21 Απριλίου 2012

"Φιλοξενήστε μια αιμοδοσία! Ζήστε απο κοντά τον παλμό της αγάπης!"

Ο Αιματοκρήτης....
ή Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος....

.....είναι ενα εθελοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που ασχολείται με τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες αιμοδοσιών των νοσοκομείων της Κρήτης διοργανώνει αιμοδοσίες σε όλο το Νομό Ηρακλείου αλλά και σε άλλα μέρη του νησιού!

"Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας"
Εδώ και τέσσερα χρόνια ο Αιματοκρήτης  υλοποιεί πρόγραμμα ανάπτυξης της εθελοντικής αιμοδοσίας με τη συμμετοχή δήμων, τοπικών κοινότητων, πολιτιστικών συλλόγων, ενοριών, σχολείων και άλλων φορέων.

Πρόκειται για μια δράση που συμβάλλει στην αύξηση των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών και την ευαισθητοποίηση του κόσμου και ειδικά των νέων ανθρώπων στο θέμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Υλοποιείται ήδη σε αρκετές περιοχές κυρίως του Νομού Ηρακλείου (στην πόλη του Ηρακλείου καθώς και στους Δήμους Γορτύνης, Χερσονήσου και Μαλεβυζίου) καθώς και στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων όπως ομιλίες για την εθελοντική αιμοδοσία για το ευρύ κοινό, παρουσιάσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων (από Νηπιαγωγεία μέχρι Λύκεια), διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού κ.α. Σε συνέχεια της ενημερωτικής καμπάνιας, διοργανώνονται Εθελοντικές Αιμοδοσίες σε τακτική βάση, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής να αιμοδοτούν κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι φορείς εκδηλώνουν ενδιαφέρουν για να αναπτύχθει στην περιοχή τους ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας. Και μαζί τελικά το καταφέρνουμε! Οι μονάδες αίματος που προσφέρονται στα νοσοκομεία σχεδόν διπλασσιάζονται κάθε χρόνο, μάλιστα από το 2011 και πέρα, ξεπερνούμε τις 1000 μονάδες αίματος ετησίως!

Το "μυστικό" αυτής της προσπάθειας είναι η οργανωμένη εθελοντική δράση από εξειδικευμένα μέλη του συλλόγου , η έγκυρη ενημέρωση του κόσμου και πάνω από όλα η ουσιαστική συνεργασία με τους τοπικούς φορείς κάθε περιοχής.

Το αίμα που συλλέγεται...
Οι αιμοληψίες γίνονται από τις μονάδες αιμοδοσίας των νοσοκομείων και το αίμα πηγαίνει στα νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών την τρέχουσα περίοδο.

Παράλληλα όμως κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα δική του ή συγγενή του. Τόσο ο Αιματοκρήτης όσο και οι τοπικοί συνεργααζόμενοι φορείς δεν διαχειρίζονται με κανένα τρόπο το αίμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες (δεν υπάρχει τράπεζα αίματος).Αν θέλετε και εσείς να "φιλοξενήσετε" μια αιμοδοσία του Αιματοκρήτη.....
δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας!

...Εάν στο χωριό, το σχολείο, την εταιρεία ή τη γειτονιά σας, επιθυμείτε να ζήσετε από κοντά τον πάλμό αυτής της υπέροχης διαδικασίας, μη διστάσετε! ....Είναι πολύ σημαντικό να αγκαλιάσουν αυτή τη διαδικασία όσο γίνεται περισσότεροι, αφού η εθελοντική αιμοδοσία μας χρειάζεται όλους και κανείς δεν περισσεύει από την προσπάθεια αυτή!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ!
Τηλ. 2810 239773 6978247010 email: aimatocritis@hotmail.com 

19 Απριλίου 2012

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ Δ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 29.4.12Σας περιμένουμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα γίνει στην Επισκοπή Δήμου Χερσονήσου την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 και ώρες 10:00-13:30 και συγκεκριμένα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Οι αιμοληψίες θα γίνουν από την μονάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ενώ η διοργάνωση γίνεται από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών Αιματοκρήτη, τν Τοπική Επιτροπή Επισκοπής του Αιματοκρήτη, τις Ενορίες και άλλους τοπικούς φορείς.
Μια ακόμη αιμοδοσία στα πλαίσια του προγράμματος Κάθε σταγόνα σταγόνα ζωής που υποστηρίζεται χορηγικά από το επιτραπέζιο Νερό Λύττος.

Θυμίζουμε ότι αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών που ζυγίζει πάνω απο 50 κιλά και τη μέρα της αιμοδοσίας αισθάνεται καλά.
Δε χρειαζεται καποια ειδική προετοιμασία. Καλό είναι να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό και να είστε ξεκούραστοι.
 Τονίζουμε ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος. Κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει ανάγκη δική του ή συγγενή του.

ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ....

