30 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

Εάν ένα παιδί σας ζητούσε να δώσετε αίμα, θα δίνατε??


Αν ΟΛΑ τα παιδιά του Λυκείου, του 3ου ΕΠΑΛ, του Γυμνασίου, των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων Αλικαρνασσού...
όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων...η Ένωση Γονεων Ν.Αλ/σου, οι σχολικές επιτροπες και τα γραφεια σχολικων δραστηριοτητων α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης...
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρτερού...
οι ενορίες Παναγίας Καμαριανης και Αγιου Νικολάου
και φυσικά τα "παιδιά" του Αιματοκρήτη....

σας ζητούσαν να δώσετε αίμα, θα δίνατε??

Ελάτε λοιπόν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 και από τις 16:00 έως τις 19:30 στο Λύκειο Αλικαρνασσού στην Χριστουγεννιάτικη Αιμοδοσία που είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ

Και για όσους δεν μπορούν εκείνη την ημέρα θα γίνει συμπληρωματική Εθελοντική Αιμοδοσία την επόμενη ημέρα δηλαδή την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 στη μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ισόγειο, από την κεντρική είσοδο) από τις 16:30-20:00

"Θε να χαρίσεις ένα κομμάτι του εαυτού σου, για να ζήσουνε οι άνθρωποι,


Οι άνθρωποι που ποτὲ δε θα ῾χεις δει το πρόσωπό τους


και θα προσφέρεις στους άλλους, ξέροντας καλὰ


Πως τίποτα πιο ωραίο, πως τίποτα πιο αληθινὸ


απ᾿ τη ζωὴ δεν είναι".Παράφραση από το ποιήμα του Ναζίμ Χικμέτ, από το ποίημα "Για τη ζωή"


Τρύπημα αυτιών ή piercieng: Πόσο περιμένω για να δώσω αίμα?

Εάν έχετε τρυπήσει τα αυτιά σας για να τοποθετήσετε σκουλαρίκια ή έχει κάνει καποιο piercing σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος πρέπει να περιμένετε από 4 έως 6 μήνες μέχρι να αιμοδοτήσετε ξανά!

Παρόλο που προκειται για μια οδηγία που μπορεί να φαίνεται αυστηρή, δεν ξεχνάμε να το αναφέρουμε! Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η ασφάλεια του αίματος είναι υποθεση όλων μας!

29 Νοεμβρίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 11.12.11


Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινωνούμε την επιτυχία που σημείωσε η Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2011 στην Αγία Βαρβάρα στο προαύλιο του ΚΕΠ Αγίας Βαρβάρας (πρώην Δημαρχείο) με διοργανωτές τον Αιματοκρήτη, τον Πολιτιστικό και Εξωραιστικό Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας, Ενορίες, Σχολεία και άλλους τοπικούς φορείς.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την περίοδο συγκομιδής ελιών, συγκεντρώθηκαν 44 μονάδες αίματος. Αναλυτικά προσήλθαν 38 αιμοδότες από Αγια Βαρβάρα, ένας αιμοδότης από Αγιο Θωμά, ένας από Άνω Μούλια,ένας από Μεγάλη Βρύση, ένας αιμοδότης από Σκούρβουλα και δύο αιμοδότες από Χάρακα. Σημειώνουμε την παρουσία πολλών νέων αιμοδοτών και αιμοδοτριών.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

-τον Πολιτιστικό και Εξωραιστικό Σύλλογο Αγιας Βαρβάρας, για την εντατική και μακρόχρονη πλέον προσπάθεια στο θέμα της αιμοδοσίας. Ευχαριστούμε προσωπικά και ξεχωριστά καθένα από τα παιδιά του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνεργασία μας.
-τις Ενορίες της περιοχής και ειδικά της Αγίας Βαρβάρας και του Πρινιά
-τα σχολεία όλων των βαθμίδων της περιοχής και προσωπικά τον Διεθυντή του Δημοτικού κο Μιχάλη Αναγνωστάκη, την Δ/α του Νηπιαγωγείου κα Χρυσούλα Ζορμπά, την καθηγήτρια Δέσποινα Ματαλλιωτάκη. Από την καινούρια χρονιά θα είμαστε πάλι μαζί σας για να μιλήσουμε και στις φετινές τάξεις για την εθελοντική αιμοδοσία!
 -την κινητή μονάδα του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και προσωπικά το γιατρό κο Διαφωνίδη.
-το Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ που στηρίζει χορηγικά τις αιμοδοσίες του Αιματοκρήτη θυμίζοντας σε όλους μας πως "κάθε σταγόνα" μπορεί να γίνει σταγόνα ζωής
-τους εθελοντές του Αιματοκρήτη που υποστήριξαν την αιμοδοσία: Ερατώ Καπετανάκη, Μάνια Κληρομάκη, Μαρία Μαυράκη, Ινα Τριαλώνη, Ρίτα Φθενάκη, Ηρακλή Παχιαδάκη.
-τα τοπικά ΜΜΕ αλλά και όλους τους φίλους που κοινοποιούν από το fb, τα ιστολόγια και τις σελίδες τους την προσπάθεια μας.

ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΝΤΩΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ... ΑΥΤΟΙ ΟΙ 44 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΣΑΡΑΣ)

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε για τους εθελοντές του παραρτήματος Μεσσαράς του Αιματοκρήτη την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 στο ΚΕΠ (Δημοτικό Κατάστημα) στο Ασήμι Δ. Γορτύνης.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αιματοκρήτη για τους ανθρώπους που εργάζονται εθελοντικά στο σύλλογο και είχε σκοπό να τους καταρτίσει σε βασικά θέματα που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία και την επικοινωνία με τους εθελοντές αιμοδότες, την προετοιμασία μιας εθελοντικής αιμοδοσίας και άλλες δεξιότητες που πρέπει να έχουν στο κομμάτι αυτό του εξειδικευμένου εθελοντισμού.

Ευχαριστούμε όσους ανθρώπους από τη Μεσσαρά συμμετείχαν μια που κάθε βοήθεια στην μεγάλη αυτή προσπάθεια που καταβάλλεται να διαδοθεί η ιδέα της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας.
Εξάλλου, δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις, αρκεί η διάθεση για εθελοντική προσφορά και η αγάπη προς την ιδέα της αιμοδοσίας!

Πληροφορίες για όποιον επιθυμεί να εγγραφεί στον Αιματοκρήτη τηλ. 2810 239773 ή email: aimatocritis@hotmail.com

28 Νοεμβρίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΣΗΜΙ: ΚΥΡΙΑΚΗ 4.12.11


Μια ήρεμη Κυριακάτικη αιμοδοσία στο Ασήμι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, όπου συγκεντρώθηκαν 33 μονάδες αίματος. Ηταν αρκετά ικανοποιητική προσέλευση μια που πρόκειται για μια περίοδο που η συγκομιδή της ελιάς στην περιοχή απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού!

Γιαυτό και απο καρδιάς το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τους εθελοντές αιμοδότες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και σύντομα θα διοργανωθεί ξανά στην περιοχή και για όσους δεν μπορεσαν να έρθουν σήμερα!

Ευχαριστούμε επίσης τη μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, το Δήμο Γορτύνης για τη διάθεση του χώρου και προσωπικά του Αντιδημάρχου και αιμοδότη μας κου Ξυλούρη, των εθελοντών και των συνεργατών του Αιματοκρήτη που υποστήριξαν την διεξαγωγή της αιμοδοσίας και (προσωπικά τους Μαρία Σφακιανάκη, Βάγια Δάλα, Μαριάνθη Ψαράκη, Μίλτο Ρουσάκη, Πάτρα Ρουσάκη, Στέλλα Σέγκου, Γιώργο Μπιμπάκη και Χαράλαμπο Ψαρίδη). Ακόμη, όσους προσέφεραν στη συγκέντρωση ρούχων και παιχνιδιών (από τη σημερινή αιμοδοσία θα διατεθούν στην Καλυβιανή).

Ολοι οι δρομοι τώρα οδηγούν στην Αγία Βαρβάρα όπου την Κυριακή 11 Δεκέμβρη μια νέα αιμοδοσία περιμένει όλους εσάς!!


Για να μη λείψει αίμα από κανέναν αυτά τα Χριστούγεννα!

23 Νοεμβρίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

Εθελοντική Αιμοδοσία  πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2011 και στις 1 Δεκεμβρίου 2011 στο ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο με ιδιαίτερη επιτυχία.
Ηταν μια προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης που διοργανώθηκε από τον Αιματοκρήτη με τη συμμετοχή όλων των φοιτητικών συλλόγων  της ΣΔΟ-ΣΤΕΦ-ΣΤΕΓ-ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Κρήτης.

20 Νοεμβρίου 2011

"Πόσες μονάδες μαζέψαμε τελικά?"

Γάζι 20 Νοεμβρίου 2011 στις δύο το μεσημέρι.
 Η αιμοδοσία μόλις έχει τελειώσει και ο γνωστός "πανζουρλισμός" να μαζευτεί ο εξοπλισμός, να κλείσουν οι υπολογιστές, αγκαλιές, χαιρετισμοί κτλ.
Πέφτει η σταθερή στις αιμοδοσίες ερώτηση "Πόσες μονάδες μαζέψαμε τελικά?" 
Βλέμματα ανταλλάσονται με χαμόγελα. Εκτός από την τυπική καταχώρηση στους υπολογιστές, κανείς δεν φαίνεται να είχε αγωνία για το  αποτέλεσμα..
Εχει τελικά σημασία;
Μέτριεται με νούμερα η διάθεση όλων να βοηθήσουν;
Μετριώνται τα χαμόγελα, η χαρά, η επικοινωνία, η συνεργασία, το αίσθημα της ομαδικής επιτυχίας;
Εξάλλου. είναι κάποιες αιμοδοσίες που μπολιάζουν το μέλλον με όνειρα....
Είναι κάποιες αιμοδοσίες που δε σαφήνουν περιθώριο να μην συγκινηθείς.


