16 Μαρτίου 2012

ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ!!!

 
Εδώ και δύο χρόνια στο ΤΕΙ Ηρακλείου έχουν γίνει πολύ όμορφα πράγματα όσον αφορά την εθελοντική αιμοδοσία και θα θέλαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας..
Σαν ανάσα μέσα στη μαυρίλα που μας καταπιέζει...
Σαν χαμόγελο αισιοδοξίας από ανθρώπους νέους που συμπαρασύρουν και τους ..(λίγο) μεγαλύτερους από εμάς για να μοιραστούμε την αληθινή ουσία της προσφοράς προς τον άγνωστο πάσχοντα....
Στην αρχή με τη βοήθεια του Σπουδαστικού Συλλόγου της ΣΕΥΠ (Νοσηλευτική) και στην πορεία με όλους πλέον τους Σπουδαστικούς Συλλόγους και τη Διοίκηση του ιδρύματος ο Αιματοκρήτης έκανε ένα δύσκολο στόχο του πραγματικότητα:
Φοιτητικές Αιμοδοσίες γεμάτες χαρά, αυθορμητισμό και κέφι διοργανώνονται 3 φορές το χρόνο (σε διήμερα και διευρυμένα ωράρια γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή!) και μάλιστα σε ένα υπέροχο χωρο όπως αυτός του φουαγιέ του Αμφιθεάτρου Σμυρνάκη (στην είσοδο του ΤΕΙ).
Ετσι απλά και ελεύθερα. Χωρίς διαχείριση αίματος. Χωρίς τράπεζα αίματος. Γιατί η αγάπη δεν διαχειρίζεται...Η αγάπη πρέπει να χαρίζεται...
Και κάπως έτσι πάνω απο 300 σπουδαστές είναι εθελοντές αιμοδότες και μάλιστα ενημερωμένοι για να συνεχισουν να δίνουν αίμα τακτικά και όχι περιστασιακά ...Και κάπως έτσι αιμοδοτούν ακόμη και οι φοιτητές που είναι στην Κρήτη όχι μόνο απο όλη την Ελλάδα αλλά και από όλον το κόσμο με το Erasmus..Ίσως όμως σαν πιο σημαντικό από όλα να είναι πως ένας μεγάλος αριθμός των φοιτητών που εκπαιδεύθηκαν απο τον Αιματοκρήτη δεν βοηθούν πια μόνο στην οργάνωση των αιμοδοσιών που απευθύνονται στις σχολές τους αλλά αποτελούν ενεργά στελέχη του Αιματοκρήτη....
Παιδιά που αγαπάνε την εθελοντική αιμοδοσία και αφιερώνουν πολύ χρόνο και κόπο για την Ιδέα αυτη.. και που πολύ χαιρόμαστε που είναι μαζί μας....
Ενα "πείραμα" που πέτυχε και ένωσε τους ανθρώπους και τις δομές, ένα θεμέλιο που ελπίζουμε να χτιστεί όλο και ψηλότερα με όλη την αγάπη, τη νιότη και τον "ρομαντισμό" που το περιβάλλει.
Ακόμη και αν όλα μοιάζουν μαύρα, να θυμάστε πως αρκεί ένα δυνατό χαμόγελο για να τρίξεις τα δόντια στους βαθύτερους φόβους....
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΤΕΙ ΣΤΙΣ 29-30 ΜΑΡΤΗ. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ. Α.ΤΑ.Κ.Τ.ΟΙ ΚΑΙ ΜΗ. ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΚΟΜΗ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΚΟΜΗ.

13 Μαρτίου 2012

ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14.3.12

Σε ιδιαίτερο "ζεστό" κλίμα πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία στο χώρο του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. 22 μονάδες συγκεντρώθηκαν αλλά ΑΜΕΤΡΗΤΑ είναι τα ευχαριστώ μας στους φιλάθλους που προσήλθαν!

Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ του Αιματοκρήτη και του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου που πλέον έχει γίνει θεσμός!

1 Μαρτίου 2012

ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ!

Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στο Κοκκίνη Χάνι και συγκεκριμένα στο χώρο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου από τις 10:00 έως τις 13:30.

 Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή μέσα από την κοινή δράση του Αιματοκρήτη με το Δημοτικό Σχολείο, την Ενορία, το Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο "Άξιον Εστί", το Νηπιαγωγείο και τους Συλλόγους Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κοκκίνι Χανι και τη χορηγική στήριξη του Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ στα πλαίσια του προγράμματος Κάθε Σταγόνα Σταγόνα Ζωής.

Οι αιμοληψίες πραγματοποιηθηκαν από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου και συγκεντρώθηκαν 31 μονάδες αίματος! Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα είχαν πραγματοποιηθεί ενημερώσεις τοπικών φορέων, εκπαιδευτικών και μαθητών σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο!
Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της αιμοδοσίας αυτής!

Πώς να ανακοινώσω στην οικογένεια μου ότι θέλω να γίνω δωρητής οργάνων..

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιθυμεί ή έχει ήδη γίνει δωρητής οργάνων αλλά δυσκολεύεται να ανακοινώσει την απόφαση του στα υπόλοιπα μέλη...