις της Εκκλησίας, απεφασίσθη:

α) Νά ανακληθεί ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

β) Νά αποσταλεί Εγκύκλιος προς τον Λαό για να ενημερωθεί σχετικά με τις θέσεις της Εκκλησίας για το θέμα αυτό, η οποία υποστηρίζει την αξία της φιλαλληλίας και της προσφοράς ζωής, αλλά αρνείται την εικαζομένη συναίνεση και την ιδιωτικοποίηση των Μεταμοσχεύσεων
 
Απαντώντας ο ΕΟΜ σε επίσημη ανακοίνωση επισημαίνει ότι η ισχύς της εικαζόμενης συναίνεσης θα εφαρμοστεί από τις 1/07/2013! Αλλά στην πράξη δε θα εφαρμοστεί αφού, θα ερωτώνται τελικά και οι συγγενεις, σε αντίθεση δηλαδή με ότι λεει η νομοθεσία!
 
Να θυμίσουμε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είχε πριν λίγους μήνες ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με χαρακτηριστική την παραίτηση του καθηγητή κ. Βλαχογιάννη πρώην προέδρου του αρμόδιου φορέα (Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων). Στο σχετικό δελτίο τύπου, εξέφραζε ανοιχτά φόβους για εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των μεταμοσχεύσεων.
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κατέθεσε υπόμνημα στη Βουλή με την κάθετη αντίδραση της σε καίρια σημεία του νομοσχεδίου. Παρόμοια σύλλογοι πασχόντων, επιστήμονες και σημαντικές προσωπικότητες του χώρου είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ειδικά για το σημείο του συναισθηματικά συνδεόμενου δότη (με απλά λόγια, για τη δυνατότητα που δίνει πλέον ο νόμος να μπορεί κανείς να μεταμοσχευτεί παίρνοντας νεφρό από μη συγγενικό πρόσωπο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εμπορευματοποίηση, ειδικά σε αυτή την οικονομική συγκυρία στη χώρα μας). Διαβάστε εδώ σχετικές αντιδράσεις που είχαν πυροδοτηθεί κατά την περίοδο συζήτησης για το νομοσχέδιο.

Στην Κρήτη όπως όλοι ξέρουμε, ο κόσμος έχει σε υψηλά ποσοστά υποστηρίξει τη δωρεά οργάνων. Το ΠαΓΝΗ μάλιστα ήταν το πρώτο σε δωρεές οργάνων το 2010 σε όλη τη χώρα. Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος, όντας ο παλαιότερος εν ενεργεία σύλλογος στην Ελλάδα που ασχολείται με τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων -εδώ και 26 χρόνια- ενημερώνει τα μέλη του για τη βαθύτατη αμηχανία που μας διακρίνει πλέον σχετικά με όλη αυτήν την κατάσταση που δημιούργησε η νέα νομοθεσία.

Ως εθελοντές, πραγματικά θα είμασταν οι πρώτοι που θα υποστηρίζαμε το όλο "εγχείρημα" ... αρκεί όμως να μας εξηγήσουν και μας κάποτε οι "αρμόδιοι" τα επιστημονικά, κοινωνικά και βιοηθικά δεδομένα στα οποία βασίστηκαν. Γιατί οι δικές μας -φτωχές- γνώσεις, μας δημιουργούν απορίες που παραμένουν άλυτες...

Ευτυχώς πάντως, δεν πλήττουμε! Είναι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς τους ανθρώπους του "χώρου", πως σκέφτονται και πως κινούνται...  Kαποιοι συνεχίζουν να αντιδρούν, άλλοι παραμένουν σταθερά σιωπηλοί στις απόψεις τους, σε αντίθεση με καποιους άλλους που τωρα (ξανα) θυμήθηκαν την ιδέα της δωρεάς οργάνων.. Άλλοι ουτε καν καταλαβαν τι έγινε και καποιοι είναι πολύ χαρούμενοι με ότι συνέβη! Σημεία των καιρών θα πει κάποιος...

Το σίγουρο είναι ότι "Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους" Σωκράτης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΜΑΣ

"Ο, τι βλέπουν οι...paparatsi του Αιματοκρήτη"!!!!!
α-εξάμηνο 2011

2010


2009

Φωτογραφίες-Αρχείο εκδηλώσεων&Αιμοδοσιών

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ 2006-2008

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ 2006-2008

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΟΜΙΛΙΕΣ
Ομιλίες σε σχολεία (13ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου, Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου, Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής, Γυμνάσιο και Λύκειο Γουβών, Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελίου, Γυμνάσιο Πεζών, Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δέκα, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Σοκαρά, Δημοτικό Σχολείο Αποϊνίου)
Ομιλίες στους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Κρήτης
Ομιλία στην Ιερατική Σχολή Ηρακλείου
Ομιλίες σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων (λ.χ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Γουβών)
Ομιλίες σε Πολιτιστικούς Συλλόγους (λ.χ Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρακίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πάνω Γουβών).
Ομιλία στο Σοκαρά Δήμου Κόφινα (8/2008)
«1η Ενημερωτική Συνάντηση Φορέων Δήμου Κόφινα» (Ασήμι, 10/2008)
Ομιλία στο Αποϊνι Δήμου Κόφινα (10/2008)
Ομιλία στον Πύργο Δήμου Αστερουσίων για την εθελοντικη αιμοδοσία (18/11/2008)

