28 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων αιμοδοσιών Αιματοκρήτη με στόχο «να μη λείψει από κανέναν αίμα αυτά τα Χριστούγεννα. 
O  Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα για την περίοδο των εορτών συντονίζει, σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας του Βενιζελείου και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου 10 εθελοντικές αιμοδοσίες που θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο και την ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου. Στη διοργάνωση συμμετέχει πληθώρα φορέων και συλλόγων μια που η εθελοντική αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων!

 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα δράσεων ευαισθητοποίησης και εθελοντικών αιμοδοσιών είναι:

 

  • Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013: Διανομή ενημερωτικού υλικού στο ΤΕΙ Ηρακλείου
  • Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013: Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΤΕΙ Ηρακλείου στο χώρο του Αμφ. Σμυρνάκη Ώρες: 10:00-14:00. Συμμετέχουν: όλοι οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΤΕΙ Ηρακλείου (ΣΔΟ-ΣΤΕΦ-ΣΤΕΓ-ΣΕΥΠ) και η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηρακλείου.

 

  • Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 Εθελοντική Αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο Αίθριο της ΛΟΤΖΙΑ και ώρες 10:00-13:30 σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου (Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού) στην οποία συμμετέχουν οι: ΑΤΑΧΤΟΙ, Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Minoistas, Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, ΟΦΕΑΚ, Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Η Ηλιαχτίδα, Πρόσκοποι Ηρακλείου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Φοιτητική Ένωση Κυπρίων &ΣΕΑΠ Ηρακλείου. Παράλληλα θα υπάρχει χριστουγγενιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου!

 

  • Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Βενεράτο στο χώρο του Κέντρου Νεότητας Βενεράτου και ώρες 10:00-13:30 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βενεράτου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Αυγενικής.

 

  • Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 Εθελοντική Αιμοδοσία Επισκοπής Δ. Χερσονήσου, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Επισκοπής και ώρες 10:00-13:30. Διοργάνωση: Τοπική επιτροπή Επισκοπής Αιματοκρήτη, Ενορίες&πολιτιστικοί σύλλογοι Δημ. Ενότητας Επισκοπής

 

  • Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κοκκίνη Χάνι στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου «Αξιον Εστί» και ώρες 16:00-19:30. Συμμετέχουν: Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο «Άξιον εστίν, Ενορία Αγ.Αναργύρων Κοκκίνη Χάνι, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων&Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνη Χάνι.

 

  • Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 Εθελοντική Αιμοδοσία στο χώρο των 20ου-56ου Δημοτικών Σχολείων (πεζόδρομος Ορφέως 3) και ώρες 9:00-14:00. Παράλληλα θα γίνουν παρουσιάσεις για γονείς σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά οργάνων.

 

  • Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 Εθελοντική Αιμοδοσία Αλικαρνασσού στο χώρο του Γενικού Λυκείου και ώρες 16:00-19:30, με τη συμμετοχή σχολείων, ενοριών και πολιτιστικών συλλόγων Ν. Αλικαρνασσού.

 

  • Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013  Εθελοντική Αιμοδοσία στο πάρκο Μ. Ασίας στον Άγιο Ιωάννη Κνωσσού και ώρες 10:00-13:30.σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αη Γιάννη.

 

  • Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013 Εθελοντική Αιμοδοσία στο Χάρακα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου και ώρες 16:00-19:30. Συμμετέχουν: Ενορία&Πολιτιστικός Σύλλογος Χάρακα

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να δώσετε αίμα! Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοδοσίας των νοσοκομείων  πραγματοποιεί τις αιμοληψίες ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία σας και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή!

Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα, με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή.

Μην ξεχάσετε να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό και να κρατάτε μαζί σας την κάρτα σας αιμοδότη ή την αστυνομική σας ταυτότητα, εάν δίνετε για πρώτη φορά!

            Σας περιμένουμε όλους!!!Ειδικά τώρα, την περίοδο των γιορτών που οι ανάγκες είναι ακόμη πιο μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: χαρίστε ζωή!

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2810 239773, 6978246797