26 Μαΐου 2013

4η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου:Σαββατο 1 Ιουνίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας!

«4η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ »

- Ώρες 9:30-13:30

Με χαρά σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (Πολύκεντρο Νεολαίας, Ανδρόγεω 1) και ώρες 09.30 – 13.30.
..
Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια πραγματοποίησης αιμοδοσιών σε τακτική βάση καθώς και καμπάνιας ενημέρωσης που γίνεται μέσα από την συνεργασία εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν ο Δήμος Ηρακλείου (Τμήμα Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού) και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιματοκρήτης. Σε αυτην την σημαντική πρωτοβουλία, συμμετέχουν οι Εθελοντικές Ομάδες : ΑΤΑΧΤΟΙ, Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου, Minoistas, Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, ΟΦΕΑΚ, Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η Ηλιαχτίδα», Πρόσκοποι Ηρακλείου, ΣΕΑΠ, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηρακλείου.

Εχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρεις ημέρες αιμοδοσίας και ευχή όλων είναι να γίνει θεσμός!


Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Η αιμοδοσία απευθυνεται σε όλους εσάς που θέλετε να δώσετε αίμα! Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της κινητής μοναδας αιμοδοσίας θα πραγματοποιήσει τις αιμοδοσίας ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία σας και να κάνουν την ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή!

Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη σε αίμα δικη του η συγγενή.

Αίμα μπορεί να δώσει΄κάθε ιγυής άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών που αισθάνεται καλά την ημέρα της αιμοδοσίας! Μην ξεχάσετε να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό και να κρατάτε μαζί σας την κάρτα αιμοδότη σας ή την αστυνομική σας ταυτότητα, εάν δίνετε για πρώτη φορά!

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διαστάσετε να απευθυνεστε στους διοργανωτές φορείς!


ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!

18 Μαΐου 2013

8ο Παγκρήτιο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 8ο Παγκρήτιο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων την Κυριακή 19 Μαίου 2013 στις 18:30 στην Δημοτική Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (παλιά λαχαναχορά).


Φέτος, το θέμα του Συμποσίου είναι η Μεσογειακή Αναιμία, με ενδιαφέρουσες ομιλίες γύρω από τη θαλασσαιμία, την ασφάλεια του αίματος και τη σημασία της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ


Α ΜΕΡΟΣ
18:30 Εγγραφές-Χαιρετισμοί
19:00-19:20 "Μεσογειακή Αναιμία: παρελθόν, παρόν και μέλλον" Β. Κληρονόμος Διευθυντής Μονάδας Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίας Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
19:20-19:40 "Ασφάλεια Μεταγγίσεων & Σημασία της Τακτικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας" Αικ. Σφυριδάκη, Διευθύντρια Μονάδας Αιμοδοσίας Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου
19:40-19:50 Ερωτήσεις-Συζήτηση
19:50-20:00 Διάλλειμα

Β ΜΕΡΟΣ
20:00-20:15 "Η Θαλασσαιμία και ΕΜΕΙΣ" Μαρία Καμπακλή, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου
20:15-20:30 " Ο θεσμός της Δωρεάς Οργάνων στην Ελλάδα: προοπτικές και προβληματισμοί" Ε. Γεργιανάκη, Αντιπρόεδρος "Αιματοκρήτη" Ειδικός Γεν. Οικογενειακής Ιατρικής, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης

20:30-20:45 " Εθελοντική Αιμοδοσία και Δωρεά Οργάνων: Ο ρόλος του Εθελοντισμού " Γ. Σπύρου, Φυσικός, πρόεδρος Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης"
20:45-21:00 "Η Σχέση του Εθελοντισμού με την Ευεξία" Γ. Δημητράκη, Ψυχολόγος Υγείας, Υπ. διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογιας της Υγείας

Η εισοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό. Θα δωθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.
Διοργάνωση:Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιματοκρήτης&Σύλλογος Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου

Πώς να ανακοινώσω στην οικογένεια μου ότι θέλω να γίνω δωρητής οργάνων..

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιθυμεί ή έχει ήδη γίνει δωρητής οργάνων αλλά δυσκολεύεται να ανακοινώσει την απόφαση του στα υπόλοιπα μέλη...