27 Αυγούστου 2011

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ


O "Αιματοκρήτης" είναι ένας εθελοντικός φορέας που η δράση του αφορά στην ενημέρωση του κόσμου και στη διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών κατά κύριο λόγο στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές πληροφορίες  για όσους απο εσάς επιθυμείτε να συμμετέχετε στις αιμοδοσίες μας:
 • Γίνονται 6-8 αιμοδοσίες το μήνα στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου ή στο Ηράκλειο. Οι ημερομηνίες των αιμοδοσιών ανακοινώνονται από τα τοπικα ΜΜΕ, το ιστολόγιο μας ή τη σελίδα μας στο facebook.
 • Οι αιμοληψίες γίνονται από τις μονάδες αιμοδοσιών του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείο Ηρακλείου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).
 • Ο Αιματοκρήτης δεν εχει τράπεζα αίματος και δεν διαχειρίζεται με οποιοδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει.
 • Κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για τον ίδιο ή συγγενή του σε πιθανή μελλοντική ανάγκη. Εάν αιμοδοτείτε στις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη , σας ενημερώνουμε κάθε φορά εμείς με sms ή τηλεφωνικά όταν μπορείτε να ξανα-αιμοδοτήσετε.
 • Για να έρθετε στην αιμοδοσία δε χρειάζετε να είστε ή να γίνετε μέλος του Αιματοκρήτη. Εάν δίνατε ως τώρα σε συγγενείς, ή για όσους δίνουν για πρώτη φορά θα εκδοθεί ατομική κάρτα αιμοδότη. Εάν έχετε κάρτα αιμοδότη να την κρατάτε μαζί. Είναι επίσης απαραίτητο να έχετε μαζί τον αριθμό ΑΜΚΑ σας.
 • Θυμίζουμε ότι αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνθρωπος από 18-62 ετών.
 • Για όσους δίνουν για πρώτη φορά ή θέλουν να ενημερωθούν για τη διαδικασία, τις προυποθέσεις κτλ. υπαρχουν πολλά άρθρα στο ιστολόγιο μας στην ενότητα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
 • Σε περίπτωση που είστε φορέας, συλλογος κτλ και σας ενδιαφέρει να προωθήσετε το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στον τόπο σας μη διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Βασική προυπόθεση συνεργασίας είναι η μη διαχείριση αίματος (τράπεζα αίματος). Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο "προγραμμα ανάπτυξης της εθελοντικής αιμοδοσίας Αιματοκρήτη 2017-2018. #αιμοδοτούμε μαζί
 • Εάν θέλετε να γίνετε και εσείς εθελοντής και να βοηθήσετε τη δράση μας το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή σας διάθεση! Πρέπει να παρακολουθήσετε κάποιο σύντομο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ανάλογα με τις επιθυμίες σας και τις ανάγκες του συλλόγου μπορείτε να ασχοληθείτε με κάποια από τις δράσεις μας.
 • Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον Αιματοκρήτη: τηλ. 2810 239773 ή aimatocritis@hotmail.com ή στο Fb.

23 Αυγούστου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή του κόσμου του Ηρακλείου στην  Εθελοντική Αιμοδοσία που έκτακτα πραγματοποίησε ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιματοκρήτης τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 λόγω των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν σε αίμα την καλοκαιρινή περίοδο.
Η αιμοδοσία έγινε μέσα χώρο της μονάδας αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) το οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία.

