11 Φεβρουαρίου 2019

Έκδοση Ταυτότητας Εθελοντή Αιμοδότη: Χρήσιμες Πληροφορίες

Κάθε εθελοντής αιμοδότης μπορεί να υποβάλλει αίτημα για έκδοση Ταυτότητας Εθελοντή Αιμοδότη μέσω του λογαριασμού χρήστη που μπορεί να δημιουργήσει στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ).


Αν έχεις ξεχάσει ή δυσκολεύεσαι με την ηλεκτρονική διαδικασία μην αγχώνεσαι! Συμβαίνει σε πολλούς αιμοδότες. Χρειάζεται λίγη υπομονή και να αφιερώσεις λίγο χρόνο όμως στο τέλος θα έχεις την καινούρια ψηφιακή σου κάρτα! Παρακάτω θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για νεα καρτα εθελοντη αιμοδοτη

Με ποια διαδικασία εκδίδεται η κάρτα αιμοδότη;
Όταν ο αιμοδότης προσέρχεται για να δώσει αίμα εθελοντική (όχι για συγγενικό περιβάλλον), η υπηρεσία αιμοδοσίας συμπληρώνει στο έντυπο “ιστορικού αιμοδότη” ότι επιθυμεί την έκδοση ταυτότητας εθελοντή αιμοδότη. Έτσι, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου του αίματος, αποστέλλεται ένας κωδικός στο κινητό (ή το email) του αιμοδότη.
 Με τον κωδικό αυτό και ακολουθώντας τη διαδικασία εγγραφής, ο αιμοδότης μπορεί να δημιουργήσει τον ατομικό του λογαριασμό. Μέσα από αυτόν μπορεί να προχωρήσει στη δημιουργία αίτησης για την απόκτηση Ταυτότητας Εθελοντή Αιμοδότη. Στο τέλος πρέπει να επιλέξετε ενός από τα συνεργαζόμενα σημεία διανομής για την παραλαβή της Ταυτότητας, καθώς και να ανεβάσετε μια κατάλληλης φωτογραφίας για την ταυτοποίηση του κατόχου.

Δείτε εδώ το πλήρες εγχειρίδιο χρήσης!

Τι φωτογραφία πρέπει να ανεβάσω στο λογαριασμό μου
Η φωτογραφία πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια:
  • Οι διαστάσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 240 x 240 px
  • Ο τύπος της φωτογραφίας πρέπει να είναι : jpg
  • Το μέγεθος της φωτογραφίας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3MB
  • Η φωτογραφία πρέπει να είναι πρόσφατη, έγχρωμη και να απεικονίζει ευκρινώς μόνο το πρόσωπο του δικαιούχου

Πώς μπορώ να πάρω περισσότερες πληροφορίες
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας μην διστάσεις να ζητήσεις πληροφορίες από τους εθελοντές του συλλόγου αιμοδοτών σ ή το προσωπικό των μονάδων αιμοδοσίας.

Επίσης μπορείτε να απευνθυνθείτε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών.Αναλυτικές πληροφορίες εδώ

Γνωρίστε τους εθελοντές του "Αιματοκρήτη"!

    Γνωρίστε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συντονιστές αιμοδοσιών του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών&Δωρητών Οργάνων Σώμα...