Γάζι 20 Νοεμβρίου 2011 στις τρείς. Εξω απο το Δημαρχείο, μοιάζει απλά ένα χειμωνιάτικο μεσημέρι που έκανε ήλιο. Κι όμως... 

Οι μονάδες θα έχουν φτάσει στο νοσοκομείο, έτοιμες σε λίγες ώρες να μεταγγιστούν.
Τεσσερα αυτοκίνητα πράγματα είναι φορτωμένα για να δωθούν σε οικογένειες και ιδρύματα.
Ένα σοβαρό ξεκίνημα έχει μόλις γίνει για το θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Δήμο Μαλεβυζίου.
Μια δυνατή γυναικεία επιτυχία από το Σύλλογο Γυναικών Μαλεβυζίου Μαλβαζία.
Στα δελτία ειδήσεων της πόλης, ρεπορτάζ για μια ακόμη ουσιαστική αιμοδοτική προσπάθεια του Αιματοκρήτη.
"Πόσες μονάδες μαζέψαμε τελικά; "
"Πολλές πάρα πολλές...
Γιατί είναι κάποιες αιμοδοσίες που απλά γεμίζουν την ψυχή σου..."

Με τις πιο θερμές μας ευχαριστίες:
Στο Δήμο Μαλεβυζίου
Στον Σύλλογο Γυναικών Μαλεβυζίου Μαλβαζία για την άψογη συνεργασία και το "τρέξιμο"  (και τα υπέροχα κεράσματα!!!) και προσωπικά την πρόεδρο κα Φραντζεσκάκη
τη Δημοτική Αστυνομία, τους εργαζομένους του Δήμου για τη βοήθεια τους
την κινητή μονάδα του Βενιζελείου Νοσοκομείου
τον χορηγό μας Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ
τους κκ:  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ-ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΤΡΙΑΛΩΝΗ ΙΝΑ-ΝΙΡΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ-ΚΟΚΟΛΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ-ΚΟΚΟΛΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΙΚΗ-ΒΑΒΟΥΡΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ-ΒΑΒΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΙΟΡΔΑΝΗ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΖΕΤΑ-και πολλούς που δεν επιθυμούν να αναφερουμε το όνομά τους για τη συνεισφορά τους στη συγκεντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Ειδικά τα πιτσιρίκια που έφεραν τα παλιά τους παιχνίδια.....

Επιτρέψτε μας τέλος και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα "παιδιά"  του Αιματοκρήτη, ειδικά τους νέους εθελοντές που πλαισιώνουν το σύλλογο για την σκληρη εθελοντική δουλειά...

Να είμαστε όλοι καλά και να μοιραζόμαστε τέτοιες στιγμές ανθρωπιάς....
(Αλλα μην ξεχνιόμαστε: την επομενη πάμε για να διπλασσιάσουμε και τις μονάδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!


17 Νοεμβρίου 2011

Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών-Σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!Τελικά, μερικές αιμοδοσίες δεν είναι όπως τις άλλες...Σου αφήνουν μια γεύση γλυκιά σαν τούρτα...Σου αφήνουν μια αισθηση επιτυχίας, σαν να κέρδισε η ομάδα σου στο ποδόσφαιρο... Όταν τα παιδιά από το Συνδεσμο Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου μας πηραν τηλεφωνο για να κανουμε μαζί μια αιμοδοσία, είμασταν λίγο διστακτικοί...Εμείς οι μόνες ομαδες που ξέραμε καλά ηταν οι αίματος!!!! Υστερα μας κάλεσαν να τους μιλήσουμε για την αιμοδοσία. Και τότε καταλάβαμε οτι δεν πρόκειται απλά για ενα σύνδεσμο φιλάθλων αλλά κάτι παραπάνω...λιγο παραπάνω ανθρωπιά, λίγο παραπάνω καλοσύνη, λίγο παραπάνω ευασθησία και διάθεση να ενημερωθούν, να καταλάβουν, να κάνουν αυτο που ειναι το καλύτερο για το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας....Έτσι η αιμοδοσία δεν άργησε να έρθει. Και φυσικά χάρη στη μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ που θα διενεργούσε τις αιμοληψίες και στον υποστηρικτή μας επιτραπέζιο νερό ΛΥΤΤΟΣ του οποίου τη συμβολή δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε!

