25 Ιανουαρίου 2012

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-ΕΚΔΡΟΜΗ-ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 5/2/12 ΣΤΗ ΦΟΔΕΛΕ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία στην πανέμορφη Φόδελε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012. Συγκεντρώθηκαν 33 μονάδες αίματος (θα ήταν ακόμη παραπάνω ίσως και λόγω των αυξημένων ιώσεων που υπάρχουν αυτήν την περίοδο), ωστόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της προσπάθειας αξίζει να αναφερθούν, μια που είναι η πρώτη κοινή προσπάθεια του Αιματοκρήτη με τους τοπικούς φορείς.

Το πρώτο και σημαντικότερο ίσως στοιχείο είναι ότι παρόλο που είχε δημιουργηθεί τράπεζα αίματος από την πρώτη αιμοδοσία που είχε γίνει προσφατα στην περιοχή, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο επικοινώνησε με τον Αιματοκρήτη για να υλοποιηθεί πρόγραμμα ανάπτυξης της εθελοντικής αιμοδοσίας και εμείς με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε! Ακολούθησε μια περίοδος μηνών που περιέλαβε πραγματοποίηση λαμπαδηδρομίας, ενημερωτικές συναντήσεις με τους τοπικούς παράγοντες, διοργάνωση εκδήλωσης για την εθελοντική αιμοδοσία, ενημερωσεις στους μαθητές, διανομή φυλλαδίων κ.τ.λ έτσι ώστε σε γερά θεμέλια να προχωρήσουμε στην διοργάνωση της αιμοδοσίας όλοι μαζί (Αιματοκρήτης, Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, Τοπικό Διαμέρισμα, Δημοτικό Σχολείο, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κτλ) και μάλιστα χωρίς διαχείριση αίματος, ενώ ήδη γίνονται επαφές και με τις γύρω περιοχές για ανάλογες δράσεις. Προς τιμήν τους όλοι οι φορείς ενώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Και πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε την φιλοξενία που μας επιφύλαξαν!

 

Οσο για την ομορφιά του τόπου, είναι πραγματικά μια όαση!Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε ένα χώρο όπου το φυσικό κάλλος και μόνο μπορεί να κάνει τον αιμοδότη να νιώθει υπέροχα! Ο Με παράθυρα ανοιχτά ώστε το δροσερό αεράκι να φέρνει τη μυρωδιά απο τους πορτοκαλαιώνες και τον ήχο του νερού από το ποταμάκι, η αίθουσα του τοπικού συμβουλίου που μας παραχωρήθηκε, ήταν υπέροχα διακοσμημένη (πως αλλιώς στην γενέτειρα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου βρισκόμασταν!)
αλλά και τις ζωγραφιές των μικρών μαθητών σε μια μικρή "έκθεση" γεμάτη χρώματα και "χρυσόσκονη αγάπης"! Στο προαύλιο πάγκοι με καλούδια, φυσικό χυμό από τα παγκοσμίως γνωστά φοδελιανά πορτοκάλια και ένα τραπέζι δημιουργίας, όπου τα παιδιά έφτιαχναν ζωγραφιές και χειροτεχνίες με τη βοήθεια της Νηπιαγωγού Μαρίας Αποστολάκη την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια της! 


Ενα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι προσήλθαν στην αιμοδοσία κάτοικοι όχι μόνο από τη Φόδελε, αλλά και από Αγία Πελαγία, την Αχλάδα, το Ηράκλειο και τις Σίσσες, γεγονός αρκετά σημαντικό μια που πλέον φαίνεται ότι φεύγουμε πια απο την νοοτροπία του "αιμοδοτικού τοπικισμου". Οι αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν απο την κινητή μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ενώ οι αιμοδότες έλαβαν ατομικές κάρτες για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών σε αίμα.

Μετά το πέρας της Αιμοδοσίας έγινε Ευλόγηση της Βασιλόπιτας του συλλόγου μας. Μέλη και συνεργάτες μας ήταν εκεί, συνδυάζοντας την πραγματικά "καλοκαιρινή" ημέρα με μια όμορφη εκδρομή, αφού μετά την αιμοδοσία  είχαμε κανονίσει να παραμείνουμε στη Φόδελε για φαγητό, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα στη θάλασσα!


Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας:
- το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ενορίας Αγίου Γεωργίου Φόδελε. Προσωπικά τον πατέρα Νικόλαο Μακρυδάκη και τον κύριο Κώστα Φθενάκη για την πολύτιμη συνεργασία καθώς και όλες τις κυρίες για την φιλοξενία και τα νόστιμα κεράσματα!
-το τοπικό Διαμέρισμα και προσωπικά τον πρόεδρο κο Φουκακάκη
-τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε
-Το Δημοτικό Σχολείο και προσωπικά τη Διευθ/α κα Σοφία και το Νηπιαγωγείο
-Τους μαθητές, έναν έναν προσωπικά (50 καταπληκτικά παιδιά που ήταν όλη την ώρα στην αιμοδοσία, τα μεγαλύτερα μάλιστα γύρισαν όλο το χωριό σχηματίζοντας το τρενάκι της αγάπης και φωνάζοντας "συνθήματα".
-το προσωπικό της Μονάδας Αιμοδοσίας του Παγνη που ήταν μαζί μας το οποίο ευχαριστούμε απο την καρδιά μας (Γιασμίν, Έλσα, Μαρίνα, Γιώργο χιλια ευχαριστούμε!!!) Ευχόμαστε ολόψυχα στην αιμολήπτρια Μαρίνα που κέρδισε και το φλουρί υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία (και...πολλές αιμοληψίες!!!!)
- Τον Κρητικό Φούρνο για την χορηγία της Βασιλόπιτας
-Το κατάστημα Δώρων Αστρο, Παρασκευοπούλου 97
-Το μεγάλο μας χορηγό Επιτραπέζιο Νερό Λύττος για τη σταθερή και πολύτιμη βοήθεια του
-Τους εθελοντές του Αιματοκρήτη για τη σκληρή δουλειά και την καλή παρέα (αλφαβ) Δήμητρα και Βούλα Αποστολάκη, Ναταλία Γαβριλάκη, Εβίνα Γεργιανάκη, Νίκο Γεργιανάκη, Κατερίνα Γιαννουλάκη, Ερατώ Καπετανάκη, Γεωργία Κουτσαύτη, Μαίρη Μαγείρα, Γιάννη Μανανεδάκη, Μαρία Σκουλά, Ηρακλή και Μαρία Παχιαδάκη, Σούλα Πατελάκη, Γιάννη Πεδιώτη, Ίνα Τριαλώνη,  Μαρία Φραγκιαδάκη, Ρίτα Φθενάκη, Λευτέρη Χαραλαμπάκη, Μαριάνθη Ψαράκη.
Και πάνω από όλα τους εθελοντές αιμοδότες.....
Γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ήταν εκεί "για να δώσουν ένα κομμάτι του εαυτού τους για να ζήσουν οι άνθρωποι..."

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...