13 Φεβρουαρίου 2019

Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας "Αιματοκρήτη"

Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

#aimodotoume_mazi

που υλοποιείται από τον Αιματοκρήτη 

Προάγοντας το μήνυμα της συνεργασίας για την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν:

• στην ενημέρωση των πολιτών για τη αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας
• στην ευαισθητοποίηση κοινωνικών ομάδων όπως τα παιδιά, οι γονείς τους και οι νέοι, για την αξία και τη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, με απώτερο σκοπό την δημιουργία μελλοντικών εθελοντών αιμοδοτών και τη κατάρριψη όποιων «μύθων» αναστέλλουν την απόφαση για προσφορά αίματος.

Το πρόγραμμα "#aimodotoume_mazi" πραγματοποιείται στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου, στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ επισκέπτεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και άλλες κεντρικές πόλεις της υπόλοιπης Κρήτης.


Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δράσεις:

-Διοργάνωση τακτικών εθελοντικών αιμοδοσιών και προαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.Οι αιμοληψίες πραγματοποιούνται από τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας των νοσοκομείων κυρίως  του Νομού Ηρακλείου.
-Διεξαγωγή ημερίδων
-Ομιλίες στο ευρύ κοινό, από εξειδικευμένα στελέχη ή ιατρούς
-Υλοποίηση ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου όπου τα παιδιά λαμβάνουν τα πρώτα ερεθίσματα και θα εκπαιδευτούν από ειδική ομάδα εθελοντών του ΑιματοΚρήτη για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας που σώζει ζωές με «κάθε σταγόνα», μέσα από διαδραστικά έντυπα και παιχνίδια με πρωταγωνιστές το Σταγονούλη και τη Σταλίτσα
-Ενημερωτικές δράσεις σε μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων
-Ενημερωτικές Δράσεις και Εθελοντικές Αιμοδοσίες σε Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των φοιτητών προς τη προσφορά αίματος.


ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΩΝ
-Στο κέντρο του Ηρακλείου, οι αιμοδοσίες πραγματοποιούνται κάθε πρώτο και τρίτο Σάββατο υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Ηρακλείου και τη συμμετοχή εκ περιτροπής εθελοντικών σωματείων και φορέων.  
-ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με τους σπουδαστικούς συλλόγους
-Ν. Αλικαρνασσός
-Αη Γιάννης Κνωσσού
- Φοινικιά
-Αυγενική/Βενεράτο
-Δημοτική Ενότητα Κόφινα (Ασήμι-Σοκαράς, Ασήμι, Διονύσι/Παναγιά, Λούρες, Σοκαράς/Αποίνι/Φουρνοφάραγγο, Στάβιες, Στέρνες, Στόλοι)
- Αγία Βαρβάρα/Άγιος Θωμάς
-Δημοτική Ενότητα Επισκοπής Χερσονήσου (Επισκοπή-Σγουροκεφάλι)
-Αρχάνες
-Πύργος, ο Χάρακας και το Τεφέλι του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...