Ημέρα Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, λοιπόν! Το Ηράκλειο πιο παγωμένο από ποτέ. Οι εθελοντές του Αιματοκρήτη μαζευόμαστε με τη γνωστή αγωνία, αν θα παει καλά η αιμοδοσία (αυτο το κουσουρι δεν το κόβουμε...). Μας περιμένουν με χαμόγελο τα παιδιά της ΑΕΚ, σε μια αίθουσα κατακίτρινη και λίγο κίτρινη ακόμη...Αλλά, τόσο καθαρά όλα όσο καμμιά άλλη αιμοδοσία...Τόσο γελαστά πρόσωπα, που δύσκολα συναντάς στην εποχή μας. Το άγχος της πρώτης γνωριμίας εξανεμίστηκε σε μερικά δευτερόλεπτα! Φιλοξενία, βοήθεια, συνεργασία. Ξεκινάμε αρκετά νωρίτερα γιατί ακόμη και το νοσοκομείο ήρθε πιο νωρίς! Λες και όλοι θέλαμε να μοιραστούμε το συντομότερο δυνατό αυτήν την μέρα. Και τελικά είχαμε δίκιο...

Μια γιορτή ξεκινά να εκτυλίσσεται, σε κίτρινο φόντο: Οι αιμοδότες έρχονται ο ένας μετά τον άλλον. Φέρνουν τους φίλους, τα παιδιά τους, τις γυναίκες τους... και προσέξτε, και αιμοδότες από άλλες ομάδες, που δεν στάθηκαν στην αθλητική τους προτίμηση, πολλοί-πάρα πολλοί- δωρητές μυελού...ακόμη και ένα ζευγάρι ήρθε να ενημερωθεί για τη Δωρεά Ομφάλιου Αίματος...Η διάθεση προσφοράς απλά ήταν παντού!Καφεδάκια, κουβεντούλα, αστεία...

Ροκ υπόκρουση συνοδεύει την αιμοδοσία και λίγο φασαρία αλλα κανείς δεν ενοχλείται...Ένα σας λέμε: όποιος δεν ηρθε σε αυτή την αιμοδοσία, έχασε!
Αλλά μην ανησυχείτε, φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες!

Και κάτι ακόμη: Αφού τελειώσαμε την αιμοδοσία και χωρίς να το κανουν καν θέμα...βρίσκουμε στην πόρτα να μας περιμένουν ΤΣΑΝΤΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΕ ΦΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ...

Επιτρέψτε μας λοιπόν να τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ...ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20.11.11


Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Γάζι του Δήμο Μαλεβυζίου την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011. Ο Αιματοκρήτης, ο Δήμος Μαλεβυζίου, ο Σύλλογοs Γυναικών Μαλεβυζίου Μαλβαζία και άλλοι τοπικοί φορείς διοργανώνουν ένωσαν τις δυνάμεις τους και σε αυτήν την πραγματικά σημαντική κίνηση συνεργασίας με στόχο να εαυσθητοποιηθεί ο κοσμος στο θέμα της αιμοδοσίας και να συμμετέχει δίνοντας λίγο αίμα για να σωθούν ζωές. Ανθρωποι και φορείς ξεκινούν στο Γάζι ένα κοινό αγώνα ανθρωπιάς: μετά από μια πολύ επιτυχημένη Λαμπαδηδρομία το περασμένο καλοκαίρι, ακολουθεί   καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία της περιοχής με την συμπαράσταση της διευθυνσης πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης, φτάνοντας αισιώς στην πρώτη αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο  Γαζίου από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου.
Την όλη προσπάθεια στηρίζει το Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ το οποίο ευχαριστούμε απο καρδιας για την ουσιαστική συμβολή του μέσα από το πρόγραμμα "Κάθε σταγόνα σταγόνα ζωής"

Τονίζουμε ότι  ο Αιματοκρήτης και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν εχουν τράπεζα αιματος, δε διαχειριζονται το αιμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται με κανεναν τρόπο. Καθε αιμοδότης θα παραλαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν ανάγκη δική του ή συγγενή του σε αιμα.

Κατά τη διαρκεια της αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν ρούχα και συσκευασμένα τρόφιμα για οικογένειες που αντιμετωπιζουν προβλήματα.


16 Νοεμβρίου 2011

Μπορώ να δώσω αίμα αν εχω πρόβλημα με το θυροειδή μου??

Οι παθήσεις που αφορούν τον θυρεοειδή ορισμένες  φορές αποκλείουν τον αιμοδότη. Πρέπει να ενηρώσετε τον ιατρό της αιμοδοσίας ο οποίος ανάλογα με το ιστορικό σας και το συγκεκριμένο πρόβλημα που υπάρχει θα σας ενημερώσει αν μπορείτε να αιμοδοτήστε ή όχι.

Σε γενικές γραμμές μπορείτε να γνωρίζεται ότι ο αιμοδότης αποκλείεται αν υπάρχει κακοήθεια ή αν πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα όπως θυρεοειδίτιδα Hashimoto ή Ν. Graves.

Αντίθετα γίνεται δεκτός αν βρίσκεται κάτω από σταθερή θεραπεία και η στάθμη των ορμονών είναι φυσιολογική! Να θυμάστε επίσης σε αυτήν την περίπτωση ότι τη μέρα που θα αιμοδοτήσετε μπορείτε να πάρετε τα φάρμακα σας κανονικά!

