28 Μαΐου 2018

Ας στηρίξουμε ακόμη περισσότερο την δωρεά ομφάλιου αίματος στην Κρήτη!

Αποτέλεσμα εικόνας για cord blood


Η δωρεά ομφάλιου αίματος (ή "βλαστοκυττάρων") έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας!
Πολλά είναι τα ζευγάρια και στη χώρα μας που αποφάσισαν να δωρίσουν ομφάλιο αίμα. Έτσι, η γέννηση του δικού τους παιδιού σηματοδότησε την βοήθεια προς ένα ακόμη παιδί που εκείνη τη στιγμή είχε απολυτη ανάγκη.

Ας στηρίξουμε ακόμη περισσότερο την δωρεά ομφάλιου αίματος στην Κρήτη!

Στην Κρήτη, τα τελευταία χρόνια έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από 1200 μονάδες ομφάλιου αίματος στην Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔητοΒ)!

Ο "Αιματοκρήτης" στηρίζοντας την προσπάθεια αυτήν καλεί τους αιμοδότες και τις αιμοδότριες, τα ζευγάρια που περιμένουν παιδί, τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου, που είναι ήδη τόσο ευαισθητοποιημένοι σε κάθε μορφή προσφοράς ζωής, να στηρίξουν έμπρακτα και το θεσμό αυτό που είναι συνώνυμος με τη αλληλεγγύη. Μια ιδέα που είναι αλληλένδετη με την αγάπη. Την αγάπη που γεννιέται μαζί με τον ερχομό ενός παιδιού στον κόσμο..Την αγάπη που πολλαπλασιάζεται όταν με τη δωρεά ομφάλιου αίματος, ένα ακόμη παιδί "γεννιέται" και κερδίζει τη μάχη με τη λευχαιμία ή άλλα σοβαρά νοσήματα.

Πώς μπορεί να βοηθήσει κανείς;
Είναι σημαντικό να ενημερωθούμε όλοι σωστά! Παρόλο που πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν πια αρκετές λεπτομέρειες για τη διαδικασία είναι σημαντικό να παρακολουθούμε όλες τις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από το θέμα, που είναι συναρπαστικές! Έτσι μπορούμε να δια δώσουμε το μήνυμα και η ιδέα αυτή να μοιάζει σε μερικά χρόνια τόσο απλή όσο και η αιμοδοσία! 

Ας ενημερωθούμε σωστά!
Πατώντας εδώ θα δείτε ένα πολύ λεπτομερές ενημερωτικό φυλλάδιο με 10+1 ερωτήσεις που απαντούν στα πιο καίρια ερωτήματα. 

Αν ήδη περιμένετε παιδί και ζείτε στην Κρήτη...
Ένα μόλις...βήμα έξω από την πόλη μας, στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου είναι το πρώτο που θα σας οδηγήσει σε μια από πιο σημαντικές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για την βοήθεια του συνανθρώπου.

Δείτε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες εδώ για το πως μπορείτε απλά και γρήγορα να επικοινωνήσετε με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 

Αποτέλεσμα εικόνας για cord bloodΓνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...