22 Δεκεμβρίου 2011

"Ενα διαφορετικό μάθημα.."ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ 21.12.2011

Τα φώτα της τάξης έσβησαν αργά τη νύχτα. Σήμερα θα είναι όλα στη θέση τους: Μια κανονική σχολική τάξη με τους μαθητές να παρακολουθούν μαθήματα χημείας, βιολογίας, αγγλικών...Μόνο που στις 21 Δεκεμβρίου 2011 οι ρόλοι κάπως αντιστράφηκαν...Τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Αλικαρνασσού έδωσαν, εκείνα σε μας,  ένα μεγάλο "μάθημα ζωής"...Αυτά τα παιδιά, σχεδόν ένα ολόκληρο μήνα προετοίμαζαν την αιμοδοσία που θα φιλοξενούσε το σχολείο τους...Στεκόταν τις Κυριακές έξω απο τις εκκλησίες και μοίραζαν φυλλάδια...βγήκαν στους δρόμους και έριχναν προσκλήσεις στα γραμματοκιβώτια...Ήταν αυτά τα παιδιά, που όταν πήγαμε στις τάξεις τους και τους μιλήσαμε για την εθελοντική αιμοδοσία, δεν έβγαιναν έξω όταν χτυπούσε το κουδούνι...15, 16, 17 χρονων που -αν και δεν μπορούσαν ακόμη να γίνουν αιμοδότες-, εμπνεύστηκαν τη "σταγόνα ελπίδας", μια μαθητική ομάδα εθελοντών, για να διαδώσει την ιδέα της προσφοράς...Μια σταγόνα ελπίδας, μια σταγόνα δάκρυ συγκίνησης που κύλησε στο πρόσωπο μας, όταν κλείσαμε την πόρτα του σχολείου, φεύγοντας..

Είχε πολυ τρέξιμο η προετοιμασία αυτής της αιμοδοσιας και αγωνία να πάνε όλα καλά και να μη μείνει κανεις χριστουγεννιάτικα χωρίς αίμα....Η αλήθεια είναι ότι κατα βάθος όλοι εμπιστευτηκαμε το ένστικτο των παιδιών....και εκείνα δεν κανουν ποτέ λαθος...

58 μονάδες αίματος...Ηταν απλώς η αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε ότι η νέα γενιά αιμοδοτών είναι εδώ...μια απόδειξη οτι η Νεα Αλικαρνασσός, σε πείσμα των καιρών, ενώθηκε σε αυτην την πρώτη προσπάθεια όπου  ήταν παρόντες ΟΛΟΙ: νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσιο, λύκεια, ενορίες, πολιτιστικοί σύλλογοι, τα γραφεια σχολικων δραστηριοτητων της πρωτοβαθμιας και της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης του Νομού Ηρακλείου...Οχι στα χαρτιά...Ηταν εκεί...όλοι....

Η ικανοποίηση στα μάτια των παιδιών του ΓΕΛ δεν κρυβόταν όταν έβλεπαν να δίνουν αίμα οι δάσκαλοι τους, οι φίλοι τους, οι μαθητες που ειχαν αποφοιτήσει τις προηγουμενες χρονιές...αλλά και το 3ο ΕΠΑΛ με δυναμική παρουσία, ετοιμάζεται ήδη για την επομενη αιμοδοσία! Όμως πραγματικά από όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και κάθε φορέα της Αλικαρνασσού ήρθαν να αιμοδοτήσουν ή απλά περνούσαν να μας δουν και να δουν πως παει η αιμοδοσία "μας".

Οι εκπαιδευτικοί και οι ιερείς με σηκωμένα τα μανίκια ήταν εκεί για να μας θυμίσουν την πλευρά της παιδείας και της εκκλησίας που θελουμε όλοι...και ταα παιδιά από το Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας για να μας θυμίσουν με το χαμόγελό τους πως ο αγώνας δεν πρέπει να τελειώνει ποτέ....

Και όλα αυτά σε ένα απιστευτα εορταστικό και χαρούμενο κλίμα, παρόλο που στην αίθουσα υποδοχής υπήρχε το αδιαχώρητο....Οι εθελοντές του Αιματοκρήτη στα κέφια τους, να μοιράζουν χριστουγεννιάτικες ευχές, ντυμένοι Αη Βασίλης, ξωτικά,"τάρανδοι" ! Η χορωδία του σχολείου να μας λεει τα κάλαντα, στην εισοσο παζάρι για να ενισχύσουν εθελοντικές οργανώσεις, όλοι να δοκιμαζουν από το μπουφέ που ηταν γεμάτος καλούδια! ΤΌση Χριστουγεννιάτικη φασαρία δεν ξαναγινε!!!!