Από καρδιάς ευχαριστούμε όλους τους Ηρακλειώτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Λαμπαδηδρομία του Εθελοντή Αιμοδότη: ΛΕΥΚΩΜΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ

Η Λαμπαδηδρομία του Εθελοντή Αιμοδότη αποτέλεσε για αρκετά χρόνια μια από τις μεγάλες διοργανώσειςτου Αιματοκρήτη. Οι στιγμές ανθρωπιάς ήταν αμέτρητες....Χιλιάδες λαμπαδηδρόμοι και ανάμεσά τους πολλά παιδιά μετέφεραν τη φλόγα της αγάπης από ένα άκρο της Κρήτης στο άλλο, μεταφέροντας παντού το μύνημα και την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς. Καραβάκια, ποδήλατα, ιππείς, μοτοσυκλέτες, ακόμη και...τρακτέρ έχουν μεταφέρει τη φλόγα στον τόπο μας! Δείτε φωτογραφίες από τα χωριά και τις πόλεις που πέρασε, αφήνοντας ίσως μια σπίθα...

Λαμπαδηδρομία 2010
Γουβες-Χερσόνησος- Ανισσαράς 22/8/2009


Με μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού....

και δικυκλιστές όλων των ηλικιών....
μεταφέραμε τη φλόγα, αναβοντας την σαν κεράκι στην μνήμη του Γιάννη, που χάθηκε άδικα πριν τρία χρόνια σε τροχαίο σε αυτό το σημείο στη Χερσόνησο...κι ανάψαμε τον βωμό της αγάπης, με την ελπίδα να μην χυθεί άλλο αίμα στην άσφαλτο..Μαζί μας ο διοικητής της τροχαίας Ηρακλείου, η δημοτική αρχή Χερσονήσου, τα μέλη του Π.Σ Ανισσαρά, η οικογένεια και φίλοι του Γιάννη.


  
  
ΛΕΥΚΩΜΑ-ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ 2009 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους μεγάλους χορηγούς μας για την πολύτιμη βοήθειά τους στο έργο του συλλόγου μας.

Το έργο του Αιματοκρήτη έχουν στηρίξει:

 το Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ μέσω του προγράμματος Κάθε Σταγόνα Σταγόνα Ζωής Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ-Coca Cola 3E
Δήμοι Ηρακλείου, Κόφινα, Επισκοπής, Χερσονήσου

Έντεχνο Έπιπλο "Καρπαθιωτάκης"

ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ Α.Ε Γενικές Επιχειρήσεις Στάβγιες Μονοφατσίου

 
Φαρμακείο Γιάννη και Νίκου Δασκαλάκη Χάρακα
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΧΑΤΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ ΑΣΗΜΙ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΟΚΟΛΑΚΗ ΑΣΗΜΙ

Παγκρήτια Συμπόσια (Φόρουμ) για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων

Τα Παγκρήτια Συμπόσια (Φόρουμ) για την εθελοντική αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων ξεκίνησαν να διοργανώνονται από το 2004. Γίνονται μια φορά το χρόνο και πλέον αποτελούν κεντρική εκδήλωση στην Κρήτη γύρω από αυτά τα θέματα.

4ο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων

5ο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων

6ο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά ΟργάνωνΕνημερωτικές εκδηλώσεις

2009-

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ/ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

4, 5 και 6ο Παγκρήτια Συμπόσια για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους Εθελοντές Αιματοκρήτη 2011-2012


ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ: Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Βαγιωνιάς και το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Δέκα, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσιο Δ. Κόφινα, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσιο και Λύκειο Δ. Αγίας Βαρβάρας, Δημοτικά ανω Χερσονήσου και Λύκειο Χερσονήσου, Μουσικό Γυμνάσιο Γουβών, Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου:13ο, 42ο, 37ο, Αγίας Μαρίνας Τσαλικάκι, Λύκειο Αλικαρνασσού.


ΟΜΙΛΙΕΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
5/1/11 Συνάντηση Φορέων του Αη Γιάννη (Κνωσσού)
29/11/11 Ενημερωτική Εκδήλωση στη Φόδελε
Ομιλία σε εκδήλωση καλωσορίσματος φοιτητών Ηρακλείου από τη Φοιτητική Ενωση Ηρακλείου (16/10/10)Συναντήσεις φορέων και Καμπάνια για την Εθελοντική αιμοδοσία στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας: Οκτώβρης 2010

      Ομιλία για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού Οστών (Ανισσαράς Χερσονήσου 20 Αυγούστου 2010)  
Ομιλία για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων (Χάρακας 16 Ιουλίου 2010)
 Ομιλία στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Τμήμα Ηρακλείου) στις 22 Φεβρουαρίου 2010 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

 
Συνάντηση φορέων στα Αιτάνια (Φεβρουάριος 2010)

2η Συνάντηση φορέων στο Δήμο Κόφινα-Τιμητικοί έπαινοι στους πρώτους αιμοδότες (8/2/2009)

Καμπάνια για την εθελοντική αιμοδοσία στο ΔήμοΧερσονήσου: Δεκέμβριος 2009
Συναντήσεις φορέων
Ομιλίες για την Εθελοντική Αιμοδοσία, τη Δωρεά Μυελού των Οστών και τη Δωρεά Ομφαλικού Αίματος(«βλαστοκυττάρων») την στις 15 Δεκεμβρίου 2009 στο Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Χερσονήσου και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημαρχείο Χερσονήσου.

Ομιλία στις 21 Νοεμβρίου 2009 στη Βαγιωνιά σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος.

Συνάντηση για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σγουροκεφάλι (Οκτώβριος 2009)

Καμπάνια για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Επισκοπής: Ιουλιος 2009

Γαλίφα και τη Γάλιπε (2/07/09)

Καινούριο Χωριό, Σκόπελα (3/07/09)Ομιλία για την Εθελοντική Αιμοδοσία στην Επισκοπή (6/07/09)
Ενημερωτική Συνάντηση στους Στόλους (1/06/09) και Ομιλία για την Εθελοντική Αιμοδοσία (15/06/09)


22 Αυγούστου 2011

Μα τι γίνεται επιτέλους με τη δωρεά οργάνων???


Πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ για την εκ νέου, έντονη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδας μετά τη ψήφιση του Νέου Νομοσχεδίου για τις Μεταμοσχεύσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου: "Κατόπιν της ψηφίσεως του Νομοσχεδίου για την δωρεά οργάνων και την εικαζομένη συναίνεση χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν καν οι θέσεις της Εκκλησίας, απεφασίσθη:

α) Νά ανακληθεί ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

β) Νά αποσταλεί Εγκύκλιος προς τον Λαό για να ενημερωθεί σχετικά με τις θέσεις της Εκκλησίας για το θέμα αυτό, η οποία υποστηρίζει την αξία της φιλαλληλίας και της προσφοράς ζωής, αλλά αρνείται την εικαζομένη συναίνεση και την ιδιωτικοποίηση των Μεταμοσχεύσεων
 
Απαντώντας ο ΕΟΜ σε επίσημη ανακοίνωση επισημαίνει ότι η ισχύς της εικαζόμενης συναίνεσης θα εφαρμοστεί από τις 1/07/2013! Αλλά στην πράξη δε θα εφαρμοστεί αφού, θα ερωτώνται τελικά και οι συγγενεις, σε αντίθεση δηλαδή με ότι λεει η νομοθεσία!
 
Να θυμίσουμε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είχε πριν λίγους μήνες ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με χαρακτηριστική την παραίτηση του καθηγητή κ. Βλαχογιάννη πρώην προέδρου του αρμόδιου φορέα (Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων). Στο σχετικό δελτίο τύπου, εξέφραζε ανοιχτά φόβους για εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των μεταμοσχεύσεων.
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κατέθεσε υπόμνημα στη Βουλή με την κάθετη αντίδραση της σε καίρια σημεία του νομοσχεδίου. Παρόμοια σύλλογοι πασχόντων, επιστήμονες και σημαντικές προσωπικότητες του χώρου είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ειδικά για το σημείο του συναισθηματικά συνδεόμενου δότη (με απλά λόγια, για τη δυνατότητα που δίνει πλέον ο νόμος να μπορεί κανείς να μεταμοσχευτεί παίρνοντας νεφρό από μη συγγενικό πρόσωπο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εμπορευματοποίηση, ειδικά σε αυτή την οικονομική συγκυρία στη χώρα μας). Διαβάστε εδώ σχετικές αντιδράσεις που είχαν πυροδοτηθεί κατά την περίοδο συζήτησης για το νομοσχέδιο.