15 Νοεμβρίου 2011

Έχω κρυολόγημα. Μπορώ να αιμοδοτήσω?

Όταν κάποιος υποφέρει από  μια λοίμωξης αναπνευστικού (συνάχι) δεν μπορεί να αιμοδοτήσει μέχρι να περάσουν εντελώς τα συμπτώματα. Το διάστημα που πρέπει να περάσει είναι σχετικό και εξαρτάται από τα συμπτώματα λ.χ αν είχατε υψηλό πυρετό (πάνω από  38) ή αν παίρνετε αντιβιοτικά, μπορεί να χρειαστούν ακόμη και δύο εβδομάδες

Γιαυτό λοιπόν αν σας ταλαιπωρεί κάποιο γριππωδες σύνδρομο, κάντε υπομονή και δώστε αίμα αφού νιώσετε εντελώς καλά!!

10 Νοεμβρίου 2011

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ!!!!


Μετά από τη μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στην ενημερωτική εκδήλωση για την Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε από τον Αιματοκρήτη, στο χώρο του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011, συναποφασίστηκε και επίσημα η συνεργασία των δύο φορέων. Πρόκειται για το ξεκίνημα μιας κοινής προσπάθειας, να δοθεί το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και φιλαλληλίας που κορυφώθηκε φυσικά με τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 μέσα στην αίθουσα του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ στη Λεωφ. Δημοκρατίας και Χρυσοστόμου 77 στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι αιμοληψίες έγιναν από την κινητή μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ενώ την αιμοδοσία στηρίζει όπως όλη αυτή τη χρονιά το Επιτραπέζιο Νερό Λυττος που θυμίζει σε όλους μας πως κάθε σταγόνα, είναι σταγόνα ζωής!

Δείτε εδώ αναμνήσεις και φωτογραφίες από την αιμοδοσία!

9 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ του Μάριου Μαρκόπουλου

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών είναι ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο που ξεκίνησε το 1998 από μια μικρή ομάδα νεφροπαθών (αιμοκαθαιρομένων και μεταμοσχευμένων). Τα μόνα μας εφόδια ήταν το πάθος για ζωή, η αγάπη για τον αθλητισμό και η διάθεση να μοιραστούμε με άλλους νεφροπαθείς, χαρές και συγκινήσεις, που μόνο ο αθλητισμός προσφέρει.

Στόχος του Σ.Α.Ν. είναι η διάδοση της αθλητικής ιδέας στους αιμοκαθαιρόμενους και μεταμοσχευμένους συνανθρώπους μας καθώς και μέσα από τον αγώνα ζωής που δίνουμε καθημερινά, η προώθηση της ιδέας της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.

Οι δραστηριότητές μας κινούνται στο τρίπτυχο

Άθληση – κοινωνική παρέμβαση – πολιτιστική έκφραση

Για την πραγματοποίηση των στόχων και των φιλοδοξιών μας, έχουμε αναλάβει αξιόλογες και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, σε θεσμικό, αγωνιστικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Σ. Α. Ν. κατόρθωσε να ενεργοποιήσει ένα αθλητικό δυναμικό 70 και πλέον αιμοκαθαιρόμενων και μετταμοσχευμένων αθλητών, από όλη την επικράτεια. Καλλιεργούμε κυρίως Ολυμπιακά αθλήματα, όπως, στίβου, κολύμβησης, επιτρ. Αντισφαίρισης και bowling. Οι αθλητές μας, άνδρες και γυναίκες, παίρνουν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων και στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες αιμοκαθαιρόμενων & μεταμοσχευμένων κάθε 2 χρόνια, τοποθετώντας την Ελλάδα μέσα στις πρώτες χώρες σε μετάλλια σε κάθε διοργάνωση. Με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού διοργανώνουμε αυτόνομους ετήσιους Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαιρόμενων & Μεταμοσχευμένων.

Είμαστε από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση ανάλογης δραστηριότητας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, με την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Αθλητικής Ομοσπονδίας για αιμοκαθαιρόμενα και μεταμοσχευμένα άτομα, (European Transplant & Dialysis SPORTS Federation), το 2000 και την καθιέρωση του θεσμού των Πανευρωπαϊκών Αγώνων (www.etdsf.org)

Παρά το ότι είμαστε αμιγώς αθλητικό σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ.Α. σύμφωνα με το Ν.Δ. 2725/99, εντούτοις με δυναμικές κοινωνικές παρεμβάσεις επιδιώκουμε να εξοικειώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την Ελληνική κοινωνία στο μήνυμα και την Ιδέα της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ για μεταμοσχεύσεις. Για την πραγματοποίηση των στόχων και των φιλοδοξιών μας, συνεργαζόμαστε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, όπως και με φορείς και υπηρεσίες που εκδηλώνουν ανάλογο ενδιαφέρον.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Σ.Α.Ν. μπορείτε να βρείτε στο site
 http://www.san.gr/ και θα χαρούμε πολύ να γίνετε φίλοι μας στο FACEBOOK.


