16 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ: 29-1-12 ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην  Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει ο Αιματοκρήτης την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής και ώρες 10:00-13:30 και η οποία συνδιοργανώνεται με την Τοπική Επιτροπή Εθελοντών Αιμοδοτών και τους τοπικούς φορείς της Δημοτικής Ενότητας Επισκοπής Δήμου Χερσονήσου.

Μια ακόμη αιμοδοσία που γίνεται στην περιοχή και πραγματικά η συμμετοχή του κόσμου από όλα τα γύρω χωριά είναι μεγάλη κάθε φορά. Σας περιμένουμε και πάλι! Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να έρθετε να συζητήσουμε από κοντά οποιαδήποτε απορία σας!

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για ενημέρωση και δειγματοληψία για όποιον επιθυμεί να γίνει δωρητής μυελού οστών. Συνεχίζεται επίσης η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα κτλ) για οικογένειες που έχουν ανάγκη!

Γίνε και συ Εθελοντής Αιμοδότης. Χάρισε ζωή. Χάρισε ένα χαμόγελο σε όσους το χρειάζονται! Πληροφορίες τηλ. 2810 239773 6978 247010 aimatocritis@hotmail.com

Βασικές πληροφορίες
Ο Αιματοκρήτης δε διαχειρίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες που διοργανώνει. Κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη δική του ή συγγενή του. Εάν έχετε ήδη κάρτα εθελοντή αιμοδότη θα πρέπει να την κρατάτε μαζί σας. 

Μπορείτε να αιμοδοτήσετε αν είστε 18-62 ετών υγιής, ζυγίζεται πάνω από 50 κιλά και τη μέρα της αιμοδοσίας αισθάνεσθε καλά. Δε χρειάζεται καποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Πρέπει όμως να έχετε κοιμηθεί καλά, να είστε σχετικά ξεκούραστος, να μην έχετε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει 2-3 από το μεσημεριανό γεύμα.

Η διαδικασία είναι απλή: Ο γιατρός της αιμοδοσίας θα πάρει το ιστορικό σας, θα μετρήσει την πιεση και το σφυγμό σας και θα κάνει μια γενική αίματος για να δεί τον αιματοκρήτη σας. Αν όλα είναι καλά θα μπορέσετε να αιμοδοτήσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το ιστολόγιο μας www. aimatocritis.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας!

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...