15 Φεβρουαρίου 2012

Ο καθένας από εμάς έχει ηθική ευθύνη για τη ζωή του άλλου...

του π. Νικόλαου Ανδρεαδάκη, Στόλοι Μονοφατσίου
Ζούμε σε μια εποχή που έχουν μηδενιστεί τα πάντα, εποχή της ανασφάλειας και τις αναξιοπιστίας, δίχως θεσμούς, αρχές, έθιμα, αξίες, ιδανικά και δυστυχώς πολλές φορές χάνουμε και την ηθική υπόσταση και αξιοπρέπεια της ζωής μας, βιώνουμε καθημερινά όλοι μας, την θλίψη, τη δυστυχία και τον πόνο ,άλλοι από μακριά σαν απλοί παρατηρητές και άλλοι από πολύ κοντά σαν παθητικοί δέκτες τις κακής πλευράς της ζωής, όλα έχουν δύο όψεις, η και περισσότερες, δεν ξέρω.. ποτέ όμως μία.
Αντιμετωπίζουμε καθημερινά πολλές προκλήσεις της ζωής και αμέτρητα προβλήματα που μας προκαλούν οι άλλοι, αλά περισσότερο, προβλήματα που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι, μάλλον επειδή διαλέξαμε την λάθος όψη της ζωής.. είναι και κάποιοι άλλοι όμως που δεν έχουν τα περιθώρια και τις επιλογές που έχουμε εμείς, για να διαλέξουν το πώς θα πορευθούν στη ζωή τους, δεν έχουν την πολυτέλεια να ζουν μόνοι τους χωρίς να έχουν κάποιον από εμάς ανάγκη, δεν ξέρω γιατί, έτσι το επέλεξε ο Θεός; Η μοίρα; Η ζωή για αυτούς είναι άδικη και για άλλους δίκαιη; Τους το προκάλεσε άλλος ή η απροσεξία τους τους έφερε σε αυτή την κατάσταση;
Πραγματικά προσωπικώς δεν με ενδιαφέρει καθόλου η αιτία, αυτό που πιστεύω ότι θα πρέπει να ενδιαφέρει τον καθένα είναι ότι δεν μπορούμε πλέον να μένουμε αμέτοχοι και να αφήνουμε αβοήθητους αυτούς τους ανθρώπους, ο κάθε ένας από εμάς έχει ηθική ευθύνη για την ζωή του άλλου, δεν έχω πολλές λύσεις να προτείνω, ο καθένας ας βρει την λύση μόνος του, ανάλογα με αυτά που του επιτρέπουν οι δυνάμεις του, μπορώ όμως να προτείνω μια πράξη ανθρωπιάς, που και αυτή δεν ρέει από την δική μου σκέψη, αλλά την έχω κλέψει από τον ΑιματοΚρήτη Παγκρήτιο σύλλογο αιμοδοτών, μια πράξη 15 λεπτών που χαρίζει ολόκληρη ζωή, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το να δώσουμε λίγο από το αίμα μας, το αίμα που μας χαρίστηκε, δεν το διεκδικήσαμε μόνοι μας, ενώ αυτοί που το χρειάζονται προσπαθούν να το διεκδικήσουν με τον πιο ηθικό τρόπο.
Ο Παγκρήτιος σύλλογος αιμοδοτών πραγματοποιεί συνεχώς αιμοληψίες, μια από αυτές θα πραγματοποιηθεί στους Στόλους Ηρακλείου Επαρχίας Μονοφατσίου την Κυριακή 19-2-2012 από τις 10π.μ. μέχρι τις 1και30μ.μ.στο Δημοτικό Σχολείο. Σας προσκαλούμε και σας παρακαλούμε όλους, να αφιερώσετε 15 λεπτά από τον χρόνο σας για να χαρίσετε ζωή και ελπίδα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη.

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...