8 Νοεμβρίου 2011

"Φωτογραφίζοντας μια αιμοδοσία" 15.11.11 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση για τους εθελοντές του Αιματοκρήτη με θέμα "Φωτογραφίζοντας μια αιμοδοσία" πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011, με εισηγήτρια  την κα Μαρία Φραγκιαδάκη, Έρασιτέχνη καλλιτεχνικό φωτογράφο-Μέλους της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης.
Οι εθελοντές του συλλόγου που το παρακολούθησαν ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές φωτογράφησης, λειτουργίας των φωτογραφικών μηχανών ακόμη και την εκπληκτική ιστορία εξέλιξης τους! Μάθαμε πως πρέπει να κρατάμε σωστά τη μηχανή και πολλά άλλα μυστικά που πραγματικά ήταν πολύ ενδιαφέροντα.
Για όσους από εμάς πρέπει να "καλύψουμε" φωτογραφικά μια αιμοδοσία ή μια εκδήλωση, είχαμε παντα πολλά ερωτήματα:
Ποιές είναι οι στιγμές εκείνες που πρέπει να αποθανατίσει ο φωτογραφικός φακός? Πως να πάρουμε μια καλή φωτογραφία που κυρίως σέβεται τη στιγμή του ανθρώπου που δίνει αίμα? Πως μπορείς να καλύψεις φωτογραφικά μια ενημερωτική εκδήλωση ή μια μεγάλη διοργάνωση όπως η Λαμπαδηδρομία?
Αυτά και άλλα συζητήθηκαν στο πρώτο αυτό μάθημα που σίγουρα θα έχει συνέχεια μια που λίγες ώρες δεν ήταν αρκετές!!
Επίσης μια ευχάριστη έκλπληξη μας περίμενε από την εκπρόσωπο του Σωματείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες Κρήτης που είχε έρθει από τα Χανιά και με την οποία είχαμε μια σύντομη κουβέντα σχετικά με τις δράσεις του συλλόγου τους ενώ μας χάρισε ένα υπέροχο ημερολόγιο για το 2012!

Ευχαριστούμε θερμά όσους παρευρέθησαν στην ενημερωτική αυτή συνάντηση, που εντάσσεται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του συλλόγου για τα στελέχη και τους εθελοντές του.  Όσοι από εσάς θέλετε να ασχοληθείτε με τη φωτογράφηση των αιμοδοσιών και των εκδηλώσεων του Αιματοκρήτη και γενικότερα να μας βοηθήσετε εθελοντικά, σε αυτόν τον τομέα είστε πάντα ευπρόσδεκτοι!

6 Νοεμβρίου 2011

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί αιμοδότες
 ένας χρόνος συμπληρώνεται από την πρώτη μας ανακοίνωση σχετικά με μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών του Αιματοκρήτη ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης ώστε να δίνονται σε οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη, ηλικιωμένα ή μοναχικά άτομα και σε ιδρύματα και συσσίτια από το Νομό Ηρακλείου.

Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε κάπως δειλά επειδή η κρίση αναπόφευκτα επηρεάζει όλους. Η ανθρωπιά όμως φαίνεται ότι δεν επηρεάζεται απο ότι και να συμβαίνει! Ειναι δύσκολο να περιγραφεί η συγκίνηση μας από την ανταπόκριση όχι μονο των αιμοδοτών μας αλλά και φίλων και γνωστών που πραγματικά αγκαλιασαν και αυτή την προσπάθεια που ελπίζουμε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο!

Εαν θέλετε να συμβάλλετε σε αυτήν, παρακάτω μπορείτε να δείτε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες:

ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΕΡΝΕΤΕ

Συσκευασμένα τρόφιμα
-γάλα εβαπορέ, μακαρόνια, όσπρια ειδικά φακές, κονσέρβες, τυποποιημένους χυμούς, ζάχαρη, αλεύρι
-για παιδιά: μαρμελάδες, μερέντα, κορν φλεικς, άνθος αραβοσίτου, μέλι, μπισκότα, βρεφικά γάλατα.
*Εάν είστε παραγωγοί ή θέλετε να φέρετε φρέσκα φρούτα, λαχανικά ή κρέατα, πρέπει να υπάρχει προσυννενόηση για να κανονίσουμε άμεση παράδοση.

