21 Απριλίου 2012

"Φιλοξενήστε μια αιμοδοσία! Ζήστε απο κοντά τον παλμό της αγάπης!"

Ο Αιματοκρήτης....
ή Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος....

.....είναι ενα εθελοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που ασχολείται με τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες αιμοδοσιών των νοσοκομείων της Κρήτης διοργανώνει αιμοδοσίες σε όλο το Νομό Ηρακλείου αλλά και σε άλλα μέρη του νησιού!

"Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας"
Εδώ και τέσσερα χρόνια ο Αιματοκρήτης  υλοποιεί πρόγραμμα ανάπτυξης της εθελοντικής αιμοδοσίας με τη συμμετοχή δήμων, τοπικών κοινότητων, πολιτιστικών συλλόγων, ενοριών, σχολείων και άλλων φορέων.

Πρόκειται για μια δράση που συμβάλλει στην αύξηση των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών και την ευαισθητοποίηση του κόσμου και ειδικά των νέων ανθρώπων στο θέμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Υλοποιείται ήδη σε αρκετές περιοχές κυρίως του Νομού Ηρακλείου (στην πόλη του Ηρακλείου καθώς και στους Δήμους Γορτύνης, Χερσονήσου και Μαλεβυζίου) καθώς και στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων όπως ομιλίες για την εθελοντική αιμοδοσία για το ευρύ κοινό, παρουσιάσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων (από Νηπιαγωγεία μέχρι Λύκεια), διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού κ.α. Σε συνέχεια της ενημερωτικής καμπάνιας, διοργανώνονται Εθελοντικές Αιμοδοσίες σε τακτική βάση, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής να αιμοδοτούν κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι φορείς εκδηλώνουν ενδιαφέρουν για να αναπτύχθει στην περιοχή τους ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας. Και μαζί τελικά το καταφέρνουμε! Οι μονάδες αίματος που προσφέρονται στα νοσοκομεία σχεδόν διπλασσιάζονται κάθε χρόνο, μάλιστα από το 2011 και πέρα, ξεπερνούμε τις 1000 μονάδες αίματος ετησίως!

Το "μυστικό" αυτής της προσπάθειας είναι η οργανωμένη εθελοντική δράση από εξειδικευμένα μέλη του συλλόγου , η έγκυρη ενημέρωση του κόσμου και πάνω από όλα η ουσιαστική συνεργασία με τους τοπικούς φορείς κάθε περιοχής.

Το αίμα που συλλέγεται...
Οι αιμοληψίες γίνονται από τις μονάδες αιμοδοσίας των νοσοκομείων και το αίμα πηγαίνει στα νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών την τρέχουσα περίοδο.

Παράλληλα όμως κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα δική του ή συγγενή του. Τόσο ο Αιματοκρήτης όσο και οι τοπικοί συνεργααζόμενοι φορείς δεν διαχειρίζονται με κανένα τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες (δεν υπάρχει τράπεζα αίματος).Αν θέλετε και εσείς να "φιλοξενήσετε" μια αιμοδοσία του Αιματοκρήτη.....
δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας!

...Εάν στο χωριό, το σχολείο, την εταιρεία ή τη γειτονιά σας, επιθυμείτε να ζήσετε από κοντά τον πάλμό αυτής της υπέροχης διαδικασίας, μη διστάσετε! ....Είναι πολύ σημαντικό να αγκαλιάσουν αυτή τη διαδικασία όσο γίνεται περισσότεροι, αφού η εθελοντική αιμοδοσία μας χρειάζεται όλους και κανείς δεν περισσεύει από την προσπάθεια αυτή!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ!
Τηλ. 2810 239773 6978247010 email: aimatocritis@hotmail.com 

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...