Στην Κρήτη όπως όλοι ξέρουμε, ο κόσμος έχει σε υψηλά ποσοστά υποστηρίξει τη δωρεά οργάνων. Το ΠαΓΝΗ μάλιστα ήταν το πρώτο σε δωρεές οργάνων το 2010 σε όλη τη χώρα. Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος, όντας ο παλαιότερος εν ενεργεία σύλλογος στην Ελλάδα που ασχολείται με τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων -εδώ και 26 χρόνια- ενημερώνει τα μέλη του για τη βαθύτατη αμηχανία που μας διακρίνει πλέον σχετικά με όλη αυτήν την κατάσταση που δημιούργησε η νέα νομοθεσία.

Ως εθελοντές, πραγματικά θα είμασταν οι πρώτοι που θα υποστηρίζαμε το όλο "εγχείρημα" ... αρκεί όμως να μας εξηγήσουν και μας κάποτε οι "αρμόδιοι" τα επιστημονικά, κοινωνικά και βιοηθικά δεδομένα στα οποία βασίστηκαν. Γιατί οι δικές μας -φτωχές- γνώσεις, μας δημιουργούν απορίες που παραμένουν άλυτες...

Ευτυχώς πάντως, δεν πλήττουμε! Είναι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς τους ανθρώπους του "χώρου", πως σκέφτονται και πως κινούνται...  Kαποιοι συνεχίζουν να αντιδρούν, άλλοι παραμένουν σταθερά σιωπηλοί στις απόψεις τους, σε αντίθεση με καποιους άλλους που τωρα (ξανα) θυμήθηκαν την ιδέα της δωρεάς οργάνων.. Άλλοι ουτε καν καταλαβαν τι έγινε και καποιοι είναι πολύ χαρούμενοι με ότι συνέβη! Σημεία των καιρών θα πει κάποιος...

Το σίγουρο είναι ότι "Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους" Σωκράτης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΜΑΣ

"Ο, τι βλέπουν οι...paparatsi του Αιματοκρήτη"!!!!!
α-εξάμηνο 2011

2010


2009

Φωτογραφίες-Αρχείο εκδηλώσεων&Αιμοδοσιών

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ 2006-2008

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ 2006-2008

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΟΜΙΛΙΕΣ
Ομιλίες σε σχολεία (13ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου, Εσπερινό Λύκειο Ηρακλείου, Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής, Γυμνάσιο και Λύκειο Γουβών, Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελίου, Γυμνάσιο Πεζών, Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δέκα, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Σοκαρά, Δημοτικό Σχολείο Αποϊνίου)
Ομιλίες στους φοιτητές του Πανεπιστήμιου Κρήτης
Ομιλία στην Ιερατική Σχολή Ηρακλείου
Ομιλίες σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων (λ.χ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Γουβών)
Ομιλίες σε Πολιτιστικούς Συλλόγους (λ.χ Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρακίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πάνω Γουβών).
Ομιλία στο Σοκαρά Δήμου Κόφινα (8/2008)
«1η Ενημερωτική Συνάντηση Φορέων Δήμου Κόφινα» (Ασήμι, 10/2008)
Ομιλία στο Αποϊνι Δήμου Κόφινα (10/2008)
Ομιλία στον Πύργο Δήμου Αστερουσίων για την εθελοντικη αιμοδοσία (18/11/2008)

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ
13-15/5/2006 Διπλή αιμοδοσία στο τριήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας στο Ηράκλειο
5-6/12/2006 Διήμερο αιμοδοσιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο Ηράκλειο
7/8/2008 Αιμοδοσία στο Δήμο Κόφινα (Ασήμι)
9/8/2008 Αιμοδοσία στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας (Αγία Βαρβάρα)