10 Απριλίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΓΕΝΙΚΗΣ

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΤΗΝ ΑΥΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΡΥΟ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ 56 ΜΟΝΑΔΕΣ, ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ!!!
ΝΑ ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ!!!!!
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε
Τους ανθρώπους έναν έναν ξεχωριστά σε όλους τους φορείς που στηρίζουν και αγαπουν την εθελοντική αιμοδοσία:
τον Πολιτιστικό-Εξωραιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας και ειδικά τον πρόεδρο κο Ρογδάκη Γιάννη
τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Αυγενικής, ευχόμενοι καλή συνέχεια στην συνεργασία μας
 τη Μονάδα του Βενιζελείου και προσωπικά στον ιατρό κο Διαφωνίδη
το χορηγό μας Επιτραπέζιο Νερό Λύττος
 τους εθελοντές του Αιματοκρήτη που εργαστηκαν στην προετοιμασία και την υποστήριξη της αμοδοσίας: (αλφ) Εβίνα Γεργιανάκη, Εμμανουέλα Παπαδάκη,  Μανώλης Προκοπάκης, Μιλτιάδης Ρουσάκης, Πάτρα Ρουσάκη, Λένα Τσιντάρη, Ρίτα Φθενάκη, Μαριάνθη Ψαράκη,
μα πανω απο όλα στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!!!!

4 Απριλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΣΑΛΙΚΑΚΙ

Λόγω των μεγάλων αναγκών σε αίμα, διοργανώθηκε Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 9 Απριλίου 2012, στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας όπου συγκεντρώθηκαν 36 μονάδες.
Ζητούμε την κατανόηση όσων αιμοδοτών δεν πρόλαβαν να αιμοδοτήσουν μια που το ωράριο λόγω μεγαλοβδομάδας ήταν μικρότερο!
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι προσήλθαν εθελοντές αιμοδότες από όλα τα μέρη που κάνουμε αιμοδοσίες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αγάπης του Αιματοκρήτη.

Με τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στους φορείς που συνέβαλλαν ο καθένας με τις δυνάμεις του
-το Σύλλογο Γυναικών Δ. Μαλεβιζίου "Μαλβαζία"
-την Ενορία Αγ. Μαρίνας
-τονΠολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Μαρίνας
-τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων: 1ου & 2ουΔημοτικού Σχολείου Αγ. Μαρίνας, Νηπιαγωγείων Αγ. Μαρίνας, 1ου,2ου & 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου
-τη Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου - Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων
-το χορηγό μας  Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ
-τη μονάδα αιμοδοσίας του Βενιζελείου
-τους εθελοντές του Αιματοκρήτη που υποστήριξαν την αιμοδοσία
-τους αιμοδότες που ηταν για άλλη μια φορά εκει....
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΖΩΕΣ...

    Μη διστάζεις να αιμοδοτήσεις μέσα στην περίοδο των γιορτών! Είναι ακόμη πιο σημαντικό!
Για να μη λείψει αγάπη από κανέναν αυτές τις Αγιες Ημέρες!

1 Απριλίου 2012

46 μονάδες αιματος στην 1η μαθητική Αιμοδοσία στο 3ο ΕΠΑΛ Αλικαρνασσού 4/4/12!!

Μια υπέροχη αιμοδοσία όπου μαθητές και καθηγητές από το 3ο ΕΠΑΛ, το ΓΕΛ αλλά και πολλοί κάτοικοι της Αλικαρνασσού χάρισαν ζωή και χαμόγελα!!
46 μονάδες αίματος-2 δωρήτριες ομφάλιου-3 δωρητές οργάνων

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη διοργάνωση:
το 3ο ΕΠΑΛ και προσωπικά τον Δ/ντη κο Στογιανόπουλο
το Γενικό Λύκειο Αλικαρνασσού και προσωπικά την κα Φανιουδάκη
-την Ομάδα Μαθητών Σταγόνα Ελπίδας
- το Γυμνάσιο, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία Ν. Αλικαρνασσού, τους Συλλόγοους Γονέων και Κηδεμόνων, την Ένωση Γονέων Ν. Αλ/σου. Ειδικά το 3ο Δημοτικό Αλικαρνασσού και προσωπικά τον Δ/ντη και την εκπαιδευτικό Θεανώ Αντωνοπούλου για την προσκληση να βρεθεί ο Αιματοκρήτης κοντά στους μικρούς μαθητές
-τις Σχολικές Επιτροπές και τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης
-τις Ενορίες Παναγίας Καμαριανής και Αγίου Νικολάου
-τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Καρτερού, Πρασάς και Αγίου Γεωργίου.
-τη μόνάδα αιμοδοσίας ΠαΓΝΗ και προσωπικά την γιατρό κα Κανέλου
-το χορηγό μας Επιτραπέζιο Νερό ΛΥΤΤΟΣ
-τους εθελοντές μας: (αλφ) Εβίνα Γεργιανάκη, Ελένη Μπαντουράκη, Βενετία Νικολακοπούλου, Εμμη Παπαδάκη και Μαριάνθη Ψαράκη για την υποστήριξη της αιμοδοσίας.

.....Το πιο μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους αιμοδότες και ειδικά στους μόλις 18-μαθητές αιμοδότες....

Πώς να ανακοινώσω στην οικογένεια μου ότι θέλω να γίνω δωρητής οργάνων..

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιθυμεί ή έχει ήδη γίνει δωρητής οργάνων αλλά δυσκολεύεται να ανακοινώσει την απόφαση του στα υπόλοιπα μέλη...