Μα πιο δυνατή ηταν η σιωπή της αγάπης, της αγκαλιάς, της αλήθειας....και μιας παιδικής ζωγραφιάς απο ένα μικρό κοριτσάκι που παρακολουθούσε όλη την ώρα την αιμοδοσια: ανθρωποι να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου...Τελικά, τα παιδιά βλέπουν αυτο που υπάρχει ή θα έπρεπε να υπάρχει στην πραγματικότητα!

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Αιματοκρήτη τις πιο θερμές μας ευχαριστίες:

-Στο Γενικό Λύκειο Αλικαρνασσού και προσωπικά στους εκπαιδευτικούς, το Λυκειάρχη και ειδικά την κυρία Φανιουδάκη, καθηγήτρια Αγγλικών. Γονείς, φίλους, παλιούς μαθητές του σχολείου που συνέβαλλαν σε αυτή την υπέροχη γιορτή Το πιο μεγάλο μας βέβαια ευχαριστώ στην Σταγόνα ζωής, την μαθητική ομάδα για τη διαδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.
 -Το 3ο ΕΠΑΛ και προσωπικά τον Διευθυντή-και αιμοδότη- κο Στογιαννόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια
-Ολα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσιο της περιοχής, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, την Ενωση Γονέων Αλικαρνασσού, τη Σχολική Επιτροπή, τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της πρωτοβαθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης. Ξεχωριστά και προσωπικά την κυρία Ευα Στεφανάτου για την ουσιαστική και ειλικρινή στήριξη της προσπάθεια μας από την αρχή του σχολικού έτους στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
-Τις ενορίες Αγίου Νικολάου και Παναγίας Καμαριανής και τους ιερείς προσωπικά.
-Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καρτερού, Αγίου Γεωργίου, Πρασσάς.
-Το χορηγό μας Επιτραπέζιο Νερό Λυττος
-τα τοπικα ΜΜΕ που κάλυψαν την εκδήλωση
-το προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Παγνη και προσωπικά την αιμοτολόγο κα Βανα Λυδάκη
-τους εθελοντές του Αιματοκρήτη: Δήμητρα και Βούλα Αποστολάκη, Κατερίνα Γιαννουλάκη, Εβίνα Γεργιανακη, Ελένη Καμαριανάκη, Ερατώ Καπετανάκη, Μαρία Κοντάκη, Βενετία Νικολακοπούλου, Ηρακλή Παχιαδάκη, Λευτέρη Χαραλαμπάκη, Μαριάνθη Ψαράκη που υποστηριξαν την αιμοδοσία με αστειρευτο κέφι.
-πανω απο όλα τους εθελοντές αιμοδότες που χαρισαν ζωή.
Ευχόμαστε σε όλους να έχουν την υγεία τους να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας και ειδικά στον "τυχερό" αιμοδοτη της βραδιάς που έδωσε την 1000η μονάδα για φέτος, τον Κοκολάκη τον Μανώλη, ένα νεαρό παιδί που ήρθε να αιμοδοτήσει για πρώτη φορά, "επειδή ειχε σπάνια ομάδα αίματος και σκέφτηκε πόσο πολύτιμο θα ηταν για καποιον μέσα στις γιορτές..."
Καλά Χριστούγεννα....


19 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικες Αιμοδοσίες και Ευχές από τον Αιματοκρήτη


Με την ευχή να μη λείψει από κανέναν αίμα αυτά τα Χριστούγεννα, ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» διοργανώνει δύο ακόμη εθελοντικές αιμοδοσίες:

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 στο χώρο του Λυκείου Αλικαρνασσού, Αποστόλου Βαρδαξή 1, στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου, από τις 16:00-19:30, με κινητή μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται με τη βοήθεια όλων των σχολείων και ειδικά του Γενικού Λυκείου και του 3ου ΕΠΑΛ, των πολιτιστικών συλλόγων και των ενοριών της περιοχής!
 
και
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, εντός της μονάδας αιμοδοσίας (βρίσκεται στο ισόγειο, απέναντι από την παλιά κεντρική είσοδο) από τις 16:30-20:00.


Τονίζουμε ότι κάθε Εθελοντής Αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη δική του η συγγενή του. Ο Αιματοκρήτης δε διαχειρίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει.

Σημειώνουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών πραγματοποιούνται ενημερώσεις και δειγματοληψίες για Δωρεά Μυελού των Οστών καθώς και ενημερώσεις ζευγαριών για Δωρεά Ομφάλιου Αίματος προς δημόσια χρήση.
 