Έναρξη προγράμματος ανάπτυξης εθελοντικής αιμοδοσίας στο Νομό Ηρακλείου
2/11/2008 Αιμοδοσία στο Δήμο Κόφινα (Σοκαρά)

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

2/11/2008 Έναρξη προγράμματος για την ανάπτυξη δωρεάς μυελού οστών στην Κρήτη. Πρώτη Δειγματοληψία για Δωρεά Μυελού των Οστών στο Σοκαρά Δήμου Κόφινα στα πλαίσια της αιμοδοσίας (35 άτομα).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ομιλία και προβολή ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «ESPERANZA» του ΕΟΜ στο Πρώτο Παγκρήτιο Forum για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Ιστών και Οργάνων (2/4/2006)

Παρουσίαση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: «Εθελοντισμός και ιατρική: Αιμοδοσία και Δωρεά Οργάνων» στα πλαίσια του 1ου Επιστημονικού και Κοινωνικού Συνεδρίου Αποφοίτων Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης (9-11/6/2006)

Συμμετοχή στο 1ο Παγκρήτιο Forum για τον Εθελοντισμό (Ηράκλειο)

Ομιλία και έκθεση έντυπου υλικού στα πλαίσια του 2ου Παγκρήτιου Forum για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά οργάνων (28/4/2007)

Ομιλία με θέμα «Δωρεά Ιστών και Οργάνων: Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών» στο 3ο Παγκρήτιο Forum για την Εθελοντική αιμοδοσία και τη Δωρεά 0ργάνων (24/5/2008).

Ομιλία στην Ημερίδα Δωρεά Οργάνων «Δώρο Ζωής» με θέμα «Δωρεά Οργάνων: Επιστήμη και Εθελοντισμός» (Μυτιλήνη, 16/11/2008)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
 • Συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Αθήνα)
 • Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας (12-14 Μαϊου 2006, Τρίπολη)
 • Παρακολούθηση Εργασιών 1ου Παγκοσμίου Φιλοσοφικού Συνεδρίου με θέμα: Μεταμοσχεύσεις-Δωρεά Οργάνων (Ηράκλειο, 27/5/2006)
  Συμμετοχή στην 20η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (15-17/10/2006, Ιωάννινα)
 • Παρακολούθηση του 4ου Συμποσίου Επείγουσας και Εντατικής Ιατρικής Ενόπλων Δυνάμεων (Αθήνα, 1-2/6/2006)
 • Συμμετοχή σε εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ-Αριάδνη στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή (Ηράκλειο, 8/12/2006)
 • Συμμετοχή στο 4ο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Λάρισα, 2008)
 • Συμμετοχή στην 22η Αμφικτιονία (Πάτρα, 2008)

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

4η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντή Αιμοδότη-2006

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε ως τοπικός διοργανωτής στη μεταφορά της φλόγας που διέτρεξε τον Νομό Ηρακλείου (Αύγουστος, 2006). Ηταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συνέβαινε και πραγματικά με πολύ μεγάλο μεράκι υποδεχθήκαμε τη φλόγα της αγάπης η οποία έφτασε με ένα καραβάκι στο λιμάνι της πόλης. Μια όμορφη τελετή υποδοχής εκτυλίχθηκε και οι διοργανωτές (Παγκρήτιος Σύνδεσμος Δωρητών Οργάνων, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ΤΕΙ Ηρακλείου, ΟΦΕΑΚ και Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου) ήταν πραγματικά ευτυχείς.

5η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντή Αιμοδότη-2007
Η φλόγα της αγάπης αφού διέτρεξε 7 Δήμους του Νομού Ηρακλείου έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου.


