21 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011

Κατά τη διάρκεια του 2011, η δράση του Αιματοκρήτη για μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά επιτυχής.  Με την συνεργασία, φυσικά, των μονάδων αιμοδοσίας των Νοσοκομείων (Βενιζελείου, ΠαΓνη και Γ. Ρεθύμνου) που διενέργησαν τις αιμοληψίες, την ουσιαστική συμμετοχή τοπικών φορέων, την ακούραστη εθελοντική εργασία των μελών του και την πολύτιμη  χορηγική υποστήριξη του Επιτραπέζιου Νερού Λύττος, μέσα από το πρόγραμμα "Κάθε σταγόνα σταγόνα Ζωής", ο Αιματοκρήτης υλοποίησε δράσεις σε περιοχές 4 Δήμων: Γορτύνης, Χερσονήσου, Ηρακλείου και Μαλεβυζίου καθώς και σε μια ακόμα κεντρική πόλη της Κρήτης και συγκεκριμένα το Ρέθυμνο.

Οι δράσεις του προγράμματος περιελάμβαναν :
• Διεξαγωγή ημερίδων, για την ενημέρωση φορέων του νομού Ηρακλείου
• Ομιλίες για το ευρύ κοινό, από εξειδικευμένα στελέχη ή ιατρούς
• Υλοποίηση ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Νομού Ηρακλείου, όπου παράλληλα διανεμηθήκαν ειδικά διαδραστικά έντυπα για τα παιδιά και ενημερωτικό υλικό για δασκάλους και γονείς
Ομιλίες σε Γυμνάσια και Λύκεια και δημιουργία μαθητικής εθελοντικής ομάδας με τίτλο "Σταγόνα Ελπίδας"
• Επισκέψεις σε Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ν. Ηρακλείου, με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των φοιτητών ως προς την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας
• 30 εθελοντικές αιμοδοσίες
• Street events για την ενημέρωση των πολιτών

Υπολογίζεται ότι για την εθελοντική αιμοδοσία ενημερώθηκαν 26.000 άνθρωποι μεταξύ αυτών 1.600 μαθητές, ενώ συγκεντρώθηκαν 1028 μονάδες αίματος.


Επίσης, για την διάδοση του κοινωνικού μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας:
-τυπώθηκαν νέα ενημερωτικά έντυπα
-δημιουργήθηκε σποτ με στόχο την ανάδειξη της εθελοντικής προσφοράς αίματος σε συνεργασία με σημαντικούς και γνωστούς σε όλους συμπολίτες μας Κρητικούς, που συμμετείχαν εθελοντικά στη προσπάθεια.
-διοργανώθηκε το 6ο Παγκρήτιο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων
-συντονίστηκε η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στο Νομό Ηρακλείου
-δημιουργήθηκε νέο ιστολόγιο (http://www.aimatocritis.gr/) με αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα.
-χρησιμοποιήθηκαν τα social media (facebook και twiter) για τη συνεχή ενημέρωση των μελών
-έγινε ανάβαση στον Ψηλορείτη και τοποθέτηση της σημαίας του Αιματοκρήτη στην υψηλότερη κορυφή της Κρήτης (Τιμίου Σταυρού)

Σε επίπεδο οργάνωσης του Συλλόγου, ξεκινήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα των εθελοντών μας ενώ εκπρόσωποί μας συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε από την ΠΟΣΕΑ στη Θεσαλλονίκη.

Φυσικά, συνεχίστηκε η δράση μας και στην ενημέρωση των πολιτών στα θέματα γύρω από τις μεταμοσχεύσεις. Ετσι, συνολικά,  πλέον οι δωρητές οργάνων ξεπερνούν τους 3000, οι δωρητές μυελού ανέρχονται περίπουσε 200 οι δωρήτριες ομφάλιου αιματος είναι παραπάνω από 150 ενώ αρκετοί αιμοδότες γίνονται και αιμοπεταλιοδότες.

Η προσπάθεια του Αιματοκρήτη είναι αδιάκοπη και χαρακτηρίζεται από το πάθος για την προαγωγή των ιδεών της προσφοράς, το οποίο όμως μετουσιώνεται σε δράσεις που βασίζονται στις τρέχουσες επιστημονικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Ελάτε και εσείς στην μεγάλη παρέα ζωής!


Με το πιο μεγάλο μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εθελοντές μας, τους συνεργάτες και τους χορηγούς μας και φυσικά σε όλους εσάς που είστε δίπλα μας, προσφέροντας ένα "κομμάτι του εαυτού σας για να ζήσουν οι άνθρωποι..."!

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...