21 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Α.Ν για 24ο Πρωτάθλημα Αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων
    Οι 24οι Πανελλήνιοι αγώνες αιμοκαθαιρομένων και μεταμοσχευμένων πραγματοποιήθηκαν από 23-27 Μαΐου 2012 στον Πειραιά. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με την υποστήριξη της Γ. Γ. Αθλητισμού και την συνεργασία των αθλητικών συλλόγων (Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών-Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος μεταμοσχευμένων «Δρομέας»- Αθλητικός σύλλογος «Λέοντες Πειραιά»-Αθλητικό σωματείο ΑμΕΑ Κρήτης «ΤΑΛΩΣ») 73 αθλητές από όλη την Ελλάδα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή έχουν κάνει μεταμόσχευση συμμετείχαν στους αγώνες. Στόχοι των αγώνων ήταν:
Η ανάδειξη του καθημερινού αγώνα ζωής που δίνουν όλοι οι αιμοκαθαιρόμενοι συμμετέχοντες,
Η ποιότητα ζωής που προσφέρει η μεταμόσχευση και
Η προβολή της προσφοράς ζωής μέσω της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ, η οποία αποτελεί μοναδικό δώρο ζωής.
Στους 24οι Πανελλήνιους Αγώνες έγιναν τα αθλήματα της κολύμβησης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, bowling και όλα τα αγωνίσματα του στίβου.
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν οι προκριματικοί αγώνες για τους 7ους Πανευρωπαϊκούς αγώνες αιμοκαθαιρομένων και μεταμοσχευμένων στο Zagreb της Κροατίας που θα γίνει 18-25 Αυγούστου 2012. Την πρόκριση έλαβαν 22 αθλητές πιάνοντας τα όρια πρόκρισης που έβαλε η Γ.Γ.Αθλητισμού.

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών συμμετείχε στους αγώνες με 20 αθλητές καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε μετάλλια ανάμεσα στους συλλόγους που έλαβαν μέρος με 31 χρυσά, 4 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο.
Επίσης, ο καλύτεροι αθλητές των αγώνων ήταν αθλητές του Σ.Α.Ν. με τον Ισίδωρο Ματσκίδη να ισοφαρίζει το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος με επίδοση 1,56μ. αλλά και την Θεοδώρα Σπανού να πετυχαίνει υψηλή επίδοση στην σφαιροβολία αιμοκαθαιρόμενων γυναικών 7,66μ. Συνολικά, 13 αθλητές του Σ.Α.Ν. έπιασαν τα όρια πρόκρισης και θα επανδρώσουν την Εθνική ομάδα για τους 7ους Πανευρωπαϊκούς αγώνες της Κροατίας.
Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από τους αγώνες μπορείτε να βρείτε από την σελίδα μας στο facebook μέσω του www.san.gr

Αθλητές που συμμετείχαν στο άθλημα του bowling. Οι αθλητές του Σ.Α.Ν. με την κόκκινη εμφάνιση

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...