6η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντή Αιμοδότη-2008
Ο σύλλογός μας σε συνεργασία με την ΟΦΕΑΚ ανέλαβε την διοργάνωση σε πανελλήνιο επίπεδο της 6ης Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

ΘΕΣΕΙΣ-ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Διαβάστε εδώ το Υπόμνημα που εστάλη στη Βουλή σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις Μεταμοσχεύσεις από τους Συλλόγους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της χώρας στις 31. 5. 2011


"Τι χρώμα έχει το αίμα? Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας

14 Ιουνίου 2011. Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας.

Χρωματίστε τον κόσμο κόκκινο ήταν το σύνθημα! Ο Αιματοκρήτης βρέθηκε στον παδικό σταθμό-νηπιαγωγείο ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ στο Ηράκλειο όπου μιλήσαμε με τα παιδιά, φουσκώσαμε κόκκινα μπαλόνια και ζωγραφίσαμε με κόκκινες μπογιές...
Τι να σας πουμε για τα παιδιά αυτα..Ετσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα!!!!"Τι χρώμα έχει το αίμα?

-Κόκκινο όπως το τριαντάφυλλο

-Γιαυτό και το χαρίζουμε...

(Από τη συνομιλία με τα παιδιά 5 χρονών....)."


Με τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στις κυρίες Σπινθάκη Δήμητρα και Σταμπούλου Τενια.
Σας γράφουμε κάτι που δίνουν ως σημείωμα στους γονείς:

"Να διδάσκεις χωρίς να το δείχνεις

Να πείθεις χωρίς να πιέζεις

Να οδηγεις χωρίς να σπρώχνεις


Δε διδάσκουμε εκείνο που θέλουμε

Δε διδάσκουμε εκείνο που ξέρουμε.

ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ...."

Ακαδημία Ποδοσφαιρου Μεσσαράς: Δώσε αίμα-Αγωνίσου για τη Ζωή

 21.11.2010

Μια ημέρα πολύ συγκινητική για τον Αιματοκρήτη: η τιμητική παράδοση της φανέλας της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Μεσσαράς Αστερίωνας...


Στιγμές μοναδικές...Ίσως επειδή καταλάβαμε για μια ακόμα φορά ότι στην περιοχή της Μεσσαράς έχει αναγνωριστεί η προσπάθεια μας για την σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Έμπρακτα το βλέπουμε φυσικά σε κάθε αιμοδοσία που διοργανώνεται στη περιοχή...

Όμως η τύπωση του σήματος του συνδέσμου μας και το σύνθημα ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ-ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΣΤΕΡΙΩΝΑΣ ήταν κάτι που μας έδωσε πολύ δύναμη...

 

Ευχαριστούμε όλο το Δ/Σ της ακαδημίας για την τιμή που μας έκανε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο τους και ειδικά στην κα Σπυριδούλα Γεωργιάδη για την προσπάθειά της. Είμαστε σίγουροι ότι νέοι ορίζοντες συνεργασίας υπάρχουν μπροστά μας, ώστε να συμβάλουμε όλοι μαζί στην προαγωγή της αγνής ιδέας του αθλητισμού και του εθελοντισμού, ειδικά στα νέα αυτά φυτώρια της κοινωνίας μας. Ας αγωνιστούμε όλοι για τη ζωή!

«Θα βρέξει για λίγο»-μας λένε «Δεν πειράζει, η φλόγα δε σβήνει..».

13.9.2009


Συναντιόμαστε και πάλι, σε χώρο ανοικτό και γεμάτο φυσικό κάλλος-Δήμος Τεμένους.