Είδη ένδυσης
Χρειάζονται ρούχα και παπούταια όλων των ηλικιών κυρίως της εποχής  λ.χ ζεστά ρούχα αυτήν την περίοδο και κυρίως παιδικά, όπως μπουφανάκια, μποτάκια κτλ.
Πυζάμες για άπορους ασθενείς που νοσηλεύονται.
Παράκληση να είναι καθαρά και σε σχετικά καλή κατάσταση

Κλινοσκεπάσματα
Χρειάζονται σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, παπλώματα κτλ

*Μεγάλες ανάγκες υπάρχουν σε οτιδήποτε αφορά νεογέννητα παιδιά (κουβερτάκια, ρουχαλάκια, είδη για τα μωρά κτλ)

Παιχνίδια-Αντικείμενα
Παλιά παιχνίδια των παιδιών σας για όλες τις ηλικίες
CD/CVD
Βιβλία
Είδη Ζωγραφικής για παιδιά, σχολικά είδη
*Για άλλα αντικείμενα λ.χ παιδικά καροτσάκια ή οτιδήποτε είναι ογκώδες παρακαλούμε να υπάρχει προσυννενόηση

Φάρμακα-μεγάλες ανάγκες!
Οποιοδήποτε φάρμακο που δεν έχει λήξει μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιον. Χρειάζονται περισσότερο αντιβιοτικά, καρδιολογικά φάρμακα, αλοιφές, παυσίπονα, αναπνευστικά φάρμακα.
Μην φέρνετε συσκευασίες με ανοιγμένα σιροπάκια και οτιδήποτε είναι χρησιμοποιημένο ατομικήςς χρήσης λ.χ ρινικά σπρευ
*Για άλλα ιατρικά είδη λ.χ αναπηρικά αμαξίδια ή ογκώδη αντικείμενα παρακαλούμε να υπάρχει προσυννενόηση.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΤΕ
*Κατά τη διάρκεια ΟΛΩΝ των αιμοδοσιών, των ενημερωτικών εκδηλώσεων και των συναντήσεων του Αιματοκρήτη! Οι ημερομηνίες ανακοινώνονται στο ιστολόγιο μας http://www.aimatocritis.gr/ και στο FB group μας.
*Εάν δεν μπορείτε να έρθετε στις συγκεκριμένες ημερομηνίες ή για οποιαδήποτε διευκρίνηση, στείλτε μας mail στο aimatocritis@hotmail.com ή στο fb ή τηλ μας στο 2810 239773 για να συννενοηθούμε!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

4 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ

Πραγματικά ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής συνάντησης των εθελοντών του Αιματοκρήτη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Εισηγητές ήταν η Nομική Σύμβουλος του Αιματοκρήτη κα Ευαγγελία Γεργιανάκη που ανέπτυξε το θέμα "Υποδοχή Εθελοντών Αιμοδοτών" καταρτίζωντας τους εθελοντές πάνω σε πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές όπως είναι οι δεοντολογικές αρχές, ο σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα των αιμοδοτών, επικοινωνιακές τακτικές, ψυχολογική προσέγγιση των αιμοδοτών και πολλά άλλα. Πραγματικά ήταν μια ομιλία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων, ακόμη και των παλαιότερων εθελοντών και πυροδότησε μια πολύ γόνιμη συζήτηση.

Ακολούθησε παρουσίαση του προέδρου του Αιματοκρήτη, κο Γιώργου Σπύρου, φυσικού, με θέμα "Καταχώρηση Εθελοντών Αιμοδοτών στη Βάση Δεδομένων". Οι εθελοντές είχαν μια πρώτη επαφή με την εισαγωγή στοιχείων στο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί ο Σύλλογος για την καταχώρηση των αιμοδοτών και τη σημασία της σωστής και προσεκτικής χρήσης του. Στο κλείσιμο της συνάντησης,  έγινε μια σύντομη παρουσίαση από την υπέθυνη της ομάδας GIVE κας Περάκη Τερέζας, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν στο Νομό Ηρακλείου σε είδη πρώτης ανάγκης σε σχετικά ιδρύματα, συσίτια και μεμονωμένες οικογένειες και ακολούθησε συζήτηση σχεδιασμού της νέας προσπάθειας του Αιματοκρήτη συγκέντρωσης τροφίμων και ρούχων στις αιμοδοσίες του.

 Η παραπάνω δίωρη συνάντηση έγινε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος των εθελοντών του Αιματοκρήτη που έχει σκοπό την απόκτηση  γνώσεων βασικών για την έγκυρη ενημέρωση εθελοντών αιμοδοτών και απόκτηση δεξιοτήτων για την διεκπεραίωση των εθελοντικών δραστηριοτήτων στο σύλλογο. Παράλληλα όμως και με θέα το υπέροχο Λιμάνι της πόλης μας η συνάντηση αυτή ήταν μια αφορμή να απολαύσουμε τον πρωινό Κυριακάτικο καφεδάκι μας, να γνωριστούν τα παλαιότερα με τα νεότερα μέλη και να ανταλλάξουμε απόψεις για την καλύτερη εξέλιξη της αιμοδοτικής μας προσπάθειας, του εθελοντισμού και γενικότερα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο μας. Ευχαριστούμε θερμά τόσο τους εισηγητές, όσο και τους εθελοντές του Αιματοκρήτη για το χρόνο, το μεράκι και την καλοσύνη τους να βοηθήσουν σε αυτόν τον αγώνα ζωής.

