31 Μαΐου 2018

Επίσκεψη στην Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης: Εντυπώσεις και Σκέψεις

Εκπρόσωποι του  "Αιματοκρήτη" πραγματοποίησαν συνάντηση, με την καθηγήτρια Αιματολογίας και υπεύθυνη της  Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης)  κα Παπαδάκη Ελένη, την Τετάρτη 30 Μαΐου.

Χώροι τράπεζας


Το Δ.Σ θα ήθελε να ευχαριστήσει, τόσο την κα Παπαδάκη όσο και την κα Μαυρουδή, για την υποδοχή και τη διάθεση συνεργασίας. Η  ξενάγηση στους υπερσύγχρονους χώρους της Τράπεζας, που φιλοξενείται στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου,  άφησε άριστες εντυπώσεις.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση γύρω από πολλά και ενδιαφέροντα , η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως όταν η ανθρώπινη προσφορά ενώνεται με τις προσπάθειες άξιων επιστημόνων, μόνο θαύματα μπορούν να συμβούν! Επιπλέον ο σύλλογος είχε την ευκαιρία να δει και να προμηθευτεί αρκετά αντίτυπα ενημερωτικού υλικού , τα οποία πλέον θα διανέμονται σε όλες τις αιμοδοσίες


Λίγο  πριν την αποχώρηση, η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ενημέρωσης, γέμισε ασφυκτικά από ζευγάρια που περιμένουν παιδί, τα οποία με χαρά ετοιμάζονταν να παρακολουθήσουν ενημερωτική συνάντηση σχετική με τη δωρεά ομφαλικών βλαστοκυττάρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της συνάντησης, τα ζευγάρια που ενδιαφέρονται μπορούν να  παραλάβουν  τον ασκό που θα πρέπει να έχουν μαζί τους, για να τον γεμίσει ο μαιευτήρας ή η μαία, λίγα δευτερόλεπτα μετά τη γέννηση του παιδιού τους, με ομφάλιο αίμα.


Ανώδυνο και ακίνδυνο για τη μαμά και το μωρό, όμως σωτήριο για ένα άλλο παιδί ή ενήλικα που μπορεί να το έχει απόλυτη ανάγκη.Βλέποντας από κοντά πόσο σοβαρή προσπάθεια γίνεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης γύρω από το θέμα αυτό, ο «Αιματοκρήτης» καλεί εκ νέου όλα τα ζευγάρια που ζουν στην Κρήτη, να μάθουν περισσότερα για το ομφάλιο αίμα: όλη η διαδικασία ενημέρωσης είναι απλούστατη και υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης του σεμιναρίου προκειμένου να ενημερωθούν και να αποφασίσουν όσο το δυνατό περισσότερα άτομα. 

Τι πιο όμορφο να χαρίζεις μια ακόμη ζωή, με τη γέννηση του δικού σου παιδιού....Μη διστάσετε να αναζητήσετε πληροφοριακό υλικό για τη δωρεά ομφάλιου αίματος στις αιμοδοσίες και τις εκδηλώσεις του Αιματοκρήτη και φυσικά, αν ήδη περιμένετε παιδί, να απευθυνθείτε κατευθείαν στην τράπεζα.


Χώροι τράπεζας