Σπηλιές, ποτάμια, γήλοφοι σε ζωγραφική αρμονία.
Τα σύννεφα απειλητικά, ευχόμαστε όλοι ενδόμυχα να μη βρέξει...
Η φλόγα ανάβει στον Άγιο Σύλλα, στη ρίζα του Γιούχτα. Μεταφέρεται με παιδιά μέσα στο χωριό- μαζεμένες σταφίδες στις αυλές.
Περνάμε το Τσαγκαράκι-με τα περιώνυμα ρακοκάζανα. Επόμενη στάση στο Κυπαρίσσι- προιστορικός οικισμός-.
Τα παιδιά τρέχουν και όλοι βγαίνουν στο δρόμο για να τα χειροκροτήσουν.
 Προχωράμε στον Καλού- θρύλοι για νεράιδες και άνθρωποι που «διαβάζουν» τον καιρό-κάνουν τούτο το πέρασμα ξεχωριστό-. «Θα βρέξει για λίγο»-μας λένε «Δεν πειράζει, η φλόγα δε σβήνει..».Το Ρουκάνι στους πρόποδες του υψώματος Παραθύρι μας καλοσωρίζει.. Λαική αρχιτεκτονική, η «κερκόπορτα» του Αι Γιάννη που έδιωχνε τους Τουρκους..Ο ουρανός σκοτεινιάζει…Η Λαμπαδηδρομία φτάνει στην Καρκαδιωτισσα-με την παλιά ερειπωμένη εκκλησία της Παναγιάς. Η μπορα ξεσπά με δύναμη, νυχτώνει απότομα και φυσάει. Περνάμε με γρήγορα βήματα αλλά συνεχίζουμε…


Φτάνουμε αργά το βράδυ στον Προφήτη Ηλία-στο επιβλητικό ύψωμα της Ρόκας-εκεί ο «ελευθερωτής της Κρήτης», Νικηφόρος Φωκάς οικοδόμησε το 961μ. Χ ένα ασφαλές φρούριο, που θα προστάτευε την περιοχή από τους κουρσάρους. Η βροχή σταματά ξαφνικά όπως άρχισε-λες και θέλει και αυτή να ανάψουμε το βωμό.. Η εκδήλωση υποδοχής συγκινητική..
 


Η φλόγα σιγοκαίει, ακούγοντας γλυκό λαούτο και βλέποντας βρεγμένα μάτια και ευχές «Να ναι τούτη η Λαμπαδηδρομία, αφορμή για να γενούμε όλοι εθελοντές αιμοδότες».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από εκείνη τη μαγική νύχτα...

Θα έρθει καιρός που τα τείχη θα πέσουν μόνα τους....

Συλλογικότητα ..

Η ευτυχία είναι συλλογικό κεκτημένο ..
Δεν μπορείς να ευτυχείς σε ένα κόσμο που κυρίαρχο ρόλο παίζει η δυστυχία..
Δεν μπορείς να κοιτάς σαν μοναδικότητα το άτομο σου και τους δικού σου ανθρώπους και να περιχαρακώνεσαι πίσω από αυτά ... .
Θα έρθει καιρός που τα τείχη θα πέσουν μόνα τους ,
και τότε η δυστυχία θα ναι ακόμα μεγαλύτερη .
Γιατί το χέρι που πριν απλωνόταν για λίγη κατανόηση
δε θα υπάρχει πια , για να νιώσει τη δική σου απελπισία ...

Αν σ΄ αυτή τη ζωή δε μοιράζεσαι , μένεις στείρος ,
στείρος από αγάπη ,στείρος από ευτυχία ,
στείρος στα πάντα ..

Σαν ένα κομμάτι πέτρας , πεταμένη σε μια άκρη του δρόμου περιμένοντας κάποιος να περάσει να την κλωτσήσει ...

Και το φταίξιμο για τη δυστυχία του κόσμου θα ναι δικό σου .. ..
Μόνο η συλλογική ευτυχία είναι πραγμάτωση ..Η ατομική είναι εγωισμός και μάλλον υπέρμετρος ..
Μας μάθαμε όμως στον εγωκεντρισμό και την ατομικότητα ..

Από τα πρώτα βήματα της ζωής μας ,από το σχολειό ,αυτό που περναει το σύστημα με τις αξιολογήσεις και τούς βαθμούς , είναι η ατομική επιτυχία και ποτέ η συλλογική..

