28 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙ ΧΑΝΙ

 
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013  στο Κοκκίνη Χάνι και συγκεκριμένα στο χώρο  του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου «Άξιον Εστί»
από τις 10:00-13:30.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται μέσα από τη συνεργασία του σύλλογου "Αιματοκρήτης", την Ενορία, το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και του συλλόγους γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου του Κοκκίνη Χάνι. Η συμμετοχή μέχρι τώρα είναι πολύ ενθαρρυντική και ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι και στο μέλλον!
Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την κάρτα εθελοντή αιμοδότη ή την ταυτότητα σας εάν δίνετε για πρώτη φορά, να έχετε κοιμηθεί αρκετά το προηγούμενο βράδυ και να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό.

Τονίζουμε ότι κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα δική του ή της οικογένειάς του (δεν υπάρχει τράπεζα αίματος).
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε  με τους τοπικούς διοργανωτές ή τον Αιματοκρήτη τηλ. 2810 239773 www.aimatocritis.gr

15 Μαρτίου 2013

27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ  Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών

και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με σκοπό

την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας

και σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Άνω Χερσονήσου,

τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χερσονήσου,

τις ενορίες και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής,

καθώς και το  Δήμου Χερσονήσου

διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Λιμ. Χερσονήσου,

την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρες: 16:30 – 19:30

στο Κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Λιμ. Χερσονήσου

(πρώην Δημαρχείο).

 

Τονίζουμε ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση του αίματος που συλλέγεται με οποιονδήποτε τρόπο. Κάθε αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα δική του ή συγγενή του.

 

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνθρωπος από 18-62 ετών. Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν ανά 4 μήνες και οι άνδρες ανά 3 μήνες. Είναι μια διαδικασία απλή, ανώδυνη και απολύτως ασφαλής. Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος, να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει 3 ώρες από το μεσημεριανό φαγητό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του Αιματοκρήτη www.aimatocritis.gr ή τηλεφωνήστε στο 2810-239773.

 

Η τακτική εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός.

Γίνε και συ σταθερός εθελοντής αιμοδότης.

 

 

 

 

Πώς να ανακοινώσω στην οικογένεια μου ότι θέλω να γίνω δωρητής οργάνων..

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιθυμεί ή έχει ήδη γίνει δωρητής οργάνων αλλά δυσκολεύεται να ανακοινώσει την απόφαση του στα υπόλοιπα μέλη...