3 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΛΕΒΥΖΙΟΥ, ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΛΒΑΖΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ


Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη συνεργασίας του Αιματοκρήτη με το Δήμο Μαλεβυζίου, το Σύλλογο Γυναικών Μαλβαζία και άλλους τοπικούς φορείς με στόχο την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και την υλοποίηση του προγράμματος καμπάνιας ενημέρωσης και τακτικών εθελοντικών αιμοδοσιών. Για την ακρίβεια η συνεργασία είχε ήδη ξεκινήσει στα πλαίσια της φετινής λαμπαδηδρομίας και ενημερώσεων στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι αλλά μετά από σχετικές συναντήσεις των εκπροσώπων του Αιματοκρήτη τόσο με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Μαλβαζία και τον Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού του Δ. Μαλεβυζίου κο Περάκη, συναποφασίστηκε να οργανωθεί περισσότερο αυτή η κοινή δράση.

Στην κατεύθυνση αυτή και για να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 το απόγευμα συνάντηση στο Δήμο που απευθύνεται στους φορείς και συλλόγους της περιοχής ώστε όποιοι επιθυμούν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανάπτυξης της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Συμφωνήθηκε επίσης η ημερομηνία της πρώτης εθελοντικής αιμοδοσίας που είναι την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΕΣ 10:00-13:30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΑΖΙΟΥ με τη βοήθεια της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

9/11/11 Ενημερωτική εκδήλωση φορέων της Δημοτικής Ενότητας Γαζίου

11/11/11 Ενημέρωση εκπαιδευτικών και 14/11 ενημέρωση στους μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο στο Πολύδροσο

15/11/11 Ενημέρωση στο Δημ. σχολείο Αγίας Μαρίνας

20/11/11 ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΑΖΙΟΥ ΩΡΕΣ 10:00-13:00.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Μαλεβυζίου, το Σύλλογο Γυναικών Μαλβαζία -που είχε και την πρωτοβουλία της συνεργασίας με τον Αιματοκρήτη- και φυσικά το χορηγό μας, Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ που ενισχύει φέτος τη δράση μας. Σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε στις ενημερωτικές εκδηλώσεις και τις αιμοδοσίες που θα διοργανωθούν στην περιοχή του Δήμου Μαλεβυζίου.

1 Νοεμβρίου 2011

1η Νοεμβρίου-Πανελλήνια Ημερα Μεταμοσχεύσεων

Όχι... Δε θα πούμε τίποτα άσχημο μέρα πούναι...
Των Αγίων Αναργύρων...Πρώτη Νοεμβρη, μια μέρα που εχει επιλεγεί να "γιορτάζεται" ως Πανελλήνια Ημέρα για τις Μεταμοσχεύσεις και τη Δωρεά Οργάνων...Πιο παλιά κάναμε και εμεις ως σύλλογος δωρητών οργάνων τα δέοντα...βγαίναμε στις πλατείες, μοιράζαμε φυλλάδια, μιλούσαμε στις τηλεοράσεις, διοργανώναμε ενημερωτικές εκδηλώσεις....

1 Νοεμβρίου 2011...Μας ρωτούν γιατί...αλλά για μας είναι απλό...Δε θα βγούμε στις πλατείες γιατί είναι γεμάτες από ανθρώπους θλιμένους, άνεργους,αγανακτισμένους, φτωχούς...
Δε θα μοιράσουμε αιτήσεις δωρητών οργάνων αφού ο νέος νόμος μας κάνει ούτως η αλλιώς "δωρητές" σε δύο χρόνια και ίσως χωρίς να ρωτήσουν και τους συγγενείς μας...Δε θα μιλήσουμε σε "σοβαρούς" δημοσιογράφους τουλάχιστον σε εκείνους που έκλεισαν τα αυτιά όταν φωνάζαμε...Δε θα κανουμε ομιλία γιατί δεν εχουμε τι να πούμε....Μπορεί και να έχουμε, δηλαδή,  αλλά εδώ καταρρέει ο κόσμος γύρω μας...

ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ "ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ" ΣΗΜΕΡΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ...
Ας ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ οσοι νιωθουν ότι τα πράγματα πάνε καλά...Όσοι ΞΕΧΝΟΥΝ...όσοι ξεπουλάνε...

Πολλοί από εσάς μπορεί να μην καταλαβαίνετε ούτε καν τι εννοούμε... Μπορεί να ειναι και καλύτερα έτσι...Έχει ο καθένας πια τόσα πολλά πια στο κεφάλι του...

Εξάλλου, η μοναξιά πίσω από την υπεράσπιση μιας ιδέας μπορεί να εκφραστεί και με σιωπή. Η σιωπή πάντως ουδέποτε ισοδυναμεί με τη λήθη...

Πώς να ανακοινώσω στην οικογένεια μου ότι θέλω να γίνω δωρητής οργάνων..

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιθυμεί ή έχει ήδη γίνει δωρητής οργάνων αλλά δυσκολεύεται να ανακοινώσει την απόφαση του στα υπόλοιπα μέλη...