Ακόμη, με ιδιαίτερη έμφαση λόγω των γιορτών, συνεχίζεται, η συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης για απόρους, ιδρύματα ή οικογένειες από το Νομό Ηρακλείου. Μπορείτε να φέρετε κατά τη διάρκεια των αιμοδοσιών τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδυσης, παιχνίδια και ότι άλλο μπορεί να φάνει χρήσιμο σε κάποιον συνάνθρωπό μας.


Οι εθελοντές του Αιματοκρήτη,θέλοντας να στείλουμε το δικό μας μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, μεταφέραμε φέτος τη γιορτή μας στο δρόμο, και έτσι την παραμονή Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου 2011 θα σχηματίσουμε μια παρέα καλαντάρηδων, στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Θα συναντηθούμε στις 11:00 το πρωι στα Λιοντάρια και φυσικά μπορεί να έρθει όποιος θέλει, με τα παιδιά του, με τριγωνάκια ή οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο για να πούμε τα κάλαντα, αυθόρμητα και απλά, όπως παλιά!


Ευχόμαστε σε όλον τον κόσμο «Ευτυχισμένα Χριστούγεννα» με υγεία, ειρήνη και ευημερία και ειδικά σε εκείνους που τις άγιες αυτές ημέρες δοκιμάζονται.

Χρόνια πολλά!
Καλές Γιορτές!
Σας περιμένουμε στις αιμοδοσίες μας! Θα είναι εκεί και ο Αι Βασίλης!
6 Δεκεμβρίου 2011

1 Δεκεμβρίου 2011

"Η πρώτη φορά...." ΤΕΙ 30.11.11 και 1.12.11

 Η πρώτη φορά που έδωσες αίμα μπορεί να ήταν σε ένα χώρο γεμάτο κόκκινα μπαλόνια, παιδικές χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές, κεκάκια και ζεστό καφέ. Μπορεί να ήταν σε ένα αμφιθέατρο, όπου έδωσες ένα διαφορετικό "μάθημα ζωής"...
Μπορεί να ήταν σε μια αιμοδοσία που στην πόρτα σε καλοσώρισαν με ένα πλατύ χαμόγελο... να ήταν ανάμεσα στα γέλια, τα πειράγματα, στους εθελοντές που σε είχαν ένοια, σε κατατόπισαν, σου κράτησαν το χέρι γιατί ίσως στην αρχή φοβόσουν, σε πήραν φωτογραφία να έχεις για ενθύμιο...Μπορεί να έδωσες αίμα με την κολλητή σου στη διπλανή καρέκλα και γύρω σου πολλούς νέους εθελοντές αιμοδότες... φίλοι, γνωστοί και συμφοιτητές σου απο όλη την Ελλάδα... από όλο τον κόσμο...
Μπορεί να έδωσες πρώτη φορά σε μια αιμοδοσία που διοργάνωσαν ο Αιματοκρήτης, η ΣΔΟ, η ΣΤΕΦ, η ΣΤΕΓ και η ΣΕΥΠ στο ΤΕΙ Ηρακλείου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011....

Κι όμως μέσα από αυτήν την πρώτη φορά που έδωσες αίμα, που βοήθησες εθελοντικά, που ήσουν εκεί, κάποιοι άνθρωποι χαμογέλασαν ξανά.... Και για σκέψου, ήταν μόνο η πρώτη φορά...Και έχεις μπροστά σου τόσες πολλές ακόμη....

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αιματοκρήτη από καρδιάς θέλει να ευχαριστήσει:

-τη Διοίκηση του ΤΕΙ Ηρακλείου για την φιλοξενία και τη διάθεση του χώρου του Αμφιθεάτρου Σμυρνάκη που διατίθεται σε λιγοστές περιστάσεις. Προσωπικά τον πρόεδρο του ΤΕΙ κο Καπετανάκη για την ουσιαστική συμβολή του στην επιτυχή πραγματοποίηση της αιμοδοσίας.
-τους Σπουδαστικούς Συλλόγους της ΣΔΟ, ΣΤΕΦ, ΣΤΕΓ, ΣΤΕΦ
-Την ΠΑΣΠ ΤΕΙ Ηρακλείου που παρόλο που οι αιμοδοσίες μας συνέπεσαν, υπήρξε καλή συννενόηση και συνεργασία. Ελαφρύ το χώμα του συμφοιτητή σας Κώστα Τριανταφυλλάκη στη μνημη του οποίου αιμοδοτήσατε. Ημερα μνήμης και για εμας μια που σαν σήμερα έφυγε ο πρώτος πολυδότης οργάνων στην Ελλάδα, Κωστάκης Μεσογίτης στα 13 του χρόνια.
-Από καρδιάς ευχαριστούμε, Το Family radio, το πρώτο παιδικό ραφιόφωνο στο Ηράκλειο, για την προσπαθεια που κατέβαλλε για να συγκεντρωθούν αγαθά πρώτης ανάγκης τα οποία μας παρέδωσαν στην διάρκεια της αιμοδοσίας και τα οποία θα δωθούν σε οικογένειες που εχουν ανάγκη. Προσωπικά ευχαριστούμε τον κο Δρακάκη και την κα Τσαγκαράκη, τους συνεργάτες και τους ακροατές του σταθμού για τη συνεισφορά τους.
-Τους ανθρώπους του ΤΕΙ που μας εξυπηρέτησαν και μας βοήθησαν σε ότι χρειαστήκαμε!
-Τον πρόεδρο κο Λυδάκη και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου που μας επισκέφθηκαν στην αιμοδοσία μας
-Φυσικά τη Μονάδα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και προσωπικά τους ιατρούς κα Λυδάκη Βανα και Μαρία Φραγκιουδάκη και όλους τους ανθρώπους της μονάδας για την σκληρή δουλειά!
-Ολους τους εθελοντές αιμοδότες σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς εργαζομένους στο ΤΕΙ Ηρακλείου που πρόσφεραν αίμα!Συγκεντρώθηκαν 140 μονάδες αιματος!
-Ειδικά τους ξένους φοιτητές που είναι στη χώρα μας μέσω του προγράμματος Erasmus. Αιμοδότες από Τσεχία, Ισπανία, Τουρκία, Αγγλία, Βελγιο, Ουγκαρία!!!!
-Ενα συγγνώμη μικρό (μη μας κρατησετε παράπονο) σε όσους περιμεναν και δεν μπορεσαν να αιμοδοτήσουν! Η προσέλευση ηταν περα από κάθε προσδοκία και ξεπεράστηκε κατά πολύ το ωράριο του νοσοκομείου!
-Να ευχαριστήσουμε την κα Βούλα Αποστολάκη, που μετέφερε ορισμένους αιμοδότες που δεν προλαβαν, το απόγευμα για να δώσουν στο Νοσοκομείο
--Τα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού ΤΕΙ για τις υπέροχες ζωγραφιές
-Το χορηγό μας Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ
-Τους σπουδαστές από τη ΣΤΕΦ που αποφάσισαν να διαθέσουν μέρος των εσόδων του παρτυ τους στον Αιματοκρήτη (πραγματικά ειναι δύσκολο να δεχτεις κατι τέτοιο απο τα παιδιά που σπουδάζουν αλλά επέμεναν και δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε...)
Μα πιο πολυ....απο όλους...επιτρέψτε μας....να ευχαριστήσουμε τους νέους εθελοντές μας, το "νέο αίμα" του Αιματοκρήτη που μοίρασαν χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα τις προηγούμενες μέρες....που στήριξαν τις αιμοδοσίες και τις έκαναν γιορτή,,,και κατάφεραν να μας συγκινησουν και να μας θυμίσουν πως τελικά για να κανεις σε μια αιμοδοσία να ξεχωρίσει, πρέπει να το εχεις μεσα σου!!!!

-Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ερατώ Καπετανάκη για το συντονισμό της αιμοδοσίας, τη διακόσμηση και τα υπέροχα κεράσματα!
-Αλλά και όλους τους εθελοντές και φίλους του Αιματοκρήτη που βοήθησαν: Την Ελένη Καμαριανάκη, την Κατερίνα Γιαννουλάκη, το Σπύρο Γιαννάκο, το Γιάννη Παπαδάκη, το Μιχάλη Κουκουλάκη, τη Μάνια Κληρονομάκη, την Λίνα Λαγουδάκη, το Γιάννη Δακανάλη, την Αγάπη Ζερβάκη, την Ελένη Κακουράκη και τη Βενετία Νικολακοπούλου! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ....
(Και ηταν μόνο η αρχή!!!!!)


Πώς να ανακοινώσω στην οικογένεια μου ότι θέλω να γίνω δωρητής οργάνων..

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιθυμεί ή έχει ήδη γίνει δωρητής οργάνων αλλά δυσκολεύεται να ανακοινώσει την απόφαση του στα υπόλοιπα μέλη...