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ
13-15/5/2006 Διπλή αιμοδοσία στο τριήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας στο Ηράκλειο
5-6/12/2006 Διήμερο αιμοδοσιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο Ηράκλειο
7/8/2008 Αιμοδοσία στο Δήμο Κόφινα (Ασήμι)
9/8/2008 Αιμοδοσία στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας (Αγία Βαρβάρα)

Έναρξη προγράμματος ανάπτυξης εθελοντικής αιμοδοσίας στο Νομό Ηρακλείου
2/11/2008 Αιμοδοσία στο Δήμο Κόφινα (Σοκαρά)

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

2/11/2008 Έναρξη προγράμματος για την ανάπτυξη δωρεάς μυελού οστών στην Κρήτη. Πρώτη Δειγματοληψία για Δωρεά Μυελού των Οστών στο Σοκαρά Δήμου Κόφινα στα πλαίσια της αιμοδοσίας (35 άτομα).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ομιλία και προβολή ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «ESPERANZA» του ΕΟΜ στο Πρώτο Παγκρήτιο Forum για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Ιστών και Οργάνων (2/4/2006)

Παρουσίαση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: «Εθελοντισμός και ιατρική: Αιμοδοσία και Δωρεά Οργάνων» στα πλαίσια του 1ου Επιστημονικού και Κοινωνικού Συνεδρίου Αποφοίτων Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης (9-11/6/2006)

Συμμετοχή στο 1ο Παγκρήτιο Forum για τον Εθελοντισμό (Ηράκλειο)

Ομιλία και έκθεση έντυπου υλικού στα πλαίσια του 2ου Παγκρήτιου Forum για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά οργάνων (28/4/2007)

Ομιλία με θέμα «Δωρεά Ιστών και Οργάνων: Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών» στο 3ο Παγκρήτιο Forum για την Εθελοντική αιμοδοσία και τη Δωρεά 0ργάνων (24/5/2008).

Ομιλία στην Ημερίδα Δωρεά Οργάνων «Δώρο Ζωής» με θέμα «Δωρεά Οργάνων: Επιστήμη και Εθελοντισμός» (Μυτιλήνη, 16/11/2008)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
 • Συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Αθήνα)
 • Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας (12-14 Μαϊου 2006, Τρίπολη)
 • Παρακολούθηση Εργασιών 1ου Παγκοσμίου Φιλοσοφικού Συνεδρίου με θέμα: Μεταμοσχεύσεις-Δωρεά Οργάνων (Ηράκλειο, 27/5/2006)
  Συμμετοχή στην 20η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (15-17/10/2006, Ιωάννινα)
 • Παρακολούθηση του 4ου Συμποσίου Επείγουσας και Εντατικής Ιατρικής Ενόπλων Δυνάμεων (Αθήνα, 1-2/6/2006)
 • Συμμετοχή σε εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ-Αριάδνη στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή (Ηράκλειο, 8/12/2006)
 • Συμμετοχή στο 4ο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Λάρισα, 2008)
 • Συμμετοχή στην 22η Αμφικτιονία (Πάτρα, 2008)

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

4η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντή Αιμοδότη-2006

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε ως τοπικός διοργανωτής στη μεταφορά της φλόγας που διέτρεξε τον Νομό Ηρακλείου (Αύγουστος, 2006). Ηταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συνέβαινε και πραγματικά με πολύ μεγάλο μεράκι υποδεχθήκαμε τη φλόγα της αγάπης η οποία έφτασε με ένα καραβάκι στο λιμάνι της πόλης. Μια όμορφη τελετή υποδοχής εκτυλίχθηκε και οι διοργανωτές (Παγκρήτιος Σύνδεσμος Δωρητών Οργάνων, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ΤΕΙ Ηρακλείου, ΟΦΕΑΚ και Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου) ήταν πραγματικά ευτυχείς.

5η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντή Αιμοδότη-2007
Η φλόγα της αγάπης αφού διέτρεξε 7 Δήμους του Νομού Ηρακλείου έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου.


6η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντή Αιμοδότη-2008
Ο σύλλογός μας σε συνεργασία με την ΟΦΕΑΚ ανέλαβε την διοργάνωση σε πανελλήνιο επίπεδο της 6ης Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.