Τα μέσα μας βομβαρδίζουν με διαφημίσεις προϊόντων που είναι φτιαγμένα Μόνο για ΄Σενα΄΄ που είσαι διαφορετικός …


Το σύστημα και οι δυνάστες μας , αυτό που φοβούνται το συλλογικό δηλαδή ,το παλεύουν ,το πολεμούν με κάθε τρόπο και μέσο .

Έτσι εγκλωβισμένοι στην ατομικότητα και τον εγωκεντρισμό μας γινόμαστε εύκολα θύματα , σε κάθε ιδέα, σε κάθε νέο φόβο ,σε κάθε τι που τούς βολεύει ,ώστε να είμαστε πειθαρχημένοι στις ορέξεις τούς …
Όταν διαπραγματευόμαστε την έννοια του συλλογικού, μπαίνουμε στα μονοπάτια των λεγομένων του Χριστού ..
Λέει ..
Ο έχων δυο χιτώνες να δίδει τον έναν……
Σαφώς δε μιλάει για ιμάτια , γιατί κάποιος που έχει δυο , τα μοιράζει και μένει γυμνός…. , αλλά για την κατάσταση που βρισκόμαστε .
Στο να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη , να φτάσει σε άλλη κατάσταση τέτοια που θα του φέρει ανακούφιση, γαλήνη, ίσως και ευτυχία που να μπορεί να μοιραστεί , είναι το ζητούμενο ..

Μη ξεχνάμε εξ άλλου, όλες οι πορείες που έχουν σαν επίκεντρο τον εαυτό και όχι το σύνολο, είναι εκ των πραγμάτων εγωιστικές ,γιατί το κέντρο είναι ο εαυτός και περιστρέφονται όλα γύρω από εκεί .

Να αποδεχόμαστε χωρίς μετρά και σταθμά δίχως να κρίνουμε ..ποιο είμαστε για να κρίνουμε εξάλλου.......και με ποια μέτρα ;;

Με το εξ ιδίων τα αλλότρια ;; ....

Τελειώνω λέγοντας ότι το γνώθι εαυτόν δεν έχει να κάνει με την αγάπη στον εαυτό μας , παρά με την κατανόηση του , για τα σκοτάδια της ύπαρξης του .

Ο Χριστός είπε να αγαπάς τον πλησίον ως εαυτόν γιατί γνώριζε , ήξερε ότι ο άνθρωπος κουβαλάει μέσα του άπειρο εγωκεντρισμό..

Προσπάθησε να τον στρέψει σε κάτι ωφέλιμο .. στο να αγαπά τουλάχιστον και τους άλλους , αφού
αγαπάς τόσο πολύ τον εαυτό σου ...Η πραγματική αγάπη η αληθινή είναι αυτή που κοστίζει , που δε ζητεί τα εαυτής, όχι η εύκολη του δούναι και λαβείν.. και έρχεται πάντα με την άρνηση του προσωπικού εγώ ...

Έτσι.. ή συλλογικά θα ευτυχίσουμε , ή συλλογικά θα χαθούμε στον καιάδα του εγωκεντρισμού μας , με ψευδαίσθησης ...ευτυχίας ..

Η συλλογικότητα έχει να κάνει και με ένα άλλο κεφαλαίο, την δημοκρατία μας .

Η ποιότητα της δημοκρατίας που έχουμε , είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη συλλογική προσπάθεια της εξέλιξης της ..

Είναι ξεχωριστή η πορεία του καθενός μας αλλά και άρρητα συνδεδεμένη με τις πορείες των
συνανθρώπων μας και του περιβάλλοντος μας.

Απλά το ξεχάσαμε και χάσαμε τη πορεία μας στο δρόμο ..τώρα απλά αναλύουμε και περιορίζουμε ..

.τίποτα άλλο .

Ηρακλης ΑντωνογιαννάκηςΠώς να ανακοινώσω στην οικογένεια μου ότι θέλω να γίνω δωρητής οργάνων..

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιθυμεί ή έχει ήδη γίνει δωρητής οργάνων αλλά δυσκολεύεται να ανακοινώσει την απόφαση του στα υπόλοιπα μέλη...